Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Βρέθηκε στην Βεργίνα ο αρχαίος καθρέφτης του Έρωτα 4ος Αιώνας π.Χ.


O μαγευτικός καθρέφτης του Ερωτα είναι το πιο εντυπωσιακό από την πλειάδα των ευρημάτων που έφερε στο φως στη νεκρόπολη των Αιγών η αρχαιολογική σκαπάνη το 2014. Σε δύο τύμβους βρέθηκαν συνολικά 21 τάφοι, από τους οποίους οι έξι ήταν ασύλητοι.

Την παρουσίαση των ευρημάτων κάνει σήμερα το μεσημέρι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και υπεύθυνη της ανασκαφής, Αγγελική Κοτταρίδη, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 28ης Επιστημονικής Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και στη Θράκη.
Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, το πιο πολύτιμο και σπάνιο εύρημα από τον πρώτο τύμβο ήταν στον τάφο μιας κοπέλας (4ος π.Χ. αιώνας), πολυαγαπημένης των γονιών της, που της χάρισαν στο ταξίδι χωρίς γυρισμό, πολύτιμα χρυσά στολίδια, σκουλαρίκια και χάντρες, αλλά και τον μοναδικό καθρέφτη που βρέθηκε έως τώρα στις Αιγές, ένα μικρό, χάλκινο κομψοτέχνημα, έργο -όπως σημειώνει η ίδια- ενός πολύ επιδέξιου τορευτή.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Λαθρομετανάστες και εθνική ασφάλεια


Η δημιουργία είναι δύσκολη υπόθεση. Απαιτεί καλές προθέσεις, γνώσεις, προσπάθεια, χρόνο και σύστημα. Από την άλλη, η καταστροφή είναι πανεύκολη.
Δεν απαιτεί να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Είτε αφήνεις τα πράγματα να ακολουθήσουν την οδό της φθοράς είτε επιταχύνεις το χάος, υιοθετώντας την πιο βλακώδη λύση. Αυτό κάνει ο κ. Πανούσης με τη λαθρομετανάστευση.
Το αποτέλεσμα των πράξεών του και των άστοχων επιλογών του δεν πρόκειται να το χρεωθεί ο ίδιος. Εκείνος θα κάνει αυτό που πράττουν όλοι οι πολιτικοί με τις δικές του επιδόσεις. Θα αναλάβει λεκτικά το πολιτικό κόστος, το οποίο στην πραγματικότητα δεν σημαίνει τίποτα, και θα συνεχίσει να ζει δίχως το αξίωμα του υπουργού, αλλά με τις ανέσεις που του εξασφάλισε η λαμπρή πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του. Ανέφελος ο βίος των ισχυρών.

Η σημασία του χρήματος


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας 
Υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας
Για όσους παρακολουθούν τα άρθρα μου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι αυτό εδώ δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα πολιτικά μου δοκίμια. Αφορμάται από τη γενική πολιτική επικαιρότητα, αλλά ξεφεύγει – κατά πολύ – από αυτήν.
Όσο περνά ο καιρός, απογοητεύομαι όλο και περισσότερο από τη ρητορεία Βαρουφάκη. Όχι διότι πιστεύω ότι δεν πέτυχε σε τίποτε. Για μένα, πέτυχε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο: ανέδειξε τις δυνατότητες της πραγματικής πολιτικής, αυτής που δε βαφτίζει την υποταγή στους ισχυρούς «ρεαλιστική πολιτική» και ξεμπερδεύει. Σε τι με απογοητεύει, λοιπόν ο κ. Βαρουφάκης; Στο γεγονός ότι ενώ ευαγγελίστηκε μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο αντίληψης των πραγμάτων στην οικονομία, δεν το έπραξε.

