Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η χρησιμότης των ηλιθίων


γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) αποτελούν μία ακόμη επινόηση για την τεκμηρίωση του δόγματος ότι «η Δημοκρατία (τους) δεν έχει αδιέξοδα». Με αυτές, η εκτελεστική εξουσία μπορεί να ... νομοθετεί και μάλιστα με κατεπείγουσες διαδικασίες και με την ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία, αφού για μείζονος σημασίας θέματα (λ.χ. η πρόσφατη δανειακή σύμβαση με τους διεθνείς τοκογλύφους) θα απαιτείτο πολύ μεγαλύτερος χρόνος και αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Όπως γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος (http://curia.gr/prakseis-nomothetikou-periexomenou-arthro-44-%C2%A71-s/), οι Π.Ν.Π. αποκλίνουν από την ομαλή ή «φυσική» λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς το μόνο αρμόδιο όργανο για την έκδοση κανόνων δικαίου αποτελεί το νομοθετικό όργανο, δηλαδή η Βουλή, η δε μη καταχρηστική εφαρμογή τους επαφίεται ουσιαστικά στην πολιτική εντιμότητα των εφαρμοστών του δικαίου. Σωθήκαμε δηλαδή!

Αν σκεφτεί κανείς ότι όλα τα άθλια νομοθετήματα των τελευταίων ετών, μέσω των οποίων εκχωρήθηκε η εθνική μας κυριαρχία και υποθηκεύθηκε ο εθνικός μας πλούτος, απαξιώθηκαν όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις και διαλύθηκε το κράτος πρόνοιας (μνημόνια, πολυνομοσχέδια κ.λπ.) πέρασαν από τη Βουλή με Π.Ν.Π., αντιλαμβάνεται πόσο χρήσιμος είναι αυτός ο θεσμός για την υπέρβαση συνταγματικών διατάξεων, ακόμη και της βουλήσεως του λαού, ενώ παράλληλα προφυλάσσει τους αυτουργούς του από την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Πιθανότατα και η νέα κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, μετά τις εντυπωσιακές υπαναχωρήσεις τους, όχι μόνον από τις προεκλογικές εξαγγελίες τους αλλά και από πολιτικές πρακτικές και στάση ετών, θα ακολουθήσει την πεπατημένη των προκατόχων της. Αλλά κι αν δεν το κάνει, έχοντας προφανώς εξασφαλισμένη την στήριξη των μνημονιακών (πλέον) επιλογών της από τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και πιθανόν και του Ποταμιού, θα «καμαρώνει» την επαύριον για την «ευρύτατη πολιτική συναίνεση» των επιλογών της. Εξ άλλου, ο αναίσχυντος Άδωνις το δήλωσε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ψήφιζα μνημονιακά νομοσχέδια με εισηγητή τον Λαφαζάνη»!

Είναι φανερό πιά, ότι από τα καθάρματα ων προηγουμένων κυβερνήσεων περάσαμε στους ηλίθιους της τωρινής, οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα είναι ένας προσομοιωτής πτήσεων μεταξύ των ιδεολογικών εμμονών τους και της νεοαστικής τους κουλτούρας.
Στο άρθρο μου του περασμένου φύλλου έγραψα ότι η υποχρέωση των νέων δυνάμεων που ο ελληνικός λαός ανέδειξε, τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά του πολιτικού σκηνικού, είναι να παράξουν πολιτικά αποτελέσματα. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη τους απέναντι στην Ιστορία, στον Πολιτισμό, στο Έθνος και στην Κοινωνία.

Η αριστερή κυβέρνηση φάνηκε ανίκανη να διαχειριστεί με υπευθυνότητα την ευκαιρία και την τιμή που της επιφύλαξε ο ελληνικός λαός.
Μέχρι στιγμής, όμως, η ίδια ανευθυνότητα διαφαίνεται και στα δεξιά του πολιτικού σκηνικού, αφού η Χρυσή Αυγή, που θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγάλη εναλλακτική στην περίπτωση που απομυθοποιηθεί πλήρως και τάχιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ανίκανη να αρθρώσει μία σοβαρή πολιτική πρόταση και να αγκαλιάσει έτσι τις μεγάλες λαϊκές μάζες. Έτσι, είναι θέμα χρόνου το πότε θα βαρεθεί πια ο μέσος ψηφοφόρος της να αγωνίζεται απλώς για την αποφυλάκιση των εγκλείστων βουλευτών της και θα επιζητήσει κάτι άλλο.
Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται κι ο μεγάλος κίνδυνος, αφού τα απομεινάρια της Μεταπολιτεύσεως δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη. Και μπορεί το μεν ΠΑΣΟΚ να αποσυνετέθη και να έχει απαξιωθεί πλήρως, αλλά στο χώρο της ΝΔ υπάρχουν ακόμη στελέχη και δυνάμεις που μπορούν να δρομολογήσουν μία επάνοδο στην εξουσία.

