Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ποιὰ ἡ ἑρμηνεία τοῦ ὅρου «γενοκτονία»;

Ὁ Πόντιος ἱστορικὸς Βλάσης Ἀγτζίδης, ὅσο κι ἂν διαφωνεῖ μαζί του κάποιος γιὰ τὶς ὅποιες πολιτικὲς ἐπιλογές του, θέτει τὰ πράγματα στὴ θέση τους, ἀποστομώνοντας τὸν ἀπαράδεκτο ὑπουργεύοντα στὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας, τονίζοντας ὅτι «ἐθνοκάθαρση» εἶναι ἡ συμπεριφορά, ἐνῷ «γενοκτονία» εἶναι τὸ ἀποτέλεσμα αὐτῆς.
Παρατίθεται ἐκτενὲς ἀπόσπασμα παλαιότερης συνεντεύξεώς του, ἀπὸ τὴν ὁποία μποροῦμε νὰ ἀντλήσουμε σοβαρὰ ἐπιχειρήματα γιὰ τὴν ὑπεράσπιση αὐτονόητων -δυστυχῶς!- πραγμάτων.


https://kars1918.wordpress.com/2015/11/03/genocide-or-ethnic-cleansing/

To απαράδεκτο αίτημα αφαίρεσης του φράκτη του Έβρου. (του Χρήστου Μπίσδα)



Δεν έχει τελειωμό η εθνική μειοδοσία και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αλλά και των κανόνων του εθνικού και του διεθνούς δικαίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις συνιστώσες του και κυρίως από τις διάφορες «πρωτοβουλίες πολιτών» σε σχέση με την αντιμετώπιση του λεγόμενου προσφυγικού ή μεταναστευτικού ζητήματος. Τελευταία απαράδεκτη ενέργεια είναι το αίτημα αφαίρεσης του φράκτη του Έβρου, οι πορείες που οργανώθηκαν επί τούτου από διάφορες «πρωτοβουλίες» και η εκτεταμένη προβολή τους από τα συστημικά

«Όταν δεν ξέρεις για τη Γενοκτονία» – Tου Νίκου Λυγερού


Όταν δεν ξέρεις τίποτα για την έννοια της γενοκτονίας, δεν είναι ανάγκη να παίζεις παράσταση του γνώστη. Όταν λες ότι η Γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι γενοκτονία όχι μόνο είσαι αντισυνταγματικός (αφού η Ελλάδα την έχει αναγνωρίσει επίσημα από το 1994), αλλά επίσης αποδεικνύεις ότι είτε δεν είσαι ενημερωμένος για όλες τις αναγνωρίσεις που έγιναν από ξένες χώρες, είτε εσκεμμένα είσαι της άρνησης της γενοκτονίας και τότε λόγω του Νόμου για την ποινικοποίηση, μπορείς να κατηγορηθείς και να καταδικαστείς.  
Όταν ο Lemkin επινόησε τον όρο γενοκτονία, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη με τη Χάρτα του 1948, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα επεξήγησης τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Αρμενίων.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Νικόλαος Πλαστήρας - Μοναδικό δείγμα εντιμότητας


                                                                                   Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ 

Στην μάχη του Αφιον Καραχισαρ στις 13 Αυγούστου του 1922 διοικούσε   όπως πάντα το 542 Σύνταγμα Λαμίας. Όταν ο Ελληνικός στρατός άρχισε την υποχώρηση ο Πλαστήρας με το 542 Λαμίας υπερασπιζόταν έναν λόφο ο οποίος δεν έπεφτε από τις Τουρκικές επιθέσεις. Ο Κεμάλ ανησυχούσε και ένας Τούρκος στρατηγός είπε στον Κεμάλ πώς αυτός με το σύνταγμα του θα έκαμπτε την αντίσταση του Πλαστήρα. Ξεκίνησε την επίθεση αλλά απέτυχε και γύρισε στον Κεμάλ να του πή πώς θα ξαναέκανε επίθεση καί πώς τώρα έδινε τον λόγο της τιμής του πώς θα καταλάμβανε τον στόχο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

                    

