Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Όταν ο Φώτης Κόντογλου ζωγράφιζε το Δημαρχείο της Αθήνας...το 1937 !


Τα σχέδια του μεγάλου ζωγράφου λογοτέχνη και πάνω απ' όλα διανοητή Φώτη Κόντογλου  που έγιναν για την διακόσμηση του Δημαρχείου της Αθήνας πριν από σχεδόν 80 χρόνια παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Το έργο του είναι γεμάτο Ελληνικότητα και είναι εμπνευσμένο άπ' τήν «Πονεμένη Ελλάδα», τήν Ελλάδα τών τελευταίων βυζαντινών χρόνων, της "Αλωσης, της Τουρκο­κρατίας, τήν Ελλάδα της Κλεφτουριάς, γιατί μέσα σ' αυτή τήν Ελλάδα βρίσκει τήν Προγονική Κληρονομιά του, της όποιας καί γίνεται ένθερμος κήρυκας. Λίγοι γνώριζαν ότι το 1937, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανατίθεται στον Κόντογλου αλλά και στον Γεώργιο Γουναρόπουλο η τοιχογράφηση της τότε αίθουσας του Δημοτικού Συμβούλιου του Δημαρχείου της Αθήνας αλλά και ο καλλιτεχνικός

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ (μέρος Β΄)


Ή ανάγκη νά επεκταθούμε περισσότερο άπ' όσο επιτρέπει o χώρος τής εφημερίδας μας είναι ανάγκη πού προκύπτει άπό τό γεγονός πώς απειλείται ένα τμήμα τοΰ Ελληνισμού. Έτσι αφού στό α' μέρος (δες ΕΔΩ) αναφερθήκαμε κυρίως σέ γλωσσικά στοι­χεία καί στό πώς απέκτησαν οί Πομάκοι το σλαυοβουλγάρικο γλωσσικό Ιδίωμα τους, στό β' μέρος θά ασχοληθούμε μέ τή θρησκεία τους καί τά ανθρωπολογικά τους χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ
Μετά τήν πτώση της βυζαντι­νής αυτοκρατορίας ό υπόδουλος χριστιανικός κόσμος ζοΰσε μέ τήν ελπίδα τής απελευθέρωσης άπό τόν τουρκικό ζυγό. Όσο περνούσαν όμως τά χρονιά ή ελ­πίδα έσβηνε ένώ παράλληλα ή καταπίεση άπό τόν Οθωμανό δυ­νάστη καί ή βάρβαρη ωμότητα του γίνονταν αφόρητες γιά πολ­λούς πληθυσμούς τής ελληνικής επικράτειας.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν από τη μελέτη αρχαϊκού DNA


του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη
Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου. Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης
Αυτή την εποχή γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με τον τάφο της Αμφίπολης και τις πληροφορίες που μπορούν να συλλεχθούν με τη μελέτη του γενετικού υλικού, του DNA δηλ., των οστών  και της γνάθου (δοντιών) που ανακαλύφθηκαν. Γενετιστές σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ιχνηλατήσουν την ταυτότητα του νεκρού. Οι συγκεκριμένες DNA αναλύσεις, την τελευταία δεκαετία, έχουν αναπτυχθεί σε   καταπληκτικό βαθμό και έχουν δώσει απαντήσεις σε μέχρι τώρα άλυτα ερωτήματα. Αξίζει να υπενθυμιστούν δύο παραδείγματα: α) Οστά που βρέθηκαν σε ανασκαφή στην Αγγλία διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στον βασιλιά Ριχάρδο, και β) Μετά την αποκρυπτογράφηση της γενετικής σύστασης μουμιών της Αιγύπτου διαπιστώθηκε ποιες μούμιες ήταν οι γονείς του Τουταγχαμών.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Mια.. Αμφίπολη και στο Διδυμότειχο


Άλλη μια απόδειξη της συνέχειας του Ελληνισμού έρχεται από την Θράκη. Δίχως τέλος είναι ο αρχαιολογικός πλούτος της χώρας οι πρόγονοί μας φρόντισαν να αφήσουν τα ίχνη τους σε κάθε γωνία της ιερής ελληνικής γης για να ρεζιλεύουν οποιονδήποτε αμφισβητία εξωτερικό ή εγχώριο.
Και μπορεί η Αμφίπολη να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν είναι η μόνη ανασκαφική ομάδα που φέρνει στο φως ευρήματα που προκαλούν θαυμασμό. Το ίδιο συμβαίνει και αλλού, με τελευταίο παράδειγμα τα ευρήματα στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου.
Η ανασκαφή στην Πλωτινόπολη βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1996 και κάθε χρόνο δίνει νέα αρχαιολογικά ευρήματα. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε νέο τμήμα του μεγάλου ψηφιδωτού, που αποκαλύπτεται κομμάτι-κομμάτι στο δάπεδο του ρωμαϊκού λουτρού. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα έχουν ανασκαφεί τα 90 από τα 140 τ.μ. του τεράστιου ψηφιδωτού δαπέδου.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο πατριωτισμός, το μνημόνιο και οι offshore


Από την ημέρα που «έσκασε» η είδηση βόμβα για την συμμετοχή του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για την ανάμειξη του σε μίζες από τα εξοπλιστικά έχουν ειπωθεί πολλά. Εμείς δεν θα κάνουμε τους ντέντεκτιβ, ούτε θα γίνουμε δικαστές  Αυτή  δεν είναι δική μας δουλειά αλλά της δικαιοσύνης..  Γνωρίζοντας τις μεθόδους του συστήματος, να εμφανίζει στοιχεία όταν αυτό θέλει για να εξυπηρετεί πολιτικές του σκοπιμότητες (στόχος οι ψηφοφόροι ΛΑΟΣ και Χ.Α.) είμαστε υποψιασμένοι και προσεκτικοί και για αυτό θα εξετάσουμε το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης. Θα αναδημοσιεύουμε πιο κάτω το άρθρο της «Δημοκρατίας» και θα ξεκινήσουμε με μια παράγραφο που λέει πολλά.