Με δεδομένη την κεντρώα στροφή της ΝΔ, μετά τη διαδοχή Σαμαρά, ο μόνος τρόπος για την κυβερνητική επιστροφή της «μεγάλης κεντροδεξιάς παρατάξεως» θα είναι η δημιουργία ενός κόμματος με χαρακτηριστικά λαϊκής δεξιάς, με σοβαρή ηγεσία, που θα συγκεντρώσει όλους τους «καμμένους» δεξιούς που είτε έφυγαν είτε θα ασφυκτιούν πλέον σε μία τέτοια ΝΔ και θα αποτελέσουν τον χρήσιμο μπαλαντέρ για την αναρρίχηση στους θώκους της εξουσίας.
Στην περίπτωση αυτή, μπαίνει ταφόπλακα στα όποια όνειρα του πατριωτικού χώρου για την ανατροπή της φαυλοκρατίας και του προδοτικού συστήματος που οδήγησε την πατρίδα στην καταστροφή και την απαξίωση. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι θα έχουν επιτελέσει για άλλη μια φορά το έργο για το οποίο προορίζονται διαχρονικά και ο ελληνικός λαός θα μπει σε («δημοκρατικό» αυτή τη φορά) γύψο για αρκετά ακόμη χρόνια.

Κι αν όλα τα παραπάνω ακούγονται ως σενάρια πολιτικής φαντασίας, ας σκεφτούμε πόσα από όσα βιώνουμε σήμερα ήταν αδιανόητο και να σκεφτόμασταν πριν 5 χρόνια ότι θα μπορούσαν να συμβούν, κι ας λάβουμε τις σωστές αποφάσεις. Όλοι μας.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Το άρθρο του Γιάννη Κουριαννίδη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  Ελεύθερο Κόσμο που κυκλοφορεί  

3 σχόλια:

  1. Καμια ελπίδα δεν έχει πλέον η νδ να επιστρέψει και πάλι όπως και ο πατριωτικός/εθνικιστικός χώρος θα είναι αυτός που θα θριαμβεύσει και αυτός θα βάλει την ταφόπλακα και στη νδ και στα κεντρώα κομματίδια αλλά και στην αριστερά.

    "...η δημιουργία ενός κόμματος με χαρακτηριστικά λαϊκής δεξιάς, με σοβαρή ηγεσία, που θα συγκεντρώσει όλους τους «καμμένους» δεξιούς που είτε έφυγαν είτε θα ασφυκτιούν πλέον σε μία τέτοια ΝΔ..."
    Το παραπάνω επιχειρήθηκε πολλές φορές και στέφτηκε με παταγώδη αποτυχία γιατί απλά ο κόσμος τους κατάλαβε ή άρχισε να καταλαβαίνει τον ρόλο των "αναχωμάτων".Και στο πολύ κοντινό μέλλον θα τους έχει καταλάβει όλους.
    ΛΑ.Ο.Σ. θες; οι ψηφοφόροι το έστειλαν στο 1%
    ΑΝ.ΕΛ. θες; έχασε σχεδόν το 40% του αριθμού των ψηφοφόρων που είχε το 2012 και χωρίς καμιά αμφιβολία πολύ σύντομα θα ακολουθήσει το Λα.ο.ς.
    ΕΝΩΣΗ για ΠΑΤΡΙΔΑ-ΛΑΟ θες; άκλαφτη πήγε στις ευρωεκλογές με 1%
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θες; άκλαφτο πήγε και αυτό με 1,44% στις ευρωεκλογές.
    Τα παραδείγματα μιλούν από μόνα τους. Μα ριζ.ε.ς. ή και δεξιά να είναι τα νέα κόμματα την ίδια τύχη θα έχουν από τους ψηφοφόρους.
    Γιατί πολύ απλά και τα παραπάνω ήταν "λαϊκη δεξιά" με "σοβαρή ηγεσία" με ή χωρίς αποσιωπητικά.

