Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΟΡΥΤΣΑΣ


Ἡ ἐπιγραφὴ ποὺ βρίσκεται τοποθετημένη στὸ κτήριο τοῦ πρώην Προξενείου στὴν Κορυτσὰ, ὅπου ὑπηρέτησε ὡς
πρόξενος  ὁ Γιῶργος  Σεφέρης, ἐπὶ καθεστῶτος 4ης Αὐγούστου (φωτο. Γιάννης Κουριαννίδης).

Τὴν Κυριακὴ 22 Νοεμβρίου, στὴ Θεσσαλονίκη, μὲ πρωτοβουλία τῆς Ἠπειρωτικῆς Ἑστίας, θὰ πραγματοποιηθοῦν ἐκδηλώσεις γιὰ τὴν 75η ἐπέτειο τῆς ἀπελευθερώσεως τῆς Κορυτσᾶς ἀπὸ τὸν ἑλληνικὸ στρατό.
Συγκεκριμένα, τὴν 10η πρωινὴ θὰ τελεστεῖ μνημόσυνο πρὸς τιμὴν τῶν πεσόντων στὸν ἱερὸ ναὸ τῆς Νέας Παναγίας, στὴ συνέχεια κατάθεση στεφάνων στὸ ἡρῶο τῆς Γυναίκας τῆς Πίνδου, ἐνῷ στὶς 11 π.μ. θὰ ἀκολουθήσει ἐκδήλωση μὲ ὁμιλία γιὰ τὸ χρονικὸ τῆς ἡμέρας στὴν παρακείμενη αἴθουσα τῆς Ἠπειρωτικῆς Ἑστίας, στὴν ὁδὸ Στρατηγοῦ Καλλάρη 2.

Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ δια μέσου των αιώνων.



       ΚΙΝΗΜΑ – ΕΝ.Ε.Π – ΕΝ.Ε.Κ   
      Οι εκπαιδευτικές διαδικασίες



Στη σειρά των μαθημάτων των εκπαιδευτικών πυρήνων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (πυρήνας υποδοχής, πυρήνας κρούσεως) δύο σημαντικά θέματα που ήταν στη σειρά των μαθημάτων ήταν Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ και ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ τα οποία και θα δημοσιεύσουμε σε δύο συνέχειες δεδομένου ότι το ένα έχει πολιτική συνάρτηση με το άλλο. Βεβαίως τα θέματα αυτά εμπλουτίζονταν με ανάλογη βιβλιογραφία ώστε τα μέλη – μαθητές των πυρήνων να αποκτούν σφαιρική και τεκμηριωμένη γνώση των θεμάτων.
Ο πυρηνάρχης αναφερόταν επιγραμματικά, αλλά με στοιχεία, στο θέμα με
σκοπό να δώσει το ερέθισμα της αναζήτησης της γνώσης στα μέλη του
(Αναφερόμαστε πάντα στην χρονική περίοδο 1975-1990 στην περίοδο δηλαδή
ιδεολογικής και πολιτικής δράσεως του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, της Ε.Ν.Ε.Π και του ΕΝ.Ε.Κ.)
                       ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ  ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ  

                                    Σιών – Ιερουσαλήμ
Το 909 π.Χ. συγκεντρώθηκαν οι σοφοί του εβραϊκού έθνους και δημιούργησαν το σιωνιστικό κίνημα (αρχηγός : ο Μέγας Σολομών).
Απεφασίσθη η παγκόσμια επικράτηση του σιωνισμού, δια της μεθόδου του όφεως (εσωτερική διάβρωσις).

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ.
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα (περιοχή αγ. Φανουρίου)
ο συγγραφέας Νίκος Καρράς θα ομιλήσει με θέμα:
«Πατριωτική διανόηση και η περίπτωση του Δημητρίου Λαζογιώργου - Ελληνικού»
Μαζί του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καψάλας.

Είσοδος ελεύθερη

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΔ (του Χρήστου Μπίσδα )


          Σε λίγες ημέρες θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της ΝΔ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών σε μία διαδικασία που τελικά ίσως να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του κόμματός τους. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιούνται διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια. Ο Έλληνας αναγκάζεται να βλέπει στην τηλεόραση τον Γεωργιάδη να γίνεται δρομέας, να διαβάζει στις εφημερίδες ότι ο Μεϊμαράκης έβρισε τον Παπαμιμίκο, να ακούει τον Μητσοτάκη να δηλώνει ότι έχει δουλέψει αρκετά στην ζωή του κ.α. Πολιτικός και ιδεολογικός διάλογος δεν γίνεται με αποτέλεσμα το σενάριο να καταντά γελοίο.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΑΣ των Αντιφάσεων και της Δημοκρατίας(της Χαράς Νικοπούλου)


