Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αναζητούνται οι διευθύνσεις..


Ευθυμογράφημα 
Του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ

Εχουν ξαμολυθεί τα λαγωνικά της ασφάλειας και του υπουργείου Εξωτερικών να βρούν τις διευθύνσεις αλλά ακόμη τίποτα δεν έχει προκύψει. ΄Ολοι άφαντοι, κανένας δεν ξέρει που κρύβονται. Βρε ψάξαν στα Πετράλωνα, ψάξαν στα τουρκοβούνια, ψάξαν στο ΄Αργος Ορεστικόν και γύρω από τη λίμνη της Καστοριάς αλλά τίποτα. Που στο διάολο πάνε και κρύβονται τόσο σημαντικά πρόσωπα? Απάντηση δεν υπάρχει καμμία. Ακόμη και σε Αστρομέντιουμ κατάφυγε η Γενική  Ασφάλεια Αθηνών αλλά to αποτέλεσμα μηδέν. Πρόκειται για τους πρώην διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος. Ανθρωποι με βαρύτατη σκέψη και ελαφρότατη παρέμβαση. Αλλοίμονο, ένας που ξέρει τόσα πολλά  να τα λέει στον απλό πολίτη? Όχι δα. Ο κάθε τυχάρπαστος

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Λούστροι του Κίσινγκερ


Πήγε ο Τσίπρας στη μυστικοσύναξη στη λίμνη Κόμο και ουκ ολίγοι αφελείς άνθρωποι εξεπλάγησαν. Καλό είναι να μάθουμε (ημέρα Δευτέρα) τη λίστα με τα ονόματα όσων δεν το περίμεναν τούτο το δεινό, για να πάμε την Τρίτη να τους πουλήσουμε οτιδήποτε. Αφού αγοράζουν επανάσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να τους πουλήσεις ανοιχτήρι για ανοιχτές μπίρες, αποχυμωτή νερού, απούλητα ροδάκινα Μόσχας, ζεστά παγάκια και σουβλάκι χωρίς πίτα και χωρίς καλαμάκι. Μακάρι να είναι μπόλικοι όσοι δεν το περίμεναν αυτό από τον Αλέξη, διότι θα πλουτίσουμε τζάνουμ. Θα αδειάσουν οι πάγκοι μας από το εμπόρευμα.  

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ο απολογισμός μιας αδιέξοδης πολιτικής


Η ομιλία Σαμαρά και η συνέντευξη τύπου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης, αποτελούν μνημεία πολιτικού λόγου που καλείται να απολογηθεί για τη δημιουργία ενός τραγικού αδιεξόδου.
Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική του, με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί από την έναρξη της προσπάθειάς του. Ισχυρίστηκε ό,τι η χώρα απογειώνεται, φανερώνοντας έλλειψη πρωτοτυπίας καθώς και πέρσι το Σεπτέμβριο είχε πει το ίδιο , με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.Αξιολόγησε δημόσια την πολιτική της κυβέρνησης του ως επιτυχημένη, χωρίς να δώσει την παραμικρή απάντηση για την ανεργία που βρίσκεται λίγο κάτω από το 30% του ενεργού πληθυσμού- στα πρόθυρα κοινωνικής εξέγερσης-, για το χρέος που βρίσκεται στο 170% του Α.Ε.Π μετά από τόσες συμφορές ενώ ήταν στο 120% όταν ξεκίνησε η κρίση, για τα κόκκινα δάνεια που ισοδυναμούν με ένα ΑΕΠ, για τις χιλιάδες των νέων Ελλήνων μεταναστών, για την πλήρη περιφρόνηση των θεσμών;της πολιτείας από τον ξένο παράγοντα, για την ένοχη σιωπή απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα και την απομόνωση στην υπόθεση των Σκοπίων.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεπερνώντας τον Ελληνικό Κεμαλισμό


του Νίκου Γεωργιόπουλου


Μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων το 1830, ο αγώνας τους ήταν να δομήσουν κράτος. Δυστυχώς το νεαρό κράτος δεν δομήθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού, αλλά σύμφωνα με τις φαντασιώσεις μιας σειράς διανοουμένων και δεσποτικών ηγετών. 
Οι διανοούμενοι φαντάστηκαν μια Ελλάδα υβρίδιο της κλασσικής Ελλάδας και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το αποτέλεσμα ήταν η αρχαιοπληξία και το ιδεολόγημα της ελληνορθοδοξίας. Κληρονομήσαμε από αυτήν την ιστορική αφήγηση ένα κράτος που μίλαγε διαφορετική γλώσσα από τους πολίτες του και μια εκπαίδευση που όξυνε την εθνική μας μειονεξία. Τι είχαν να αντιπαρατάξουν οι τσομπάνηδες της Ρούμελης και του Μωριά απέναντι στο κλέος των Αρχαίων Ελλήνων ή των Βυζαντινών κοσμοκρατόρων;

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελληνική γλώσσα και τα βασικά χαρακτηριστικά της.



 
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)

Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).


Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με... συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και...στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.

(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτελούνται κατεδαφίσεις


Η κοινή λογική επέμενε ότι τα ακίνητα αποτελούσαν ασφαλή επένδυση επειδή, συν τοις άλλοις, δεν είναι δυνατόν να... κλαπούν. Η κοινή λογική όμως δεν έχει καμία σχέση με τις αξιώσεις των κατακτητών μιας χώρας και των άθλιων συνθηκών που επιβάλλουν στον λαό της. Το Μνημόνιο και οι μεταστάσεις του, που έχουν γίνει αποδεκτές από την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απέδειξαν ότι, αν είσαι δανειστής, μπορείς να κλέψεις ένα ακίνητο. Δεν το κάνεις σηκώνοντας από το έδαφος τις πέτρες και τα τούβλα, αλλά αρχικά μηδενίζοντας την αξία του, την ίδια στιγμή που το φορολογείς ανελέητα!