Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανακηρυχθεί ΑΟΖ τώρα.


Τις τελευταίες ημέρες αναζωπυρώθηκε το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ λόγω των τουρκικών κινήσεων στην Κύπρο και της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. 
Επαναλαμβάνουμε (βλ. θέση Ε.Μ.) πως η ανακήρυξη ΑΟΖ στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά θέτει και σε κίνδυνο ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Πράγματι, εαν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ χωρίς προηγουμένως:

-να έχει ανακηρύξει ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ βάσει ΕΥΘΕΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΒΑΣΗΣ όπου το επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο, η διεθνής πρακτική και η διεθνής συγκυρία, υποβοηθούμενα απο δικαστικά προηγούμενα.
-να πάει απο τα 6 στα 12 μίλια·
... χάνει ΝΟΜΙΚΑ αυτά τα δυο ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όπου αυτά θα επηρεάζουν τα όρια της ήδη ανακηρυγμένης ΑΟΖ. Αυτό θέτει σε ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ το Καστελλόριζο και όχι μόνο.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τι καρτερούμε; (του Θεόδωρου Καραμπέτσου)


Από την ανοικτή συγκέντρωση του ΕΝΕΚ στον
Πυργετό Λαρίσης 
«Όλα αυτά τά παιδιά τοϋ ΕΝΕΚ διατηρούν α­κόμα κάτι άπ' τό άρωμα της Ελλάδος μέσα μου... Δέν είναι εφευρήματα τοϋ Καραμανλή ή τοϋ Μητσοτάκη, τοϋ Παπανδρέου ή τοϋ Α­βέρωφ κι αυτό μοΰ φτάνει...». "Ετσι μοΰλεγε προχθές ένας παληός πολιτικός, πού άπό πολ­λά χρόνια έχει άπομονωθεϊ, έχει αποτοξινω­θεί άπ' την πολιτική.
Κι' όμως, ό κόσμος δέν θά στηρίξη τόν αγώ­να μας... τοϋ λέω.
Μέ κύτταξε στά μάτια μέ ειλικρίνεια καί απάν­τησε: «"Αν δέν μ' άκολουθήση ό λαός, δέν θά είναι λάθος δικό μου, λάθος δικό του θάναι... Στήν πολιτική υπάρχουν "ήττες πού αξίζουν περισσότερο άπ' τίς μεγαλύτερες νίκες...», έ­τσι είπε ό Ναπολέων όταν διέφυγε άπ' τό νη­σί της εξορίας κ' ετοιμαζόταν γιά τήν επόμενη φάσι...

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Αρχαίες Ελληνίδες διανοούμενοι, δημιουργοί και πρωταθλήτριες»

Οι  ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ σας προσκαλούνστη διάλεξη του δικηγόρου - συγγραφέα
κ. Γρηγόρη Κοσσυβάκη «Αρχαίες Ελληνίδες διανοούμενοι, δημιουργοί και πρωταθλήτριες» που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ(Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη) το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, 7.30´ μ.μ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ο Γρηγόρης Νικηφ. Κοσσυβάκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, μαθήτευσε στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου, φοίτησε στην Νομική Σχολή Αθηνών και από το 1976 είναι μάχιμος Δικηγόρος Αθηνών, με ειδικότητα στο Εργατικό Δί­καιο.
Βιώνει το προνόμιο, από μεν τον πατέρα του να κατάγεται από Ηπειρώτες προγόνους που πρωτα­γωνίστησαν σε όλους τους απελευ­θερωτικούς και αντιστασιακούς αγώνες του Ελληνικού 'Έθνους, ήδη πριν από το 1821 μέχρι και την Εθνική Αντίσταση 1942-1944, από δε την μητέρα του να κατά­γεται από Αιγαιοπελαγίτικες και Μικρασιατικές γενιές, με αντίστοι­χη αγωνιστική συμβολή

Η πτώση των Αξιών στην εποχή μας


Εισηγητής: Γεώργιος Μουσταΐρας, 22 ετών, φοιτητής Κτηνια­τρικής  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Τ.Ο Θεσσαλονίκης.

Ζούμε στον 20ο αιώνα. Αιώνα επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, πολιτικών και κοινωνικών προβληματισμών και ιστορικών ανακατατάξεων. Ό ρυθμός της ζωής έχει επιταχυνθεί. Ό άνθρωπος ευρίσκεται μέσα σέ ένα κυκεώνα παθών και αγώνων, ανταγωνισμών και αμφισβητήσεων.Οι αιώνες που πέρασαν άφησαν στήν ιστορία τής άνθρωπότητος ανεξίτηλα τά ϊχνη τους. Επαναστάσεις, πόλεμοι, φιλοσοφίες, θρησκείες, συστήματα έχουν πάρει τήν θέση τους στήν ιστορία και δλααΰτά μαζί έχουν δημιουργήσει τό κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα του σημερινού κόσμου.
Μετά άπό τόσους αγώνες, μετά άπό τόσους προβληματισμούς, θά έπρεπε φυσιολογικά νά αναμέναμε τήν πνευματική και ηθική ανάταση τής άνθρωπότητος. Θά έπρεπε ο'ι ανθρώπινες φυλές βασι­ζόμενες στήν ιστορία, τις παραδόσεις και τήν πείρα χιλιετιών νά έχουν οργανώσει τόν τρόπο ζωής των, νά έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα σκέψεως και ενεργείας ανάλογο τών ικανοτήτων των και του φυλετικού των δυναμικού. Αυτά απαιτούμε και απαιτεί ή Ιστορία.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Είμαι Εθνικιστής, γιατί ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ


