Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τι θα ψηφίσουν την Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ; Την Ελπίδα μιας νέας εποχής ή το τέλος του κόμματός τους;


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Το ΠΑΣΟΚ, με χαμηλό το ηθικό των στελεχών του και ακόμη χαμηλότερη την ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα (μια ανταπόκριση που ήδη ακουμπά το όριο του 3%), επιχειρεί να πετύχει το ακατόρθωτο. Ζητά να ανακτήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και μέσω αυτού το δικαίωμα της εκ νέου διακυβέρνησης της χώρας. Και αναρωτιέται κανείς:
Για ποιο σκοπό; Με τι πρόγραμμα; Με ποια στελέχη;
Είναι 3 ερωτήματα τα οποία χρειάζονται απαντήσεις.
Θα έλεγα πως οι 3 υποψήφιοι για την Προεδρία, (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος), προσωποποιούν ο καθένας την απάντηση σε ένα από αυτά τα ερωτήματα. 
Ο Αντρέας Λοβέρδος, απαντά στο ερώτημα «για ποιο σκοπό». Ο πυρήνας των λεγομένων του είναι ότι, θα ασκήσει «δομική αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση.
Η Φώφη Γεννηματά, απαντά στο ερώτημα «με τι πρόγραμμα». Ο πυρήνας των λεγομένων της είναι ότι, θα πρέπει «να γίνει επανασυγκόλληση» όλων των κομματιών της τέως κραταιής παράταξης.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απαντά στο ερώτημα «με ποια στελέχη». Ο πυρήνας των λεγομένων του απευθύνεται «στην μετακυβερνητική γενεά στελεχών του ΠΑΣΟΚ» και τους οποίους ζητά«να πάρουν τις τύχες του κόμματος στα χέρια τους και να αγωνισθούν από κοινού με όσους πιστεύουν στην ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής στο κόμμα».

Ένα κόμμα που από τα ψηλά έπεσε στα χαμηλά και το οποίο διεκδικεί να αποκτήσει (πάλι) πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν μπορεί να επενδύει σε μία διαρκή καυγατζίδικη ρητορική. Ούτε να παραδίδεται σε κάποιον που επιλέγει να διοικήσει στηριζόμενος στα γνωστά ρυτιδιασμένα από τον χρόνο, στελέχη.
Οφείλει να αναδείξει νέες δυνάμεις, βγαλμένες όμως, μέσα από τα σπλάχνα του. Να τους εμπιστευθεί τις θέσεις ευθύνης και να απευθυνθεί «καθαρό», και «ελεύθερο παλαιών δεσμεύσεων» στους εναπομείναντες ψηφοφόρους του. Να αξιοποιήσει το νέο του πρόσωπο, που θα εκφράζεται από νέα στελέχη, και νέες -προσαρμοσμένες στην σημερινή πραγματικότητα- απόψεις. Έτσι θα αποκτήσει την κοινωνική αναφορά του, χωρίς την γκρίνια και την σκουριά που κουβαλάνε όσοι, λόγω χαρακτήρα ή κληρονομικού δικαιώματος μεταλλάχθηκαν από χρήσιμοι ή αδιάφοροι, σε πολιτικά βαρίδια.    

Οι κομματομάγειροι, αναλύοντας τον συσχετισμό δυνάμεων, όπως αυτές εμφανίζονται στην σύνθεση της νεοεκλεγείσης Κεντρικής Επιτροπής, προβλέπουν εκλογές δύο γύρων, με τελικούς διεκδικητές την Φώφη Γεννηματά και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Παρατηρώντας τις δυνάμεις που στοιχίζονται πίσω από τους μονομάχους, θα έλεγα, πως πρόκειται για έναν αγώνα ανάμεσα στο παλιό που αποχωρεί δίνοντας σκληρές μάχες οπισθοφυλακής και στο καινούργιο που έρχεται για να οδηγήσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, στη νέα εποχή όπου ήδη βρισκόμαστε.

Μετά το τελικό αποτέλεσμα θα γνωρίζουμε όλοι αν, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, διάλεξαν τον θάνατο του κόμματος λόγω γήρατος, την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ή την Ελπίδα για μια νέα ευκαιρία, στο περιβάλλον της νέας Ευρώπης που δημιουργείται. 

Ενημέρωση Πελοποννήσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π