Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Tα «αδιέξoδα» της Δημoκρατίαs (τoυ Κώστα Καρδαρά)


Γράφει ο Κώστας Καρδαράς
Οι εκλογές αυτές, (που για την πρόωρη προκήρυξή τους συνήργησε ομότιμα ο αμοραλισμός όλων των πρωταγωνιστών του πολιτικού προσκηνίου που ανενδοίαστα χρησιμοποίησαν σαν μοχλό πίεσης και εφαλτήριο τον κορυφαίο θεσμό του συστήματος που υποτίθεται πιστεύουν και υπερασπίζονται), έχουν κάποια χαρακτηριστικά που αξίζει να σημειωθούν:
1.Συναίνεση στον βιασμό της χώρας: Επιχειρείται (απίθανο σενάριο βεβαίως) η ανανέωση της «εντολής» στους υπηρέτες των τοκογλύφων, στο δικομματικό έκτρωμα που τήρησε με ευλάβεια τους μνημονιακούς όρους και εντολές, ώστε να ανακοπεί η πτώση στο δημοσκοπικό βάραθρο που το οδήγησε η «πολιτική» «του».

2.Ανανέωση του προσωπικού: «Διακινδυνεύεται» η εναλλαγή στην εξουσία άλλου αρκούντως όμως  συμβιβασμένου και συστημικού φορέα («δεν φεύγουμε από το Ευρώ», μένουμε στην ΕΕ» κλπ) που οι όποιες επιδερμικές του «μεταρρυθμίσεις»  δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την στερρή πρόσδεση της χώρας στο άρμα των τοκογλύφων, ούτε βέβαια η βαθύτατα εθνομηδενιστική και ισοπεδωτική του ιδεολογία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ήδη προωθούμενη ισοπεδωτική και εθνομηδενιστική ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού. Αντίθετα, το κατεστημένο επιτυγχάνει την «ανανέωση» των διαχειριστών των συμφερόντων του, αυτή τη φορά μάλιστα «αριστεράς» αποκλίσεως.

3.Ανανέωση του διχασμού: Η επαναφορά με επιμελημένη φόρτιση από τα συνένοχα ΜΜΕ, των όρων «δεξιά» και «αριστερά»  για να αντικαταστήσει το προηγούμενο διχαστικό πρότυπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ξαναπαίρνει την σκυτάλη της εμπλοκής του λαού μας στην ομηρία του τεχνητού διχασμού που κάποιους μπορεί να συμφέρει, τον ίδιο όμως όχι.

4.Ο θάνατος της πολιτικής: Τα μεγάλα εθνικά θέματα έχουν περάσει στο περιθώριο και την καθοδηγούμενη λήθη, οι λαθρομετανάστες, επίσημοι προσκεκλημένοι του συστήματος αποτελούν ένα ακόμα στόχο προεκλογικών ψεμάτων, «σχεδίων» και υποσχέσεων, ιδιαίτερα μετά το «CHARLIE», υποσχέσεων που όλοι ξέρουν ότι θα καταλήξουν στα μετεκλογικά αζήτητα όπως όλες οι άλλες. Ακόμη, αθρόες υποσχέσεις που κανείς δεν πρόκειται να τηρήσει, δίνονται επί παντός επιστητού, οι ίδιες ακριβώς, από τους ίδιους που δεν τις τήρησαν στο κοντινό παρελθόν. Οι ένοχοι και οι συνένοχοι της εθνικής καταστροφής, μεταμορφώνονται σε τιμητές των πάντων και υποψήφιοι «σωτήρες» μας, ενώ το προεκλογικό τοπίο παρουσιάζει την εικόνα λογιστικού κατάστιχου με αράδες αριθμών να αντιπαρατίθενται σε αράδες αριθμών, από εκείνους ακριβώς που οι αριθμοί αποδεικνύουν ή την ανεπάρκεια και την βλακεία τους είτε την διαφθορά και το ξεπούλημά τους στους τοκογλύφους, οι οποίοι φαίνεται πριν αρπάξουν τον εθνικό μας πλούτο, εξαγόρασαν τους κατιμάδες και τα ρετάλια.

5.Η δημοκρατία έχει αδιέξοδα: Λιώνοντας η γνωστή καραμέλα (η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα),  αφήνει σήμερα γεύση πικρή, γιατί το κοινοβουλευτικό σύστημα οδηγείται σε αδιέξοδο από αυτούς που υποτίθεται πως το υπηρετούν, πολιτικούς και μεγάλα ΜΜΕ. Ο ύψιστος θεσμός της διαδοχής του Ανωτάτου Άρχοντος, χρησιμοποιήθηκε από τους  υποτιθέμενους θεματοφύλακες και πιστούς του, σαν μοχλός εκτροπής σε πρόωρες εκλογές, οι τιθέμενες «επιλογές» των εκλογών, είναι φροντισμένα εντός των συστημικά θεμιτών πλαισίων και η πολιτική αντιπαράθεση έχει υποβιβαστεί σε στείρα αριθμολογία, άσφαιρη και ψευδή επιχειρηματολογία και αδιέξοδη μικροκομματική σκιαμαχία. Όλ’ αυτά δεν οδηγούν πουθενά, είναι αδιέξοδα αν δεν υπάρξει λύση και εκτροπή.

Λύση και εκτροπή μπορεί μόνο από τον Ελληνικό λαό να υλοποιηθεί, όταν συνειδητοποιήσει ότι στον καταστροφικό μονόδρομο και το αδιέξοδο που τον οδηγούν οι δοτές, παρωχημένες και αποδεδειγμένα επιβλαβείς επιλογές του συστήματος, διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από τα ψευτοδιλήμματα του συμβιβασμού που το ίδιο θέτει και σκοπός τους είναι ο εξωραϊσμός της συστηματοποιημένης καταστροφής μας, αλλά με τον αγώνα για την κοινωνική διείσδυση και την πολιτική επικράτηση μιας στιβαρής και διαχρονικής εθνικής προτάσεως πέρα από ατομικά συμφέροντα και μικροκομματικές επιδιώξεις.
Μιάς προτάσεως που δεν θα στηρίζει την επιχειρηματολογία της πάνω στα δεινά και την δυστυχία που επισώρευσαν στον ελληνικό λαό αυτοί που σήμερα διαγκωνίζονται στην προεκλογική πασαρέλα, αλλά στις αρχές και τις αξίες του ελληνικού εθνικισμού που είναι εναργείς, σαφείς και αιώνιες.

Κώστας Καρδαράς
Ιατρός
Μέλος του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π