Μια εντυπωσιακή ομιλία από ένα Έλληνα επιχειρηματία όπου ακούγονται
αλήθειες
Έτσι αντιμετωπίζεται η πατρίδα μας, οι έλληνες,  η ελληνική παραγωγή

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Εφαρμόστε τον νόμο σας. Βάλτε φυλακή τον αρνητή της Γενοκτονίας Φίλη


Το 1994 η Ελληνική Βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου 4285/10-9-2014 ισχύουν τα όσα αναφέρονται στην εικόνα που ακολουθεί.
Με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας δημοσίως δεν αναγνωρίζει την ισχύ του ψηφίσματος αναγνωρίσεως της Γενοκτονίας από την Βουλή των Ελλήνων και με την συμπεριφορά του υποδαυλίζει και στρέφεται κατά των αγώνων του Ποντιακού Ελληνισμού υπέρ της Διεθνούς Αναγνωρίσεως της Γενοκτονίας εις βάρος των και της καταδίκης της Τουρκίας!

«Ο Ξενοφών για την διοίκηση στην Σπάρτη»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (ΕΛΙΝΗΣ)  σας προσκαλούν
Στην διάλεξη του Δημήτρη Βαλασίδη, Αξιωματικού εα- Οικονομολόγου-ΜΒΑ-Συγγραφέα
με θέμα: «Ο Ξενοφών για την διοίκηση στην Σπάρτη»
Η διάλεξη θα περιλάβει τις εξής ενότητες:
·        Την ευγονία των Σπαρτιατών.
·        Την παιδεία, κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή.
·        Την σιδηρά πειθαρχία και την γενναιότητα.
·        Την υποχρέωση για σεβασμό προς την 3η ηλικία από όλους.
·        Τον σχεδιασμό, την προπαρασκευή και την διεξαγωγή των πολεμικών

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Φίλης και απάντηση Χάρρυ Κλυνν

                   
Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα του κειμένου που αναρτήθηκε στην σελίδα του Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)

 Κάποτε πρέπει επί τέλους να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Απευθύνομαι λοιπόν, στους εντός και εκτός των τειχών προοδευτικούς  μονοπωλητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…. Στους εντός και εκτός των τειχών προοδευτικούς

Αγάπησε τον Οθωμανό, του Σενέρ Λεβέντ

Οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί χαίρονται επειδή κέρδισε αυτοδυναμία το κόμμα του Ερντογάν. Κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στον κατακτητή οι καημένοι οι πολιτικοί. Αν υπάρχει Θεός, βεβαίως θα σας πιάσει η κατάρα εκείνων των παιδιών. Των παιδιών τα άψυχα κορμιά των οποίων ξεβράζονται στην ακτή σαν ψάρια.

Των παιδιών που χάθηκαν στα βάθη των γαλανών νερών του Αιγαίου και της Μεσογείου. Και του Μπερκίν, ο οποίος δολοφονήθηκε από σφαίρα αστυνομικού καθώς πήγαινε να αγοράσει ψωμί. Και άλλων πολλών ακόμα. Αν υπάρχει Θεός, λέω. Αν δεν υπάρχει, κανένα πρόβλημα. Χαρείτε. Κάντε μπαϊράμι. Γιορτάστε. Παρακαλέστε να μην υπάρχει. Γιατί αν υπάρχει, καήκατε. Σίγουρα δεν θα μείνει ατιμώρητος ο εορτασμός της γιορτής του τυράννου.

Εμείς οι τραγικές φιγούρες (του Θεόδωρου Καραμπέτσου)


