Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Φώναξε ο Έλληνας αρσιβαρίστας όταν σήκωνε την μπάρα (βίντεο)



Συγκίνηση και περηφάνια! Αυτά τα αισθήματα ένιωσαν όσοι βρέθηκαν στο γυμναστήριο της Λεμεσού και παρακολούθησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών. «Λευτεριά στην Κύπρο», βροντοφώναξε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, όταν σήκωσε 190 κιλά στην κίνηση του ζετέ. Όρθιοι οι θεατές αποθέωναν τον Έλληνα αθλητή του Πανελληνίου, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε λυγμούς!

«Είμαι ιδεολόγος. Αυτό ένιωσα κι αυτό έκανα», τόνισε ο Ιακωβίδης, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι για την ενέργειά του αυτή.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Το τρισυπόστατο ΑΕΠ και η σαμπάνια


του Νίκου Ιγγλέση
    Με πανηγύρια υποδέχτηκαν στη συγκυβέρνηση και στο ευρύτερο μνημονιακό μπλόκ, την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε το 3ο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) του 2014 και μάλιστα για πρώτη φορά από το 2008.
    Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, γεμάτος καμάρι για το έργο του, απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό, διαβεβαιώνοντάς τον, ότι η ανάπτυξη ήρθε και κανείς δε θα μείνει έξω από αυτήν! Τα γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια της μνημονιακής προπαγάνδας, σαν έτοιμα από καιρό, σε ραδιοφωνικά μικρόφωνα και τηλεοπτικά παράθυρα, άρχισαν να κραυγάζουν: «τώρα ο αγώνας δικαιώνεται», ο μνημονιακός εννοούν. Επί τέλους γέλασε το χειλάκι των ανθρώπων αυτών που, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, έχουν υποστεί τόσες λοιδορίες και χλευασμούς ως βασικοί στυλοβάτες των πολιτικών εξαθλίωσης και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η άνοδος και η πτώση της ελληνικής βιομηχανίας

Στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου,
το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, 8 μ.μ.ο οικονομολόγος Στυλιανός Χράπης
θα μιλήσει με θέμα: «Η άνοδος και η πτώση της ελληνικής βιομηχανίας»
 Στο περιθώριο της εκδηλώσεως θα τιμηθούν
δύο ηρωικές μορφές του σύγχρονου

ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Γενεσιουργός αιτία και μέσον κάθε πολιτικής


Εισηγητής: Καρδάρας Κωνσταντίνος, 23 ετών, φοιτητής Ια­τρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Συντονιστής Ιδεολογίας και Εκπαιδεύσεως Τ.Ο. Θεσσαλονίκης.

Ζούμε τήν εποχή της καταρρεύσεως του Δυτικού λεγομένου, μά στήν πραγματικότητα, της τελευταίας αναλαμπής, τής μεταλαμπαδεύσεως, του Ελληνικού μας Βυζαντινού Πολιτισμού.
Ζούμε τήν εποχή τής χρεωκοπίας των αξιών εκείνων πού, γιά γενιές ολόκληρες, έθρεψαν και φώτισαν τήν πνευματική πορεία τής άνθρωπότητος.
Ζούμε τήν εποχή τής παντού —εκτός από μέσα μας— παρούσης Παρακμής.
Τά Αρνητικά Κατεστημένα, πού τά πλέγματα τους είναι απλωμένα σ' όλους τους τομείς τής ανθρώπινης δραστηριότητος, ρυθμίζουν και καθορίζουν τό επιλεκτικό περιβάλλον γιά τόν άνθρωπο τού Σήμερα. Δημιούργησαν τόν Εκφυλισμό, γιά νά παρα­τείνουν τήν δική τους φθοροποιό επιβίωση.
Προσεκτικά, βήμα πρός βήμα, μας ώδήγησαν εκεί πού κατά τήν γνώμη τους όλες οί πιθανές μας επιλογές θά εΐχαν ώς αποτέλεσμα τήν διατήρηση τής εκφυλισμένης τους υπάρξεως.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ -ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ




Πρῶτα εἶμαι Ἕλληνας 

Στίχοι μουσική: Μιχάλης Πρωτοψάλτης 

Ἀπ’ τοῦ Ὠγύγου τὸν καιρὸ 
πολλὰ ἔχουν ἀλλάξει 
τρεῖς χαλασμοὶ κατακλυσμοὶ 
τὸν κόσμο ἔχουν ρημάξει 

Κι ἂν τόσα γένη ἐχάθηκαν 

25 Νοεμβρίου: Σήμερα γιορτάζει η "δημοκρατία" (τους)


