Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Μεσολόγγι: Ανακαλύφθηκε ολόκληρη αρχαία πόλη στην Αλίκυρνα!


Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έφερε στο «φως» η κατασκευή της Ιόνιας Οδού.
Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας, μία ολόκληρη αρχαία πολιτεία κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου, η οποία εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως η αρχαία πόλη «ακουμπά» πάνω στη χάραξη της Ιόνιας οδού, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος, γεγονός που απαιτεί νέες ανασκαφές, μελέτες και αποτυπώσεις.
Πλέον το λόγο έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού αφού, όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη ανασκαφή «κρύβει» ακόμη πολλές εκπλήξεις. Από την ενημέρωση που έγινε, μέχρι τώρα έχει βρεθεί μόλις ένα μικρό μέρος της πόλης.

29 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Δημητρούκα


Αν κάποτε είχαμε την ευκαιρία να διαγράψουμε μια μέρα, την πιο χειρότερη της ζωής μας, εγώ προσωπικά θα διάλεγα αυτή: Την 20η Σεπτεμβρίου. Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Δημητρούκας. Ο χάροντας  είχε κάνει την επιλογή του και τον καρτερούσε καθώς πήγαινε με την μηχανή του στο χωριό του, στο Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας στην διασταύρωση για την Ναύπακτο. Από λάθος συνεννόηση με τον Δημήτρη δεν βρέθηκα συνεπιβάτης στη Honda XLS 500 και σήμερα είμαι εδώ και γράφω για αυτόν. Στο εθνικιστικό κίνημα βρεθήκαμε παιδιά γίναμε συναγωνιστές και αφιερώσαμε κομμάτι από τα νιάτα μας στον αγώνα. Ο Δημητρούκας, το γελαστό παιδί, τον αποκαλούσαμε έτσι επειδή ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ήταν γεμάτος ενέργεια και πάθος

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ευρώπη της περιφρόνησης..


Του  Bruno  Gollnisch Ευρωβουλευτή του "Front National"

Στην εθνική συνέλευση από το1986 μέχρι το1988 και στο ευρωκοινοβούλιο εδώ και  11 χρόνια, γνώρισα σχεδόν όλες τις μεταρρυθμίσεις των επίμαχων συνθηκών :"Ενιαία Πράξη", Μάαστριχ, Άμστερνταμ και πρόσφατα Νίκαια.

Ένα κοινό σημείο συνδέει όλες αυτές τις τροποποιήσεις: η μεγάλη αυθάδεια με την οποία  μεταχειρίστηκαν  τους λαούς και τους αντιπροσώπους τους. Όλοι θυμόμαστε το σκάνδαλο που  είχε προκαλέσει η τυχαία ανακάλυψη μιας συμφωνίας, υπογεγραμμένη στο Schengen το 1985  και δημοσιευμένη  στην "Εφημερίδα της Κυβέρνησης" τον  Αύγουστο του 1986, σε περίοδο  όπου το κοινοβούλιο δεν λειτουργούσε και που ποτέ δεν ετέθη υπό επικύρωση απ' αυτό. Βουλευτές και οι ίδιοι οι υπουργοί όφειλαν να ομολογήσουν ότι ευρίσκονταν σε πλήρη άγνοια, ο  πρόεδρος και ο πρωθυπουργός εκείνη την εποχή, είχαν κρατήσει την υπόθεση άκρως απόρρητη. Κι όμως, το Schengen  αποτελούσε το  πρωτόλειο της "Ενιαίας  Πράξης" και των συνθηκών του  Μάαστριχ και το  Άμστερνταμ, σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων και των  αγαθών καθώς και την αστυνομική συνεργασία. Η "Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη", (1986), και μετά  το Μάαστριχ, (1992), διαπραγματεύτηκαν στις συνηθισμένες "κεκλεισμένων των θυρών" διακυβερνητικές συναντήσεις.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η θέση των Εθνικιστών για το σύμφωνο συμβίωσης.


Η οικογένεια, ως οργανικό και δημιουργικό κομμάτι μιας κοινωνίας και ενός έθνους και όχι ως ένα απλό άθροισμα ατόμων, στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: τον βιολογικό, δηλαδή την ετεροφυλοφιλία· τον ηθικό, δηλαδή την μονογαμία· και τον πνευματικό, δηλαδή τον έρωτα.
Η ηθική και η πνευματική διάσταση της οικογένειας υπέστησαν μια ανεπανάληπτη στην ανθρώπινη ιστορία επίθεση απο το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και μετά, με τον συστηματικό εκφυλισμό της μονογαμίας και την ισοπέδωση της ελληνικής ιερής έννοιας του έρωτα μέσω της προώθησης διεστραμένων προτύπων. Η Ελλάδα, μάλιστα, αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση λόγω της σφοδρότητας αυτής της αποδομητικής προσπάθειας και του εύρους της επιτυχίας της.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΡΩΑΣ...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;;;


Γράφει η Ποσειδωνία..
Μετά την είδηση που προβλήθηκε σχετικά με την ανέγερση και αποκάλυψη μνημείου προς τιμήν του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, απορεί κανείς αν σε αυτή τη χώρα στέκει κανείς στα λογικά του! Τόση ευαισθησία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικά !!!
            Αρχικά, αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς και να γράψει έστω και δύο γραμμές ή ένα σχόλιο πάνω σε αυτό το ανύπαρκτο ουσιαστικά θέμα. Και πράγματι αντιλαμβάνομαι πώς όχι δεν αξίζει, ΑΛΛΑ από την άλλη πλευρά, πόσα ακόμη να αντέξουμε καθημερινά...; Βρισκόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με τόσες προκλήσεις. Πόσο να μας υποβιβάσουν τη νοημοσύνη και πόσα να κάνουμε ότι δεν ακούμε ή δεν βλέπουμε. Ήδη μας απαγόρεψαν να μιλάμε και να γράφουμε ελεύθερα, τουλάχιστον το δικαίωμα της σκέψης παραμένει αναφαίρετο και ασυμβίβαστο.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αγωνιστικό Ημερολόγιο ΕΝ.Ε.Κ.: Η συμμετοχή των Εθνικιστών στον Μελιγαλά το 1982





























ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

• Κυριακή 18η Σεπτεμβρίου 1982:
ΤΟ ΕΝΕΚ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Είκοσι τρία πούλμαν και εκατοντάδες Ι.Χ. με μέλη και φίλους του ΕΝΕΚ δίνουν μαζικό χαρακτήρα στην εκδήλωση της Πηγάδας του Μελιγαλά, όπου εσφαγιάσθησαν από τους συμμορίτες του ΕΛΑΣ 2.200 Έλληνες πατριώτες.
Κάποιοι κομμουνιστές τόλμησαν –χάνοντας την ψυχραιμία τους από την πρωτοφανή μαζικότητα– να δημιουργήσουν επεισόδια. Σαφώς και επικράτησε πλήρης ηρεμία μετά από παρέμβαση της Ομάδος Περιφρουρήσεως του Κινήματος.
Την επίσημη διοργάνωση είχε ο Δήμος Μελιγαλά. Το ΕΝΕΚ, που συμμετείχε επισήμως στην τελετή, συνέχισε την εκδήλωση στον πέριξ της Πηγάδας χώρο, όπου μίλησε το μέλος της Ε.Ε. Αλεξάνδρα Γκίνη. Πλήρης η ομιλία της στη Νέα Θέση αρ. φύλλου 39.
Για μία ακόμη φορά οι λαχανοφυλλάδες της λεγομένης δεξιάς δεν είδαν ούτε άκουσαν τίποτε για την συμμετοχή του ΕΝΕΚ.