17 Νοεμβρίου...είμαι παιδί του '74...όχι μη γελιέσαι Έλληνα..δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου..δε γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου..τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για έμενα Έλληνες λοκατζήδες ..εκεί στον τύμβο της Μακεδονίτισσας..22 Ιουλίου 1974..
Ελλάδα είμαι δημιούργημα σου..............
μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δε γνώρισα τη χούντα...μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της..............μου έμαθες τα πρώτα ελληνικά ,με δασείες-περισπωμένες,..μα πριν καλά καλά τα μάθω τα κατήργησες..ενώ ήμουν δευτέρα δημοτικού..
Με έντυσες με μπλε ποδιά ..αυτή για το σχολείο με τ' άσπρο γιακαδάκι ..κι όταν άρχισε να μου αρέσει την κατήργησες..παντα για το καλό μου,χωρίς να με ρωτήσεις..
Με έμαθες να λέω τον εθνικό ύμνο και πλήρωνες δασκάλους για να με μάθουν πως τιμιώτερον απάντων εστί η πατρίς..Μα σαν μεγάλωσα άφησες τη σημαία να χαθεί στον βράχο των Ιμίων..

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ο …… κυρίαρχος λαός




Αφού τους ψήφισαν τώρα στεναχωριούνται και αναρωτιούνται πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, πόσο θα αντέξουμε.
Σήμερα όμως κανένας δεν ασχολείται με τίποτα κανένας δεν παράγει τίποτα. Δεν λειτουργούν τα νοσοκομεία, δεν λειτουργούν τα σχολεία, δεν λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες….. τίποτα, τίποτα, τίποτα ! Έσοδα ; Μόνο από μειώσεις μισθών και συντάξεων , από απολύσεις, από αυξήσεις φόρων, από νέους φόρους. Παραγωγή πλούτου μηδέν, καμία παραγωγική δραστηριότητα καμία νέα επένδυση
Τώρα όλοι λένε ότι δεν πάει άλλο. Όμως πάει και άλλο, αλλά πάει απ το κακό στο χειρότερο. Δεν αντέχουμε ,λένε όσοι ψήφισαν «για πρώτη φορά αριστερά» , ή ψήφισαν ή τσαμπουκάδες, ή καραγκιόζηδες, ή ποταμομέρκελ…… Τώρα να αντέξετε ! Μας κυβερνούν αυτοί που εσείς επιλέξατε.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Γ. Σαγιάς: Ναι λοιπόν ! ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !




ΨΩΜΙ: 2.500.000 εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο τής φτώχειας και οι μισοί Έλληνες στο όριο τής φτώχειας. Χιλιάδες άστεγοι και πολλές χιλιάδες στα συσσίτια. 10.000 αυτοκτονήσαντες. 

 ΠΑΙΔΕΙΑ: Η σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη, ''συνωστισμός''.
 Η γενοκτονία των Ελλήνων τού Πόντου, ''εθνοκάθαρση''.
Η κατοχή ελληνικών εδαφών από τους Σκοπιανούς, ''Μακεδονία''.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δεν άφησαν τίποτα !!!


Το ότι διώξαμε τη μαϊμού από το σβέρκο μας δεν σημαίνει ότι έφυγε και το τσίρκο !




Την ώρα που ένα ένα τα Ευρωπαϊκά κράτη δείχνουν να πήραν το μήνυμα αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορα στους…. «πρόσφυγες» το ελλαδικό τσίρκο συνεχίζει να παίζει την ίδια παράσταση. Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός για την μετανάστευση Μουζάλας εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο να επικρατήσει η άποψη της μετατροπής της Ευρώπης σε φρούριο και να εγκαταλειφθεί η πολιτική της υποδοχής και διαχείρισης των μεταναστών με ανθρωπιστική προσέγγιση και δήλωσε πως «Η τρομοκρατία θα έχει νικήσει αν αλλάξει η Ευρώπη και από Ευρώπη των αξιών γίνει Ευρώπη φρούριο» δείχνοντας τις προθέσεις της κομμουνιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει την πολιτική που καταστρέφει την Ελλάδα, αυτή των ανοιχτών συνόρων.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ευρώπη Ώρα Μηδέν

Η Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, μπορεί να μας προϊδεάσει για το τί θα συμβεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και την Ελλάδα, αν δεν επιβληθεί άμεσα ένας φραγμός, απέναντι στον εξελισσόμενο δημογραφικό εξισλαμισμό της.
Η χθεσινή επίθεση αποτελεί την τελευταία πράξη μιας σειράς αιματηρών περιστατικών στην Ευρώπη: 2004 - βομβιστική επίθεση από ισλαμιστές τρομοκράτες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης, 2005 - βομβιστικές επιθέσεις από ισλαμιστές τρομοκράτες σε μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο, 2007 - βομβιστικές επιθέσεις από ισλαμιστές τρομοκράτες σε νυχτερινό κέντρο στο Λονδίνο και στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης, 2012 - δολοφονία επτά Γάλλων από φανατικό μουσουλμάνο στην Τουλούζη, 2013 - δολοφονική επίθεση