    Το θέμα δηλαδή δεν θα είναι ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ δημιουργηθούν καινούργιο ή καινούργια "δεξιά" ή "πατριωτικά" κόμματα οι ψηφοφόροι θα.... Ας φτιαχτούν όσα θέλουν.

    Το τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.Και η Χρυσή Αυγή θα είναι η κύριαρχη επιλογή(αν όχι η μοναδική) κάτι που το έχουν πει ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ξένοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί, σχολιαστές αλλά και πολλοί δικοί μας.
    Ποιούς να πρωτοπω και να μην ξεχάσω κάποιους:
    Ο Νόαμ Τσόμσκυ,
    ο βρετανός οικονομολόγος Φιλίπ Λεγκρέν,
    η εφημερίδα Guardian,
    ο καθηγητής Μαζάουερ,
    ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
    οι Τσίπρας & Βαρουφάκης=Στηρίξτε την κυβέρνησή μας, διότι, εάν εμείς αποτύχουμε, έρχεται η Χρυσή Αυγή,
    ο Αλέξης Παπαχελάς,
    ο Μανώλης Γλέζος
    και πλήθος άλλων για τους οποίους όλοι μας έχουμε γνώση των λεγομένων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θὰ συμφωνήσω ἀνώνυμε συναγωνιστή, ὅτι «ο πατριωτικός/εθνικιστικός χώρος θα (ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ) είναι αυτός που θα θριαμβεύσει και αυτός που θα βάλει την ταφόπλακα και στη νδ και στα κεντρώα κομματίδια αλλά και στην αριστερά», ἀλλὰ ξέρεις αὐτὸ δὲν γίνεται μὲ καμμία αὐτόματη κοινωνικὴ ἢ πολιτικὴ μηχανική. Ὁ αὐτοματισμός τὸ πῆγε μέχρι ἐκεῖ ποὺ μποροῦσε νὰ τὸ πάει (λόγω ὑπεροψίας καὶ ἀνοήτων πρακτικῶν τοῦ πολιτικοῦ συστήματος), καὶ κυρίως λόγῳ τῶν προδοτῶν τοῦ ἐθνικιστικοῦ καὶ πατριωτικοῦ χώρου, ἀλλὰ αὐτὸ ἔχει μία ὀροφἠ. Ἀπὸ δῶ καὶ πέρα τὸ φτιάχνεις!
    Καὶ ἀπὸ δῶ καὶ πέρα ἀρχίζουν τὰ δύσκολα. Μακάρι ἡ Χ.Α. νὰ ἀρθεῖ στὸ ὕψος τῶν περιστάσεων. Αὐτὸ γράφω καὶ ἐπισημαίνω τόσον καιρό. Ὁτι πρέπει ἐπιτέλους νὰ παραχθοῦν πολιτικὰ ἀποτελέσματα. Οἱ ψηφοφόροι της (τὸ μέγα πλῆθος τους δλδ, ποὺ δὲν εἶναι συνειδητοποιημένοι ἐθνικιστές) λειτουργοῦν ὅπως ὅλοι οἱ ψηφοφόροι: θέλουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Καὶ σαφῶς ὄχι μόνον ἐκλογικά! Τὰ πολιτικὰ ἀποτελέσματα ἔρχονται μὲ πολιτικὲς προτάσεις καὶ μὲ τὴ δημιουργία Κινήματος μέσα στὴν κοινωνία. Ἡ ἐπικείμενη ἀποφυλάκιση τῶν βουλευτῶν καὶ τῶν λοιπῶν στελεχῶν τῆς Χ.Α., ἀλλὰ καὶ ἡ πανηγυρικὴ ἀθώωση, ἴσως καὶ ὅλων τους, στὶς δίκες ποὺ θὰ γίνουν ἀργότερα, στεροῦν τὴν βραχυπρόθεσμη στόχευση τῆς Χ.Α. γιὰ συγκράτηση τῶν ψηφοφόρων της. Ἀπὸ δῶ καὶ πέρα χρειάζεται πια ἀγώνας μὲ προοπτικὲς καὶ ἐπίτευξη πολιτικῶν ἀποτελεσμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πιστεύω σε αυτά που λέω γιατί οι ψηφοφόροι αρχίζουν και καταλαβαίνουν και θα καταλάβουν όλοι σύντομα με το θεώρημα της "εις άτοπο απαγωγής".
    Δηλαδή μέχρι το 2012 σχεδόν όλοι οι Ελλαδίτες ψηφοφόροι ψήφιζαν κατά γράμμα ότι και οι γονείς και οι παππούδες και το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.
    Ψήφιζε ο τάδε κκε ή συριζα;
    Ήξερες ότι στο πατρικό του θα βρεις ριζοσπάστη ή αυγή.
    Ψήφιζε ο δείνα νδ;
    Έβαζες στοίχημα ότι και οι γονείς ψήφιζαν το ίδιο και οι παππούδες του ψήφιζαν ερε παλιότερα.
    Ψήφιζε ο χ ή ο ψ πασοκ;
    Σπάνια να λάθευες αν έκανες υπόθεση ότι οι γονείς του είναι βολεμένοι δημοσιοκηφήνες και οι παππούδες του ένωση κέντρου.
    Πάντα με εξαιρέσεις τα παραπάνω βέβαια που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Άλλωστε τα εκλογικά ποσοστά με επαληθεύουν όταν για δεκαετίες είχαμε τους 8 με 9 στους 10 Ελλαδίτες να ψηφίζουν πασοκ ή νδ και τον 1 και κάτι αριστερά και λοιπά κόμματα.

