Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

"ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ"


γράφει ο Σπύρος Παπαδόπουλος
Με έκπληξη και απορία είδαμε την Τετάρτη 12/8 και ώρα 22:00 στο τηλεοπτικό κανάλι Ε να προβάλλεται η "Χουντική" και αντικομμουνιστική κινηματογραφική ταινία "ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ" με πρωταγωνιστές τον Κώστα Πρέκα, Βέρα Κρούσκα, Στ. Στρατηγό, Αντρ. Μπάρκουλη κ.α. Από τις πλέον χαρακτηριστικές ταινίες που γυρίστηκε και προβλήθηκε στους κινηματογράφους την εποχή της 21ης Απριλίου 1967 με ειδική αναφορά στο φινάλε της ταινίας στην θηριωδία των κομμουνιστών στην διαρπαγή παιδιών από την αγκαλιά της μάνας, στις δολοφονίες γονέων κ.ο.κ. και την μεταφορά των παιδιών στο παραπέτασμα,

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Χάβρα - סעודת הבראה


ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο, είτε από ενδιαφέρον και αγωνία είτε από επαγγελματική υποχρέωση, όπως οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης, έμειναν έκπληκτοι από τους διαλόγους και τις εικόνες ντροπής που διαδραματίστηκαν. Εως την προηγούμενη σύνθεση του Κοινοβουλίου πιστεύαμε ότι η ποιότητα και ο πολιτικός λόγος δεν θα μπορούσαν να πέσουν χαμηλότερα. Και όμως, μπορεί να πέσει, όπως διαπιστώσαμε χθες, ακόμη πιο χαμηλά.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Για μια ακόμη φορά το Αυτόχθονο των Ελλήνων τεκμηριώνεται από την αρχαιολογική σκαπάνη!


Σε υποθαλάσσια έκταση περίπου 12 στρεμμάτων - Μεγάλο πλήθος και ποικιλία κτισμάτων - Χρονολογείται στην Πρωτοελλαδική περίοδο, δηλαδή περίπου στο 2.500 π.Χ. - 
Βρέθηκαν υπολείμματα κεραμικής και εργαλεία 
5.000 χρόνια πριν με ευρήματα που προϋποθέτουν και χιλιάδες ακόμη χρόνια για να δημιουργηθούν οι υποδομές!  


Ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη έγινε στον όρμο της Κοιλάδας Αργολίδας, από τις συνεργαζόμενες αρχαιολογικές αποστολές Ελλάδας και Ελβετίας.
Ένας ολόκληρος προϊστορικός οικισμός, έκτασης 12 στρεμμάτων, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κοιλάδας, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση των επιστημόνων ότι στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο η ανθρώπινη κοινωνική δραστηριότητα έχει αδιάκοπη ιστορία χιλιάδων ετών.
Κατά σύμπτωση, μάλιστα, η σπουδαία αυτή ανακάλυψη συνέβη ενώ το τοπωνύμιο της Κοιλάδας γνωρίζει εσχάτως αυξημένη δημοσιότητα λόγω της πολύκροτης, πλέον, υπόθεσης του εγκλήματος με θύμα τον πλοίαρχο Θανάση Λάμπρου.

Το βρώμικο παρασκήνιο της..πρώτη φορά αριστερά


Διάβασα ότι, ενώ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (και λοιπών φιλομνημονιακών δυνάμεων) είχε προτείνει να ενταχθεί το μοσχαρίσιο κρέας σε συντελεστή ΦΠΑ 23%, μετά από επιθυμία των 4 εκπροσώπων (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε και ESM) αλλάζει κατηγορία και πηγαίνει στο 13%.
Επειδή μου ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι οι ξένοι ενδιαφέρονται για μας ή ότι ο Τσακαλώτος το έπαιξε σκληρός, έψαξα το θέμα.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ο 3ος γύρος: Ο γύρος Τσίπρα!


Ο Κοινός Παρονομαστής αναδημοσιεύει το άρθρο του συν. Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου που γράφτηκε και δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2015 γιατί σύμφωνα με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνεται και είναι επίκαιρο.

