Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΔΕΣ από την Ιστορία του Κινήματος: Οι «Βαρβάρες» του Κινήματος


από διαδήλωση των μελών του ΕΝΕΚ
ΨΗΦΙΔΑ 34
Γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του ΕΝ.Ε.Κ. συναγωνιστής Πολύδωρος Δάκογλου

Ίσως, στην προσπάθειά μου να καταδείξω πως το Κίνημα ήταν μια συγκρότηση νέων Ελλήνων με υψηλή θεωρητική εκπαίδευση, υποβάθμισα μια άλλη πλευρά του. Αυτή της μαχητικότητας των στελεχών του.
Στα «πέτρινα χρόνια» της λειτουργίας μας, ποτέ δεν χάσαμε μια μάχη του πεζοδρομίου. Αντιμετωπίσαμε πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις κομματικών σχηματισμών, όπου ανάμεσά τους κυκλοφορούσαν κατά δεκάδες οι ροπαλοφόροι και οι μαχαιροβγάλτες …και δεν υποχωρήσαμε. Στελέχη και μέλη μας έφτασαν στα νοσοκομεία με σπασμένα κεφάλια ή πλευρά, μαχαιρωμένοι στην κοιλιά ή στα χέρια. Όμως, τελικά, πετύχαμε να επιβάλουμε τον σεβασμό και να μένουν όλοι μακριά από τις εκδηλώσεις μας. Οι αντισυγκεντρώσεις τους έγιναν «είδος εν ανεπαρκεία».


Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των μελών μας είχε σαν αποτέλεσμα, ΚΝΙτες, ΠΑΣΟΚοι, ΟΝΝΕΔίτες και Αριστεριστές που, τον πρώτο καιρό, μας την έπεφταν, στο τέλος της όποιας συμπλοκής να μετράνε και αυτοί τις απώλειές τους. Δεδομένου δε ότι εμείς είχαμε το ηθικό πλεονέκτημα αντέξαμε, ενώ, αυτοί υποχρεώθηκαν να σταματήσουν τις «διαδικασίες αντιπαράθεσης».
Βασικό ρόλο στην πεζοδρομιακή μας επικράτηση, στην Αθήνα, έπαιξε η συγκρότηση μια ολιγομελούς άτυπης ομάδας συναγωνιστών που …όταν έπεφταν στη μάχη, η άσφαλτος μετρούσε κορμιά. 

εθνικιστική διαδήλωση του ΕΝΕΚ
Το παρουσιαστικό τους δεν πρόδιδε σε τίποτε «την αυξημένη δυνατότητα» που είχαν. Όταν έφτανε η ώρα της εμπλοκής, η συμπεριφορά τους άλλαζε. Αντί για διάλογο και επιχειρήματα, σκόρπιζαν χτυπήματα και φόβο. Γινόντουσαν κυριολεκτικά βάρβαροι. Τους ονομάσαμε χαϊδευτικά «Βαρβάρες»!
Ήταν συναγωνιστές πολλαπλών δυνατοτήτων που, όμως, το βλέμμα τους λίγο πριν από κάποια συμπλοκή άλλαζε. Από νεανικό και φιλικό γινόταν σκληρό… μεταλλικό… κενό συναισθημάτων. Αν θα έπρεπε να τους παρομοιάσω με κάτι, αυτό θα ήταν …μια θεριζοαλωνιστική μηχανή σε ώρα συγκομιδής μέσα σε έναν αγρό με στάχια. 

Προσθήκη λεζάντας
Για να τους τιμήσουμε είχαμε βγάλει και ένα τετράστιχο, τους στίχους του οποίου δεν θα τους γράψω γιατί θα τύχουν άθλιας εκμετάλλευσης από κάποιους καλοθελητές που θα τους διάβαζαν.
Είμαι σίγουρος ότι, μεταξύ όσων παρακολουθείτε τις ψηφίδες, υπάρχουν κάποιοι που το έχετε τραγουδήσει με πάθος, μέσα στο πούλμαν της επιστροφής από κάποια εκδήλωση όπου τους είχατε δει «να επιχειρούν» στο πλάι σας.
Οι «Βαρβάρες», μετείχαν στις εκπαιδευτικές μας διαδικασίες και πολλοί από αυτούς αποφοίτησαν της Σχολής Στελεχών. Σήμερα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι καταξιωμένοι επιστήμονες ή κορυφαίοι στον επαγγελματικό τομέα που ακολούθησαν.

ΑΥΡΙΟ: ΨΗΦΙΔΑ 35 (Η στρατηγική των Πατριωτικών Συνδέσμων και το ΠΑΚ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π