Πρίν τρεις ήμερες, κάποιος παληός συνα­γωνιστής μοϋ είπε: «Δώσαμε αγώνες συναγω­νιστή μου γιά τήν Βόρειο "Ηπειρο, μιά ζωή. Μας σάπισαν στο ξύλο τά ΜΑΤ τοϋ Σταμάτη, τοΰ Μπάλκου, τοϋ Σκουλαρίκη καί του Δροσογιάννη, ώρες ανακρίσεων, κρατήσεις, φυ­λακίσεις, ταλαιπωρία... Μας κατηγορούν γιά τρομοκρατία, τραμπουκισμό, βιαιότητες. Συμπαριστάμεθα στους Βορειοηπειρώτες παντί τρόπω, δέν μας «χρωστάει» καλή κουβέντα κανείς... "Ερχεται κάποιες δεκαετίες αργότε­ρα ό κ. Σαμαράς καί ρίχνει ένα πυροτέχνημα καί σύμπασα ή Έθνικοφροσύνη τον ήρωποιεΐ!!!».
Καί συμπληρώνει θλιμένα ο συναγωνιστής: «Γιατί αγωνιζόμαστε;» Απαντώ στόν φίλο, πώς μακάρι νά έπιτευχθή ή άπελευθέρωσις της Β. Ηπείρου καί άς κά­νουν τόν Σαμαρά, άγιο νά τόν γιορτάζουμε τόν Φεβρουάριο, παραμονή της γιορτής του Α­γίου Βαλεντίνου. Τό πρόβλημα μας καί τά ο­ρόσημα μας δέν είναι ή «άναγνώρισις» γιά κάθε μας εθνική δράσι. Δέν επιδιώκουμε καμμιά δικαίωσι άπ' τά καθεστώτα πού ενίοτε κυ­βερνούν τόν τόπο.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η εδαφική ολοκλήρωση πρώτο βήμα για την εθνική μας ολοκλήρωση και την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνισμού.


Είδαμε που μας οδήγησε η πολιτική των " ίσων αποστάσεων". Είδαμε που μας οδήγησε η πολιτική του "δεν διεκδικούμε τίποτε". Διαπιστώσαμε σκληρά ότι με μία κουτσουρεμένη πατρίδα και ένα λαό χωρίς εθνικό όραμα και προοπτική αναδύονται και κυριαρχούν όλες οι αναποδιές της φυλής μας. Διαπιστώσαμε ότι η οικονομική ανάπτυξη χωρίς πολιτική αυτοδυναμία και εθνική στρατηγική είναι φρούδες ελπίδες, το χαυνωτικό τραγούδι της Κίρκης στ' αυτιά των θαλλασοδαρμένων ανδρών. Τελικά και απόλυτα ρεαλιστικά για την σωτηρία και ανάκαμψη του Ελληνισμού είναι απαραίτητα 1. Το εθνικό όραμα 2. Η εθνική στρατηγική και 3. Η εθνική ολοκλήρωση. όλα με το ίδιο αντικείμενο! Το πρώτο βήμα της στρατηγικής αυτής είναι η εδαφική ολοκλήρωση της κουτουρεμένης μας πατρίδος εθνικά και γεωπολιτικά. Αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει με πόλεμο όπως κλαυθμηρίζουν οι ειρηνοκάπηλοι, αλλά και με πολιτικούς διαύλους όπως άλλωστε χάσαμε την Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο, την Βόρειο Μακεδονία και την Ανατολική Ρωμυλία.

Οι Μαθητές της Κατερίνης διαδήλωσαν για αποσυρθεί το ανθελληνικό βιβλίο ιστορίας...


Μαχητική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ, φωνάζοντας συνθήματα για τα προβλήματα του σχολείου, αλλά και για τη Μακεδονία, αφού ζητούσαν να αποσυρθεί άμεσα βιβλίο που αποκαλεί τα Σκόπια ως Μακεδονία και κατέληξαν στο δημαρχείο.  Οι μαθητές, σύμφωνα με το lefteria.blogspot.gr,  ζητούσαν από την κυβέρνηση την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και μαθητική επιτροπή ανέβηκε στο δημαρχείο και είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, μια και ο δήμαρχος απουσίαζε, και του επέδωσαν λίστα με τα προβλήματα τους, τα περισσότερα από τα οποία βέβαια είναι θέμα κυβέρνησης και αφορούσαν βιβλία, λεωφορεία κ.λπ., αλλά και ζήτησαν επίσης την άμεση απόσυρση του βιβλίου ιστορίας της Γ’ Λυκείου, όπου τα Σκόπια εμφανίζονται σε χάρτη του βιβλίου ως Μακεδονία.