Τα πάντα στην ζωή των ανθρώπων, των κοινωνιών και των Εθνών είναι μετρήσιμα και συγκρίσιμα. Αρκεί να μπορείς να ορίσεις τους δείκτες. Και τους δείκτες τους ορίζουν οι νικητές. Οι άλλοι, οι πολλοί, τους αφομοιώνουν και υποτάσσονται στην λογική τους. Υπάρχουν τέλος και κάποιοι λίγοι, ανυπότακτοι, που δημιουργούν τους δικούς τους δείκτες, σύμφωνα με το δικό τους σύστημα αξιών. Είναι οι ανατροπείς της καθεστηκυίας τάξης. Αυτοί που φέρνουν με τον αγώνα τους, ένα διαφορετικό μέλλον.
Τα κυρίαρχα πολιτικά συστήματα του πλανήτη, ακολουθώντας το κοινό Καπιταλιστικό και Μαρξιστικό δόγμα, επιδιώκουν δύο τινά. Την κατάλυση των συνόρων και την διαμόρφωση ενός κοινού μέλλοντος, που θα στηρίζεται στην θεωρία ότι «η οικονομία είναι η βάση και η πολιτική το εποικοδόμημα».
Γι’ αυτό και, Καπιταλισμός και Κομμουνισμός, με τα σύγχρονα προσωπεία τους (Παγκοσμιοποίηση και Αριστερισμός), έχουν αναδείξει την Οικονομία ως πρωτεύουσα αξία και την Κοινωνία ως, το αναγκαίο πεδίο εφαρμογής που πρέπει να ακολουθεί. Το αξιακό σύστημα που θέτει ως πρωτεύουσες αξίες το Έθνος και τον σεβασμό της φύσης αντιμετωπίζεται ως απόβλητο και εχθρικό.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Πορεία μνήμης για τους δολοφονημένους και λησμονημένους ήρωες Ισαάκ και Σολωμού


της Αθηνάς Κρικέλη
 Ξεκίνησαν την Παρασκευή στο καθιερωμένο εδώ και τέσσερα χρόνια οδοιπορικό κατά μήκος της Πράσινης γραμμής της γραμμής της ντροπής στην Κύπρο! Πρόκειται για ένα διήμερο που προηγείται της μεγάλης πορείας κατα μήκος της κατοχικής διχοτόμησης. 650 χιλιόμετρα στο σύνολο.
Η Πρωτοπορεία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού συγκεντρώνεται σιγά σιγά από όλα τα μέρη της Κύπρου και όχι μόνο για να τιμήσει την μνήμη των δύο παλληκαριών που δολοφονήθηκαν το 1996 από τους τούρκους κατακτητές
Χαράματα χώρος συνάντησης από όλη την Κύπρο Πάφο
Προσπερνούμε την αγουροξυπνημένη Κύπρο. Οι μηχανές κυλούν από το ένα χωρό στο άλλο από την μία συνοικία στην επόμενη σταθερά με την υπεροχή του δικαίου.
Ο κόσμος ανάμικτος, σίγουρα περισσότερα φωτεινά βλέμματα και χαμόγελα από πέρσι! Στην πλειοψηφία του όμως αδιάφορος.
Βλέπεις οι μοτοσυκλετιστές ενοχλούν το σήμερά μας.
Οι ήρωες την συνείδησή μας.
Τα παιδιά πεισματικά μετρούν χιλιόμετρα στο λιοπύρι. Πολλά χωριά κλειδωμένα λογω ζέστης ή φόβου! Τι θέλουν κι αυτά τα μηχανόβια παλληκάρια και μας ξεσηκώνουν...

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Περιοδικό ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: Οι συλλογικοί εγκέφαλοι


Υψηλή στρατηγική της εθνικής ανεξαρτησίας

Σ' ένα άπό τά πιό μεγάλα έργα της παγκοσμίου διανοήσεως, τις "Διατριβές πάνω στην πρώτη Δεκάδα του Τίτου Λίβιου", ό Νικολό Μακιαβέλλι διερωτήθηκε πώς μία πλούσια χώρα καί ένας ανεπτυγμένος Λαός, θά μπορούσανε νά ξεφύγουνε, την αναπόφευκτη μοίρα της διαφθοράς καί της μαλθακότητος , τουλάχιστον γιά ενα μεγάλο διάστημα αιώνων. Η άπάντησις έβγαινε αβίαστα. Μονάχα με ένα δυναμικό πλαίσιο θεσμών καί μια αν­θεκτική φόρμα νόμων,πού θά κρατούσαν την πολιτική δομή του Λαοΰ σε συνεχή επαγρύπνησι καί δεν θά τον άφηναν νά χαλαρώση την συσπείρωσί του προς έναν κεντρικό καί μακροχρόνιο σκοπό στεκόταν δυνατή ή πραγματοποίησις μιας παρόμοιας προοπτικής.

Τό ερώτημα όμως πού ανέκυψε αμέσως μετά ήταν γιά τό είδος του οργάνου πού θά μπορούσε νά έγγυηθή μιά παρόμοια προσπάθεια. Εδώ ο μεγάλος συγγραφέας του "ΗΓΕΜΟΝΑ καί φανατι­κός οπαδός τής ξεκομένης από τον περίγυρό της προσωπικότητος έκπληκτος ανεκάλυψε την υπερο­χή του συλλογικού ηγετικού οργάνου απέναντι στο ατομικό ηγετικό πολιτικό όργανο,τής συλλογικής ηγεσίας απέναντι σ έναν καί μόνον ηγέ­τη. Ανατρέχοντας στά παραδείγματα του συμβου­λίου των Εφόρων τής