Προϋποθέσεις φιλόπτωχης πολιτικής

Χρονογράφημα
Προϋποθέσεις φιλόπτωχης πολιτικής
Η φιλόπτωχη πολιτική είναι ότι καλλίτερο για μία κοινωνία που θέλει να βοηθήσει τους φτωχούς και αδύναμους. Πρέπει όλοι να δείχνουμε τα φιλόπτωχα αισθήματά μας γιατί η προσφορά είναι ψυχική ηδονή για τον προσφέροντα. Την ηδονή αυτή απολαμβάνουν οι δίδοντες, γι αυτό ποτέ να μην τελειώσουν οι πένητες, ο Θεός να τους κρατάει φτωχούς και ταλαίπωρους.  Χωρίς τους ασθενείς και οδοιπόρους  δεν θα μπορούσε να
απολαμβάνει ο πλούσιος την ευχαρίστηση της δωρεάς. Άρα, ο πλούσιος είναι

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η χρησιμότης των ηλιθίων


γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) αποτελούν μία ακόμη επινόηση για την τεκμηρίωση του δόγματος ότι «η Δημοκρατία (τους) δεν έχει αδιέξοδα». Με αυτές, η εκτελεστική εξουσία μπορεί να ... νομοθετεί και μάλιστα με κατεπείγουσες διαδικασίες και με την ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία, αφού για μείζονος σημασίας θέματα (λ.χ. η πρόσφατη δανειακή σύμβαση με τους διεθνείς τοκογλύφους) θα απαιτείτο πολύ μεγαλύτερος χρόνος και αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Όπως γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος (http://curia.gr/prakseis-nomothetikou-periexomenou-arthro-44-%C2%A71-s/), οι Π.Ν.Π. αποκλίνουν από την ομαλή ή «φυσική» λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς το μόνο αρμόδιο όργανο για την έκδοση κανόνων δικαίου αποτελεί το νομοθετικό όργανο, δηλαδή η Βουλή, η δε μη καταχρηστική εφαρμογή τους επαφίεται ουσιαστικά στην πολιτική εντιμότητα των εφαρμοστών του δικαίου. Σωθήκαμε δηλαδή!

«Θράκη και Αιγαίο στο διεκδικητικό πλαίσιο της Άγκυρας»


Οι «Δεσμοί Ελλήνων. σας προσκαλούν
στην ομιλία του πρέσβη επί τιμή
κ. Θέμου Στοφορόπουλου
με θέμα
«Θράκη και Αιγαίο στο διεκδικητικό πλαίσιο της Άγκυρας»
Σάββατο 7 Μαρτίου, 8 μ.μ.
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη
περιοχή αγ. Φανουρίου

Ο κ. Στοφορόπουλος είναι ένας από τους ελάχιστους «μεγάλους διπλωμάτες» των δεκαετιών μετά τη μεταπολίτευση, που άφησε εποχή στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, διαχρονικά μαχητικός στην υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων, δεν δίστασε να παραιτηθεί επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» στο Νταβός. Αναφορικά με το θέμα της ΑΟΖ,

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Είμαστε Πάντα Έλληνες


Τά τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας να αποκοπούμε από τις ρίζες μας. Αυτό τό διαπιστώνουμε συνεχώς μέσα από την διαστρέβλωση και την παραποίηση της ελληνικής Ιστορίας, τον εκφυλισμό και την κα­ταστροφή τής ελληνικής μας γλώσσας, την αλλοίωση των ηθών και των εθίμων και πολλά άλλα.
Πολλές λοιπόν οί ανθελληνικές θεωρίες, μέ απώτερο σκοπό να κάμψουν αυτόν τον υπερήφανο λαό. να τον αλλοτριώσουν, να τον κάνουν νά ξεχάση ποιος είναι και που οφείλει να ευρίσκεται.
Μας έχουν αποδώσει διάφορες  θεωρίες καταγωγής, παραβλέποντας κείμενα, πηγές, αρχαιολογικά τεκμήρια, ανθρωπολογικά ευρήματα και πλείστα όσα επιστημονικά επιχειρήματα, τά οποία φώναζαν ότι είμαστε πάντα "Ελληνες. Μας είπαν -Ινδοευρωπαίους», έβγαλαν τήν θεωρία της -Μαύρης Αθηνάς», γιά νά μας φέρουν από τήν Αφρική, μάς είπαν «Σλάβους», μας είπαν "τουρκόσπορους- και πολλά άλλα.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σύντροφε Αλέξη εδώ επιβάλλεται η ..κωλοτούμπα


