Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έτσι, για την... "μαγκιά" και τον πολιτικαντισμό! (του Νίκου Τζιόπα)


Άκουσα από τηλεοράσεως το δημόσιο "ξεκατίνιασμα" των δύο υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.κ. Μειμαράκη και Γεωργιάδη. Κι επειδή το βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μου δόθηκε η ευκαιρία να το ακούσω ξανά και ξανά. Το αποθήκευσα και στον υπολογιστή μου διότι τέτοιες συζητήσεις αποτελούν μνημείο ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥ και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την άσκηση της πολιτικής.
Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ακούσω ολόκληρο το "ξεκατίνιασμα" που διαρκεί περίπου 7 λεπτά, διότι
ο κ. Μειμαράκης χρειάστηκε μόνο κάποια δευτερόλεπτα στην αρχή, για να περιγράψει τέλεια τον τρόπο με τον οποίον πολιτεύεται το κόμμα του. Και είναι πραγματικά εκπληκτικό να ακούς τον πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα- στυλοβάτες της Μεταπολίτευσης, να αποκαλύπτει δημόσια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και παίρνει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας.
 
Στην αντιδικία με την οποία ξεκίνησε η συζήτηση για την πολιτική διαφωνία που είχαν οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί το καλοκαίρι και αφορούσε στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου (αποχή από την ψηφοφορία είχε ζητήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπερψήφισή του ο κ. Μειμαράκης), ο πρόεδρος της ΝΔ θριαμβολογώντας επειδή πέρασε τελικά ομόφωνα η δική του πρόταση, δήλωσε τα εξής εκπληκτικά:

"Εάν δεν πηγαίναμε έτσι, τότε ο κ. Τσίπρας θα είχε το ευρωπαικό μέτωπο μόνος του, το ευρωπαικό γήπεδο, θα έκανε την εκλογή και θα έλεγε ότι εγώ έβαλα τη χώρα και η ΝΔ άφησε να πάμε στα βράχια"!!!

Είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι εδώ έχουμε μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥ, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της σοβαρότητας με την οποία θα πρέπει να λειτουργεί και να παίρνει αποφάσεις η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι ο "βαρύμαγκας" κ. Μειμαράκης ομολογεί δημόσια ότι ψήφισε το τρίτο μνημόνιο για έναν και μοναδικό λόγο:
Για να μην κάνει  ΜΑΓΚΑ τον Τσίπρα!!!
Δεν ξέρω  αν υπάρχει στα χρονικά τέτοια δημόσια εξευτελιστική παραδοχή αρχηγού κόμματος : Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα το οποίο δεσμεύει την Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμα και σφίγγει τη μέγγενη γύρω από το λαιμό του Έλληνα, ο κ. Μειμαράκης ομολογεί ότι η απόφασή του υπαγορεύθηκε από τα πολιτικά συμφέροντα του πολιτικού του αντιπάλου! Και ακριβώς μετά αυτήν την πρωτοφανή δήλωσή του, άρχισε να μιλάει για τα ποσοστά που έλαβε το κόμμα του στις εκλογές του τελευταίου Σεπτεμβρίου, τα οποία κατά τον ίδιο οφείλονται στο ότι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!!!

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΝΔ πολιτεύεται μεταπολιτευτικά με βάση τον εκάστοτε αντίπαλό της και όχι με βάση την δική της ιδεολογία  για το μέλλον της πατρίδας. Αυτή είναι άλλωστε και η κύρια κατηγορία που της έχω απευθύνει κατά καιρούς. Δεν μπορούσα φυσικά να φανταστώ ότι η επιβεβαίωση των πιστεύω μου για αυτό το κόμμα, θα ερχόταν από τα πλέον επίσημα χείλη, από τον αρχηγό της.
Αφήνω κατά μέρος το γεγονός ότι ένα χρεωκοπημένο κόμμα υπόσχεται ανάπτυξη της οικονομίας και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη. Όπως αφήνω κατά μέρος και το γεγονός της ανεπάρκειας που έδειξε στην διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, την στιγμή που υπόσχεται ότι θα οργανώσει σε γερές βάσεις το ελληνικό κράτος.
Το να παίρνει όμως μια τόσο σημαντική απόφαση με βάση τα όσα έχει αποφασίσει ο πολιτικός της αντίπαλος φοβούμενο ότι θα χάσει εκλογικά ποσοστά, δείχνει πέρα από όλα τα άλλα και την ηθική του παρακμή.
Άλλα επιχειρήματα εναντίον της ΝΔ δε νομίζω ότι χρειάζονται. Μετά από αυτήν τη δημόσια παραδοχή, πιστεύω ότι η τηλεμαχία των υποψηφίων αρχηγών που προτείνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, λίγα έχει να προσφέρει στην γελοιοποίησή της.
Η "εξαφάνισή" της από τον πολιτικό χάρτη είναι επιβεβλημένη και εναπόκειται πλέον στην συνείδηση των ψηφοφόρων της να της γυρίσουν την πλάτη.  Από μόνη της μια τέτοια εξέλιξη θα γεννήσει την ελπίδα για το μέλλον.

(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ Δεκεμβρίου 2015)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π