Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η συμφωνία αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη και η λευκή επιταγή των εκλογών


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Υπάρχουν δύο δεδομένες καταστάσεις τις οποίες οι συστημικοί πολιτικοί και τα κόμματά τους δεν μπορούν να μην υπηρετούν. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα σύμφωνα του μνημονίου.
Είναι το πλαίσιο εντός του οποίου δικαιούνται να πολιτεύονται αν θέλουν να τους επιτρέπεται να έχουν θεσμικό ρόλο. Έχουν αποδεχτεί την εκχώρηση ενός τμήματος ανεξαρτησίας της σκέψης και του σχεδιασμού τους σε υπερεθνικά κέντρα διακηρύσσοντας ότι …έτσι εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον. Οποία αντίφαση: «Υποτάσσομαι για να θεωρούμαι ελεύθερος»!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι πρωταγωνιστές αυτής της πορείας. Είτε γιατί πιστεύουν σε αυτά που λένε, είτε γιατί αν δεν λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να δουν στον ήλιο μοίρα, είτε γιατί ελπίζουν πως θα μπορέσουν να επηρεάσουν την πορεία των υπερεθνικών κέντρων, υπέρ της Ελλάδος.
Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργεί υπό την πίεση (και την δυνατότητα) τριών ακόμη παραγόντων.

  • Της οικογενειακής πολιτικής καταβολής, που απαιτεί την άσκηση πρωταγωνιστικού πολιτικού ρόλου,
  • Του πολιτικού προσανατολισμού της οικογένειας που αναγνωρίζει την σφαίρα επιρροής της Γερμανίας και
  • Της κοσμοπολίτικης φιλελεύθερης αντίληψης που απαιτεί την επικέντρωση των πολιτικών του πρωτοβουλιών στο σήμερα με ταυτόχρονη υποβάθμιση της προστασίας του χθες και της στοχοθέτησης του αύριο.

Μοιραία λοιπόν, πολιτεύεται εντός των πλαισίων και των ρευμάτων της Παγκοσμιοποίησης, της Ευρωπαϊκής πορείας και της Γερμανικής επιρροής. Συγχρόνως, ακολουθώντας την οικογενειακή πολιτική παράδοση λοξοκοιτά αριστερά, διατηρώντας όμως άριστη σχέση με την δεξιά και αρθρώνει ευπρεπή και σοβαρό πολιτικό λόγο, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποσχέσεις.
Έτσι προέκυψε το κεντρικό σύνθημα της πολιτικής στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, «Συμφωνία Αλήθειας». Ένα σύνθημα με το οποίο, ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να συνδυάσει όλα τα προηγούμενα που αναφέραμε, αξιοποιώντας την κόπωση και απογοήτευση του λαού από τα ψέματα και την εξαπάτηση των παγκοσμιοποιημένων κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα σύνθημα που, πολύ σοφά, προορίζεται για μία πρώτη και μόνη ανάγνωση, από τους ψηφοφόρους, μεταφέροντας ένα μήνυμα: «Δεν σου λέω ψέματα, δεν σου δίνω υποσχέσεις. Ψήφισέ με γιατί, αντίθετα από τους άλλους, εγώ σου λέω αλήθεια».
Μια αλήθεια που ο καθένας διαβάζει όπως τον συμφέρει ή με τρόπο που του δίνει το αναγκαίο προσωπικό άλλοθι για να πολιτευτεί ή να ψηφίσει.
Η αλήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνει δεσμεύσεις μέτρων. Περιλαμβάνει μόνον δεσμεύσεις πορείας. (Ευρωπαϊκή πορεία, Τήρηση των συμφωνηθέντων, Υπακοή στις απαιτήσεις των «εταίρων» και …Θα κυβερνήσουμε).

Οι Νεοδημοκράτες κυρίως αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες, στις εκλογές (που θα γίνουν το 2017), θα ψηφίσουν δίνοντας στο κόμμα τους «λευκή επιταγή». Έτσι, αποποιούνται το δικαίωμα να λένε «μας κορόιδεψε και αυτός». Η κυβερνητική ελίτ της Νέας Δημοκρατίας, προωθώντας την μνημονιακή πολιτική θα έχει το δικαίωμα να διατείνεται πως «δεν υποσχεθήκαμε τίποτα, παρά μόνο ότι θα λέμε την αλήθεια (την μισή αλήθεια, βεβαίως) και ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».
Η συμφωνία αλήθειας είναι μια Λεόντιος συμφωνία. Μια συμφωνία που, όμως, θα αποδεχτεί και θα συνυπογράψει ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων, μόνο και μόνο, για να ζήσει την στιγμή του εξοβελισμού από το κοινοβούλιο των αθλίων υποκριτών που απαιτούσαν να τους λέμε «σ’ αγαπώ» την ώρα που μας βίαζαν.


ενημέρωση Πελοποννήσου

1 σχόλιο:

  1. Έγραψε πάλι ο Δάκογλου. Τα πολιτικά κουτάβια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να το διαβάσουν να πάρουν μαθήματα και να ασκήσουν αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π