Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ψηφίδες από την Ιστορία του Κινήματος: Πως απέτυχε η προσπάθεια ελέγχου της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ (Μέρος 1ο)


γελοιογραφία της εφημερίδας  Έθνος της μετέπειτα εποχής  
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Κινήματος μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν «δυσανάλογα φιλόδοξος», αν ως μέτρο χρησιμοποιήσουμε την αριθμητική μας δύναμη ή την οικονομική μας δυνατότητα. Αν όμως, ως μέτρο, χρησιμοποιήσουμε τον Σκοπό, τις γνώσεις και την Πίστη τότε, θα ισχυριστώ πως «ΝΑΙ! Μπορούσαμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο».
Η κατάρρευση των δικτατορικών κυβερνήσεων το 1974 και η επάνοδος των παλαιοκομματικών πολιτικών σχηματισμών, ήταν μια πολιτική κοσμογονία που συντελέσθηκε την ίδια περίοδο όπου κυοφορείτο η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η μετάλλαξη της Ε.Ο.Κ. σε πολιτικό σχηματισμό. Ήταν περίοδος κατάλληλη για εμφάνιση νέων πολιτικών δυνάμεων με όραμα και πίστη σ’ αυτό.

Ο Καραμανλής το κατάλαβε και δεν «ανέστησε» την Ε.Ρ.Ε.. Έφτιαξε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (χρησιμοποιώντας ως τίτλο ένα βασικό σύνθημα των κομμουνιστών). Έβγαλε στο περιθώριο τους βασικότερους δεξιούς βουλευτές και φόρεσε την λεοντή του δημοκράτη. (Για να μη χάσει και τις ψήφους, όμως, αντικατέστησε τους γερασμένους και φθαρμένους δεξιούς με τα παιδιά τους, τα ανίψια τους και τους γαμπρούς τους).


Ο Αντρέας Παπανδρέου το κατάλαβε και αυτός. Δεν επιδίωξε να ηγηθεί του φθαρμένου Κέντρου. Εισήγαγε την πολιτικά άγνωστη στον κόσμο έννοια του Σοσιαλισμού και δόμησε το ΠΑΣΟΚ εκ των κάτω προς τα άνω. Μόνο που φρόντισε τα άνω να τα έχει καταλάβει ο ίδιος και οι έμπιστοί του, κατά κύριο λόγο. Η πρόσκληση για αυτοοργάνωση έδωσε διέξοδο αγώνος στα στελέχη που είχαν καθιερωθεί ως αντιστασιακοί και σε πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμφανισθεί ως ριζοσπαστικών απόψεων, πριν από την 21η Απριλίου.
 
Δεν το κατάλαβαν οι Κεντρώοι που τελικώς διαλύθηκαν και οι συνεργασθέντες με τα δύο στρατιωτικά καθεστώτα οι οποίοι και, στην συνέχεια, καταδιώχθηκαν με απάνθρωπα και παράνομα μέσα μέχρι σημείου φυσικής εξόντωσης.
Σ’ αυτήν την περίοδο της Εθνικής ήττας, της γενικής αναστάτωσης και της απόλυτης ρευστότητας, μια δράκα νέων –ξεχωριστών νέων- συνειδητοποίησε και εφάρμοσε την ρήση του Ίωνα Δραγούμη «… Είμαι ένας κόκκος άμμου πιο σκληρός, πιο δυνατός, εγώ θα σώσω το Έθνος μου». Δημιούργησαν το Κίνημα και …εκτός των άλλων επιχείρησαν να αλώσουν το συστημικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «κλέβοντας την Νεολαία της».

Η ομάδα των 8 μελών που στείλαμε, με αποστολή να διεισδύσει και να προωθηθεί σε ηγετικά κλιμάκια πέτυχε πολλά. Ένας μάλιστα από αυτούς έγινε και αρχηγός της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, αφού προηγουμένως πέρασε από την ηγετική ομάδα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

ΑΥΡΙΟ: {ΨΗΦΙΔΑ 16: Πως απέτυχε η προσπάθεια ελέγχου της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ (Μέρος 2ο)}


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π