Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Υποκρισία και μισογυνισμός


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πάλεψαν οι κοινωνίες για να απομακρυνθούν από τις σκοταδιστικές απόψεις που ήθελαν τις γυναίκες κατώτερες από τον άντρα ή τον άντρα επιβήτορα και τη γυναίκα χώρο φιλοξενίας του σπέρματός του.
Αγωνίσθηκαν επί αιώνες, φωτισμένα πνεύματα, να επαναφέρουν την γυναίκα στο ύψος που την είχαν τοποθετημένη οι Έλληνες της αρχαιότητας. Οι Έλληνες που τις έβλεπαν ως Θεές, ως Μούσες, ως Νύμφες, ως Μητέρες, ως Συζύγους, ως Εταίρες, ως Ποιήτριες, ως Φιλοσόφους, χωρίς να παραβλέπουν ούτε επ’ ελάχιστον την γυναικεία τους φύση.
Τώρα, η  μούχλα ξαναγύρισε στην ζωή μας …παριστάνοντας την πενικιλίνη.
Κάποιες οπισθοδρομικές (που έλεγαν πως είναι γυναίκες) προώθησαν την βολική άποψη ότι η ισότητα επιβάλλεται δια νόμου και όχι κατ’ αξίαν. 
Κάποια βλακόμετρα (που έλεγαν πως είναι άντρες) επέβαλαν την ποσόστωση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων αντί για την διάδοση της αρχής … «ψηφίζουμε τους καλλίτερους, ανεξαρτήτως φύλλου». Τα βόλευε τα ανέραστα τσόκαρα, να μπορούν να προωθούνται… όχι κατ’ αξίαν αλλά λόγω φύλλου.
Είναι τα ίδια τσόκαρα που αντί να αγωνίζονται για την ύπαρξη κοινής αφετηρίας για όλους και την πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες για μόρφωση ή στην πολιτική και στην κοινωνική προώθηση, αγωνίζονται για να κάνουν τις γυναίκες μέλη διμοιριών ΜΑΤ που θα βαράνε με γκοπς τους γονείς τους, τους συζύγους και τα παιδιά τους, όταν διαδηλώνουν.

Είναι τα ίδια τσόκαρα που αντί να αγωνίζονται για ελεύθερες παραλίες, θα αγωνίζονται –σε λίγο- για επιβολή ξεχωριστών πλαζ ανδρών και γυναικών. Που θα ζητάνε την επαναφορά των γυμνασίων και λυκείων αρρένων και θηλέων.
Μάζεψαν όλη  την πολιτική αχρηστίλα που υπήρχε και έδωσαν εντολή να φτιαχτεί οδηγός μη σεξιστικής γραφής στα έγγραφα του δημοσίου. Δηλαδή, να μη λέμε «του μαθητή» αλλά να λέμε «του/της μαθητή/τριας».
Και όλα αυτά την ώρα που το Ισλάμ γεμίζει τις δυτικές κοινωνίες με «μπούρκες» και στερεί από τα νέα κορίτσια ακόμη και το δικαίωμα της ερωτικής απόλαυσης ή της οδήγησης αυτοκινήτου.

Ονόμασαν προοδευτισμό την οπισθοδρόμηση και ισότητα την σκλαβιά. Βρήκαν ανώμαλους, κομπλεξικούς και εξαγοραζόμενους που τους έκαναν σύμβολα και παραδείγματα για τον κόσμο, γνωρίζοντας πως «το κοπάδι ακολουθεί τον τράγο με τα κέρατα».  Έφτιαξαν νόμους συμβατούς με αυτούς της διεφθαρμένης Ευρώπης και δικαστές και πολιτικούς που δεν τιμούν τον όρκο τους, και επιβάλουν την εφαρμογή τους
Τα κάθε λογής παγκοσμιοποιημένα προοδευτικά τσόκαρα, ετοιμάζονται να μας γυρίσουν αιώνες πίσω. 
Θα το ανεχόμαστε για πολύ ακόμα;


ενημέρωση Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π