    Αυτά λοιπόν εως το 2012 όπου τελειώσαν τα δανεικά και οι πιστωτικές και τα ρουσφέτια για θέσεις κλεψιάς & ξάπλας στο δημόσιο και όλα τα υπόλοιπα..
    Εκεί όπου για 1η τους φορά οι περισσότεροι Ελλαδίτες ψηφοφόροι μην έχοντας πλέον λόγο να ψηφίζουν σαν τηλεκατευθηνόμενα άβουλα όντα έκαναν ότι τους κατέβαινε.Φυσικό είναι όταν δεν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής, περί κομμάτων, περί ιστορίας, περί οικονομίας, περί γεωπολιτικής και εως τώρα ψήφιζες πασοκ, νδ, αριστερά "επειδή έτσι πρέπει", "επειδή αυτό ψηφίζουμε οικογενειακά", "επειδή αυτός θα μας βρει θεσούλα στο δημόσιο" να γίνεσαι όχλος που δεν ξέρει τι του γίνεται.

    Έτσι στις 2 εκλογές του 2012 ψιλοτελείωσαν το πασοκ και το 2015 το αποτελείωσαν.
    Το 2012 έδειξαν και στη νδ ότι για ένα 19% και πολύ της είναι το οποίο μετά έγινε 27%, έπειτα 23% το 2014 και σχεδόν 28% το 2015. Με λίγα λόγια τελείωσαν για πάντα τα 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων που είχε κάποτε η νδ. Τώρα με 1,7 εκατ ίσως όχι τόσο σύντομα αλλά και αυτή τη πορεία του πασοκ θα διαγράψει.
    Έμεινε ο συριζα σαν η τελευταία "ελπίδα" των όσων τον ψήφισαν που 100% θα έχει και αυτός τη τύχη του πασοκ με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του, τα ψέμματα και την κοροιδία του και τις αντεθνικές του θέσεις.

    Στο χέρι της Χρυσής Αυγής είναι λοιπόν να είναι έτοιμη λοιπόν όταν σε 1;2;3; χρόνια ο κόσμος σε αυτήν θα στραφεί.
    Το αν η Χρυσή Αυγή δεν παράγει σωστή ή ολοκληρωμένη ή εφαρμόσιμη πολιτική πρόταση είναι κάτι πολύ γενικό αλλά ούτε θα διαφωνήσω με αυτό ούτε και θα υπεραμυνθώ του προγράμματος και των θέσεων της.
    Γιατί η κριτική πρέπει να γίνεται και γιατί κανείς(ούτε η Χρυσή Αυγή) δεν έχει το αλάθητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π