Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Γιατί ΤΡΑΜΠ;


Ο Τραμπ προσωποποιεί την άρνηση μιας κρατούσης καταστάσεως, χωρίς να γνωρίζουμε αν η άρνηση αυτή μπορεί να αποτελέσει θέση, μια νέα κατάσταση. Τι αρνείται λοιπόν ο Τραμπ;
Παραδόξως αρνείται την παγκοσμιοποίηση, αλλά γιατί, αφού κατά πολλούς η παγκοσμιοποίηση είναι δημιούργημα των ΗΠΑ;
Μπορεί να φαίνεται ως αμερικανικό δημιούργημα, όμως στην ουσία ήταν δημιούργημα και ανάγκη του κεφαλαίου να αρνηθεί τον περιορισμό του έθνους, να κινείται ελεύθερα, να παράγει ελεύθερα και να διακινεί προϊόντα ελεύθερα. Ως συνέπεια αυτού είναι η ομαδοποίηση κρατών (λ.χ. ΕΕ) και η ελεύθερη κίνηση λαών, καταργώντας έτσι την εθνική σύσταση και συνοχή.

Πολιτικώς η παγκοσμιοποίηση εκφράστηκε από όλα σχεδόν τα κόμματα, τα μεν δεξιά τονίζοντα την οικονομική σημασία, τα δε αριστερά τονίζοντα την ένωση και αδελφοποίηση λαών. Έτσι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, Δεξιοί και Αριστεροί (διαφόρων αποχρώσεων) στην Ευρώπη έγιναν, χωρίς να το καταλάβουν, κατεστημένο της παγκοσμιοποιήσεως.
Όμως η κατ΄αυτόν τρόπο παγκοσμιοποίηση έφερε την απομάκρυνση της εξουσίας από τον πολίτη, την απρόσωπη εξουσία, την κατάρρευση της εθνικής συνοχής, την εισβολή μετοίκων όλων των αποχρώσεων, την κατάρρευση της δυτικής κυριαρχίας. Κυρίως επέφερε την αλλαγή του χάρτη της παραγωγής, όπου το α-εθνικό κεφάλαιο μετακόμισε στην Ασία, παράγει φτηνά και πουλάει ακριβά στην Δύση, η οποία Δύση, μη έχοντας παραγωγή, χρεώνεται για να διατηρεί τον κεκτημένο τρόπο ζωής.

Γενική δυσαρέσκεια έχει απλωθεί στον δυτικό κόσμο, που βλέπει το χαλί να φεύγει κάτω από τα πόδια του, και την δυσαρέσκεια την χρεώνεται όλο το πολιτικό σύστημα, το κατεστημένο της παγκοσμιοποιήσεως. Αυτή την δυσαρέσκεια δεν την καρπώνεται ούτε η αριστερά (που περίμενε με ανοικτό το στόμα), γιατί και αυτή είναι κατεστημένο πλέον που με την ιδεολογία της απειλεί το έθνος, την λευκή φυλή και τις αξίες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία 400 χρόνια.

Ο Τραμπ εκφράζει την άρνηση ενός κόσμου να υποκύψει σε μια τέτοια παγκοσμιοποίηση. Αρνείται το δικαίωμα του κεφαλαίου να φεύγει για την Κίνα και αλλού, αρνούμενος έτσι το δεξιό κατεστημένο, αρνείται την ελευθέρα κίνηση λαών, αρνούμενος έτσι το αριστερό κατεστημένο, αρνείται τον αφανισμό της λευκής φυλής, αρνούμενος έτσι όλη την μεταπολεμική ιδεολογία περί ισότητας των λαών, αρνείται το ισοπεδωτικό θρησκευτικό επιστέγασμα που έχει επικρατήσει στη Δύση, αρνούμενος έτσι την εισβολή του Ισλάμ στον δυτικό κόσμο.
Απομένει να δούμε πώς θα υλοποιήσει αυτές τις αρνήσεις και που θα οδηγήσει η υλοποίηση. Πάντως φαίνεται ήδη να διαμορφώνεται συσπείρωση του Ισλάμ, που θα αποτελεί μια αιτία για παγκόσμια σύγκρουση!! Τα επόμενο χρόνια θα είναι δραματικά!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π