Το δημοσίευμα της HURRIET με τίτλο:
Ταραχή στην Αθήνα
Όχι μόνο νερό στο κρασί αλλά "βασιλικότερος του Βασιλέως" πρέπει να είναι η νέα συγκυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις επεκτατικές ορέξεις των Τουρκομογγόλων. Και να αφήσει πίσω στους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ τα περί ελληνοτουρκικής φιλίας και της αντίληψης ..ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια! Εδώ δεν είναι EUROGRUP αλλά MOGOLOgroup και όταν κάνεις ένα βήμα πίσω αυτοί κάνουν εκατό μπροστά.. Καμιά ανοχή στους εχθρούς μας. Και μην κάνετε την βλακεία να καταργήσετε τις εθνικές παρελάσεις. Τέτοιες κινήσεις αποτελούν το πράσινο φως στα αρπακτικά που καραδοκούν και καταλαβαίνουν ότι..."κουτσαίνεις" Τώρα επιβάλλεται σύντροφε Αλέξη η κωλοτούμπα.
Υ.Γ.1
Πάνο Καμμένο καιρός είναι να μας δείξεις τι εννοούσες όταν μίλαγες για πατριωτισμό
Υ.Γ.2 Σε ανάρτησή του το Defencnet (εδώ) γράφει ότι "το ΥΠΕΞ διεμήνυσε πως κάθε τουρκική κίνηση εντός εθνικών περιοχών που περικλείονται σε αυτή θα απαντηθεί με «κατάρριψη ή βύθιση». Πολύ θα θέλαμε να ισχύει όμως παρ' όποια έρευνα κάναμε και στο ΥΠΕΞ δεν καταφέραμε να επαληθεύσουμε ότι ισχύει
  
"ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τι επιδιώκει η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ αμφισβήτησης του μισού Αιγαίου και πώς θα απαντήσει η Ελλάδα
Αν υπήρχαν κάποιοι στην κυβέρνηση που πίστευαν πως μπορεί να υπάρξει προσέγγιση με την Τουρκία διαψεύστηκαν. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες συζήτησης περί Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας νομίζοντας έτσι πως μπορεί να αποκλιμακωθεί η

Το σχέδιο απόβασης του Ισλαμικού Κράτους σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία


Η ασταμάτητη εισροή λαθρομεταναστών στην χώρα μας που όλο σχεδόν το ποσοστό τους αφορά μουσουλμάνους, αποτελεί την επιβεβαίωση όσων αναφέρονται πιο κάτω. Οι κυβερνώντες φορώντας τις εθνομηδενιστικές παρωπίδες ακολουθούν την ίδια πολιτική που είχαν και ως αντιπολίτευση, κάτι το οποίο θα φέρει την Ελλάδα και τους Έλληνες σε δύσκολη θέση αφού μπορεί να μεταφερθεί το κύμα τρομοκρατίας των ψυχικά άρρωστων ισλαμιστών και στην χώρα μας.
Δήμητρα Παπαγεωργάκη 

Ο τρόμος μεταφέρεται στην Ευρώπη
Του Γιώργου Διονυσόπουλου
Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες το think tank για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ιδρυμα Quilliam, το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει μία μίνι «εισβολή» μικρών τρομοκρατικών ομάδων στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο την πρόκληση αντιποίνων για την εκστρατεία της Δύσης κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Το έγγραφο που