Άρθρο του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
Όχι το αφεντικό δεν τρελάθηκε ούτε ισχύει, επί του παρόντος τουλάχιστον, το «ου γαρ έρχεται μόνο...». Απλά παρακολουθώντας τις πο­λιτικές εξελίξεις τους τελευταίους μήνες θεωρώ ότι ένας συνειδητο­ποιημένος εθνικιστής δεν έχει να φοβάται τίποτα από μία επερχόμενη κυβέρνηση του Alexis. Πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με τις Οβιδιακές και Λαλιωτικές του μεταμορ­φώσεις δεν μπορεί να κάνει τίποτα χει­ρότερο από αυτά που έπραξε το δίδυμο Αντώνη- Βαγγέλη
Στο θέμα της μετανάστευσης; Και τον κώδικα που ήθελε το ΠΑΣΟΚ ψή­φισε η ΝΔ και τον αντιρατσιστικό νόμο δεν θα μπορούσε να τον κάνει χειρότερο ή αυστηρότερο. Όλα στον βωμό του να μη μας πούνε φασίστες οι αριστερές φυλλάδες αλλά και να στα­ματήσουμε την άνοδο του εθνικισμού γενικά, της Χρυσής Αυγής ειδικά και του αντισυστημικού πνεύματος της κοινωνίας συνολικά. Αυτά τα κάνει η συγκυβέρνηση γιατί έτσι βολεύεται πο­λιτικά και αυτοϊκανοποιείται ηθικά

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Δεν τους αντέχω πια τους ψεύτες και τους εθελοτυφλούντες


Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου  
Πρόδωσαν το όραμα και τους αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων που τους πίστεψαν και τους ακολούθησαν. Ελλήνων, που πάλεψαν να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρο μιας όμορφης, ανθρώπινης και πατριωτικής κοινωνίας, όπως την περιέγραφε η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Σαν εξουσία, έχτισαν μια Ελλάδα φτωχή σε ελπίδες, με πλούσιους όμως πολιτικούς και πάμπλουτους παρατρεχάμενους, αξιοποιώντας υπέρ των ολίγων το ξεπούλημα στοιχείων Εθνικής Κυριαρχίας και ιδιοποιούμενοι ένα μεγάλο μέρος του πλούτου που εισέρευσε από τον Ευρωπαϊκό Κορβανά.
Εξαπέλυσαν κηρύγματα  μίσους και πάθιασαν διχαστικά, εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, που μπόλιασαν με τη σειρά τους τα παιδιά τους, με τις ίδιες αντιλήψεις. «Δεξιός σημαίνει απόβλητος» ήταν το μήνυμα. Το φώναξαν σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία. Τόσο επίμονα και τόσο δυνατά που, στο τέλος τους πίστεψαν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι «οι δεξιοί», που ντρέπονται πια να διακηρύξουν το πιστεύω τους. 

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Επαναμετανάστευση» Μια νέα ριζοσπαστική εναλλακτική στον αφανισμό της Ευρώπης


Του Δομένικου Β.
Στις 21 Σεπτεμβρίου, κατά m διάρκεια μιας ανοιχτής συγκέντρωσης στο Παρίσι και παρουσία εκατοντάδων παρευρισκομένων,  ανακοινώθηκε η σύσταση του Mouvement pour la Remigration (Κίνημα για την Επαναμετανάστευση), υπό την αιγίδα του Γάλλου πολιτικού και ταυτοτικού στοχαστή  Laurent Ozon.  Πρόκειται για ένα τολμηρό και ριζοσπαστικό εγχείρημα που έθεσε άμεσα ως απώτατο στόχο του την αντιστροφή του, τεραστίων διαστάσεων και άνευ ιστορικού προηγουμένου, εξωευρωπαϊκού μεταναστευτικού ρεύματος στη Γαλλία αλλά και στις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης.
- Στην κεντρική του ομιλία ο L Ozon πα­ρουσίασε ευθύς εξ" αρχής το διακύβευμα της δημιουργίας του νεοσύστατου κινήματος του: "[...} το αν θα υπάρχουμε σαν αισθητή, ιστορική ουσία σαν ένας λαός κυρίαρχος στη γη του, ή αν θα έχουμε εξαφανιστεί ως το τέλος αυτού του αιώνα."

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Θεσμοθετημένος ανθελληνισμός


«Ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου του να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται στο προαύλιο ο Εθνικός Υμνος της χώρας μας μία φορά την εβδομάδα και... ανταμείφθηκε με τριήμερη αποβολή και χαρακτηρισμούς όπως "αναρχικός","ακραίος" και "φασίστας"»
Το  πρωτοσέλιδο θέμα της «δημοκρατίας» αριστερά,  δείχνει ξεκάθαρα πόσο γρήγορα μπάζει νερά ο κρατικός Τιτανικός.
Το επεισόδιο στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης είναι ακόμα μια πράξη στο ελληνικό δράμα, όπου οι φορολογούμενοι πληρώνουν από το υστέρημά τους τους μισθούς, τα προνόμια και τις παροχές