Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

«Καλά να πάθετε» ή «είχε δίκιο ο Αρβανίτης που είπε τον πρωθυπουργό μα@άκα»;



Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Η ιστορία είναι γνωστή. Ένας, χαϊδεμένος από το κόμμα και τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, μεγαλοδημοσιογράφος και μέχρι πρότινος κρατικοδίαιτος παρουσιαστής της ΕΡΤείπε τον πρωθυπουργό «μα@άκα», σε δημόσια εκδήλωση και παρουσία ραδιοφώνων και τηλεοράσεων που έκαναν απ’ ευθείας μετάδοση.
Φυσικά και έγινε χαμός. Ακόμη πιο φυσικά, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τα κόμματα να αποδοκιμάσουν την δημοσιογραφική αλητεία του ευεργετηθέντος και… όπως ήταν αναμενόμενο,πλην του ΠΑΣΟΚ, όλοι οι άλλοι δια της σιωπής τους επιβεβαίωσαν την συμφωνία τους με τον αριστερούλη δημοσιογράφο που, συμπτωματικά, είναι και διευθυντής στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανεξαρτήτως της προσωπικής σας γνώμης για τον Αντώνη Σαμαρά (που κατά τη γνώμη μου είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από μα@άκας), θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τέτοιου είδους εκφράσεις δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, δημοσίως, και να αποδίδονται ως χαρακτηρισμοί προς ένα πρωθυπουργό.

Αν μη τι άλλο, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός εκλέγεται από μια μεγάλη μερίδα λαού, σύμφωνα με το σύνταγμα, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι και αυτοί που τον ψήφισαν είναι μα@κάκες. Και επειδή τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό τον έχουν ψηφίσει κατ’ επανάληψη, άρα είναι«εθισμένοι στην μα@ακία».

Όπως καταλαβαίνετε οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς σκέψης. Ιδιαιτέρως αν σκεφτούμε ότι τον ψήφισαν για αρχηγό του κόμματος όλοι οι Νεοδημοκράτες, του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης 155 βουλευτές …και άλλα πολλά.
Σωστά λοιπόν, για να τιμωρηθεί ο υβριστής, η Νέα Δημοκρατία απευθύνθηκε στην ΕΣΗΕΑ και ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία. Η ΕΣΗΕΑ όμως, γνωστό άντρο κομμουνιστών, αριστερών και παγκοσμιοποιημένων, όχι μόνον δεν τον τιμώρησε (ούτε καν τον παρέπεμψε) αλλά και τον δικαίωσε κι όλας. Θεώρησε την δημόσια αναφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ως μα@άκα, πως είναι «μέσο έκφρασης συμβατό με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας»
Έξαλλη η Μαρία Σπυράκη, η μνημονιακή δημοσιογράφος του Mega, την οποία ο Σαμαράς «διόρισε» ευρωβουλευτίνα και προσφάτως της ανέθεσε καθήκοντα Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., εξέδωσε ανακοίνωση όπου λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Λέει λοιπόν το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την άρνηση της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει τις ύβρεις του διευθυντή του κομματικού Ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Πρωθυπουργού:
«Αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία, η άρνηση της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει την αθλιότητα του «δημοσιογράφου» του κομματικού Ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη κατά του Πρωθυπουργού.
Η παράταξη των αριστεριστών συντρόφων του κ. Αρβανίτη, η ίδια που πριν λίγους μήνες παρουσίαζε το βιβλίο του Κουφοντίνα, μπλόκαρε την καταδίκη του από την Ένωση, θεωρώντας τις αγοραίες ύβρεις του κατά του Πρωθυπουργού, ως  «μέσο έκφρασης συμβατό με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας». Η παράταξη της επί χρόνια κρατικοδίαιτης συμπαρουσιάστριάς του  Μαριλένας Κατσίμη και του «ιού» Δημήτρη Τρίμη,επέλεξε να ταυτιστεί με τον βούρκο αντί με τη Δημοκρατία, με την ιδεολογική τρομοκρατία αντί με την αλήθεια, με την κομματική εξάρτηση αντί  με την ευπρέπεια. Ντροπή και όνειδος!».
Αν θα ήθελα να σχολιάσω όλη αυτή την ιστορία θα μπορούσα να γράψω μια ολόκληρη πραγματεία. Περιορίζομε όμως στο να πω την λαϊκή ρήση «…καλά να πάθετε»!

Εσείς μπορείτε να προσθέσετε το «φίδια στον κόρφο σας» ή κάτι άλλο από τα πολλά που λέει ο λαός μας για όσους βάζουν ένα βιαστή και παιδεραστή να προσέχει τα παιδιά τους.
Το μόνο που θα παρακαλέσω είναι… να μην σκεφθείτε και κυρίως να μην πείτε«είχε δίκιο ο Αρβανίτης».

Υ.Γ. Αν ο άλλος Αρβανίτης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε αποκαλέσει τον πρωθυπουργό μα@άκα, θα είχε προφυλακισθεί με συνοπτικές διαδικασίες και οι, κρατικοδίαιτοι και μη, συνάδελφοι του «χρησιμοποιήσαντος έκφραση συμβατή με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας», θα είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια και τον βουλευτή και το κόμμα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π