Οικογένεια  περπατά μπροστά από άρμα
Κυριακή 25 Νοεμβρίου...8 ημέρες μετά την "εξέγερση" του Πολυτεχνείου
Όταν ξημέρωσε η Κυριακή αυτή, εμφανίστηκαν πάλι τανκς στους δρόμους, και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των πολιτών. Αλλά όλα αυτά, την πρώτη ετούτη μέρα - και μόνον την πρώτη είχαν έναν αέρα "ελευθερίας": Οι στρατιώτες είχαν εντολή να φέρονται με ευγένεια και με χαμόγελο. Η διαταγή να μείνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους δεν τηρήθηκε γιατί ήταν ωραία λιακάδα και πολλοί βγήκαν στους δρόμους να την απολαύσουν και να την συζητήσουν. Τα πληρώματα των τανκς με μεγάλη άνεση και αυτοπεποίθηση πληροφορούσαν όποιον ρωτούσε ότι: "τώρα έχουμε ελευθερία" , "έγινε αυτό που θέλατε, έφυγε ο Παπαδόπουλος, χαρήτε" 
Οι πολίτες σκεφτικοί, χαιρόντουσαν μόνο την λιακάδα και περίμεναν την συνέχεια....

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ (μέρος Γ')


Λαογραφικά καί άλλα. 
Το τραγούδι γιά τό «Γεφύρι της Άρτας» εμφανίζεται σέ όλο τόν βαλκανικό χώρο καί οί διάφο­ρες παραλλαγές του ξεπερνούν τόν αριθμό τών 330. Είναι γνωστό πώς τό τραγούδι αυτό μεταφέρ­θηκε άπό τήν πατρίδα του, τήν Καππαδοκία, σέ όλα τά σημεία της βυζαντινής αυτοκρατορίας μέσω τών βυζαντινών στρατευ­μάτων. Οι Πομάκοι όμως τραγου­δούν τήν πιό αρχαϊκή μορφή του πού την διατήρησαν καθώς ζού­σαν στά ορεινά χωριά τους γεω­γραφικά καί κοινωνικά απομονω­μένοι.
Τά σπίτια τών Πομάκων μοιά­ζουν μέ τά σπίτια όλων τών ορει­νών Ελλήνων καί δέν έχουν καμ­μιά σχέση μέ τήν τουρκική αρχι­τεκτονική (καφασωτά χαρεμλίκια, σελεμλίκια κλπ.).
Οι τοπικές ενδυμασίες τους στίς όποιες κυριαρχεί τό κόκκινο - μαύρο καρώ δέν παρουσιάζουν καμμιά ομοιότητα μέ τίς τουρκικές καί βουλγαρικές φορεσιές.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Κάν’ το… όπως το 2000;


Αρκετές οι ομοιότητες της τρεχούσης πολιτικής σεζόν με εκείνη προ δεκαπενταετίας.
Εννοούμε την περίοδο 1999-2000, όταν το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έμοιαζε εξίσου «ρευστό». Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέμεναν τότε τη «μεγάλη αλλαγή» και την «απαρχή του νέου». Και όντως, έτσι φαινόταν (αρχικά τουλάχιστον), μέχρι που οι ίδιες οι εξελίξεις ανέτρεψαν εντυπωσιακά την όλη κατάσταση! Και, τελικά, είχαμε εντελώς διαφορετική κατάληξη από αυτή που περίμεναν οι περισσότεροι…
Τι συνέβη τότε; Τον Ιούνιο του 1999, μετά από ένα αρνητικό «μπαράζ» φιάσκων για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (πύραυλοι S-300, παράδοση Οτζαλάν), η ΝΔ πήρε ξεκάθαρη νίκη στις ευρωεκλογές. Η διαφορά της από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, υπό

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

«Εμείς οι χτίστες, εμείς κ' οι χαλαστές»


Ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος μιλά για το βιβλίο «Πέρα από το Εθνικό Κράτος»

Συναντήσαμε τov Γιάννη Παναγιωτακόπουλο στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Λόγχη» και με αφορμή το πρώτο του βιβλίο δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να του θέσουμε κάποιες ερω­τήσεις σχετικά με το πόνημα του αλλά και με το πώς αυτός αντιλαμβάνεται τον Ελληνικό Εθνικισμό.

O Γιάννης είναι ένας συνεπής ιδεολόγος και έχει δώσει μακροχρόνιους αγώνες για το εθνικιστικό κί­νημα στη χώρα μας. Πριν από την συγγραφή αυτού του βιβλίου έχει γράψει σειρά άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στη διάδοση της Εθνικής Ιδέας στην πατρίδα μας. 


Γιάννη αφού σε ευχαριστήσουμε και σε συγχαρούμε για το βιβλίο σου, θα θέλαμε αρχικά να σε ρωτήσουμε για ποιους  λό­γους έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου εξωφύλλου;