Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Το Ζεϊμπέκικο του συναγωνιστή Λεφάκη, στην Αγιά Σωτήρα


γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου 

Δεν υπήρχαν στο Κίνημα φτωχοί και πλούσιοι. Ούτε Αθηναίοι και Επαρχιώτες. Υπήρχαν νέοι άνθρωποι που πίστευαν βαθειά πως το σύστημα της μεταπολίτευσης θα οδηγούσε την Ελλάδα στην παρακμή και τους Έλληνες στην δυστυχία. Νέοι που ένοιωθαν ότι πρέπει και μπορούν αυτό να το εμποδίσουν. Μας ένωναν οι κοινές ιδέες, ο κοινός αγώνας και ο κοινός σκοπός. 
Έτσι, χωρίς καμία προσπάθεια, είχε αναπτυχθεί μεταξύ μας μια αλληλεγγύη, που αντίστοιχης ποιότητας και έντασης δεν συνάντησα ποτέ στην ζωή μου. 
Στους Τοπογράφους του Πολυτεχνείου είχαμε δυνατή ομάδα. Ο Δεντάκος, ο Σαλαχώρης, ο Αλμπάνης, ο Λεφάκης και άλλοι. 

Περί Παιδείας ως Εθνικής Αμύνης (του Λεωνίδα Μπελιά)


Η έννοια της Εθνικής αμύνης αποτελεί μια σύνθετη όσο και πολύπλευρη έννοια η οποία συμπεριλαμβάνει κάθε μορφή υπεράσπισης ενός Έθνους έναντι των επιβουλών  άμεσων ή έμμεσων ­που θέτουν σε κίνδυνο, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητά της πατρίδος. Η υπεράσπιση εναντίον της έμπρακτης ή επαπειλούμενης αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ελευθερίας ενός Έθνους έχει πολλές  μορφές όπως για παράδειγμα ο ένοπλος αγώνας, ή ακόμη και ο πνευματικός αγώνας. Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις αντίστασης συνιστούν την Εθνική άμυνα.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Εκπαιδευτικές συναντήσεις με τον Παύλο Μπακογιάννη


γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου 

Η κατάρριψη του ανθελληνικού και αντιανθρώπινου  συστήματος αξιών που έχει χτιστεί μεταπολεμικά, με τους  μύθους του οποίου μεγαλώνουν ακόμη και σήμερα οι νέοι
Έλληνες, αποτελούσε βασική κατευθυντήρια γραμμή του εκπαιδευτικού συστήματος στο Κίνημα.
Η απομυθοποίηση των πρωταγωνιστών, αλλά και των φόβων που μας καλλιεργούσαν, αποτελούσε «επιθετικό στόχο» της εκπαίδευσης. Μία από τις μεθόδους που είχαμε επιλέξει ήταν η προσωπική επαφή και συζήτηση με «ιερά τέρατα» του συστήματος. Οι εθνικιστές του Κινήματος δεν είχαν τίποτε να κρύψουν ή να φοβούνται. Αντιθέτως, επιδιώκαμε να συζητάμε με ανθρώπους που είχαν διαφορετικά πιστεύω κερδίζοντας εμπειρίες και πολλές φορές τους ίδιους τους ανθρώπους. 

Κυριάκος Αρχηγός. Ιδεολογία ο....Καραμανλισμός ! (του Σπύρου Παπαδόπουλου)


Την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών στην ΝΔ για την εκλογή αρχηγού ακούγονται απίθανα πράγματα σχετικά με το αν ηττήθηκε ο Καραμανλής ή όχι και άλλα τέτοια τρισδιάστατα με κορυφαίο αυτό που ακούστηκε από τον κ. Μειμαράκη «άλλο Καραμανλής και άλλο Καραμανλισμός..» και από τον απίστευτο Νικήτα Κακλαμάνη «Ο Καραμανλισμός είναι ιδεολογία!!» και οι δυο δηλώσεις στον δημοσιογράφο κ. Νικ. Χατζηνικολάου στον  «Ενικό» TV Star και Real FM
Μετά τον Μαρξισμό-Λενισμό τώρα και ο Καραμανλής αναδεικνύεται  σε..ιδεολογία! Η προσωπολατρεία στην αποθέωσή της !! Και πότε ατα ακούμε αυτά τα παρακμιακά ουρλιαχτά; Την επομένη ημέρα της τρίτης συνεχόμενης πολιτικής ήττας του Καραμανλή και του Καραμανλισμού κατ’ επέκταση.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Οι ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ σας προσκαλούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας




Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττά μας και τιμούμε τον Βορειοηπειρώτη αγωνιστή  Ανδρέα Μαρτίνο.
Για τη ζωή και την προσφορά του θα ομιλήσουν ο πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Φιλόθεος Κεμεντσετζίδης  και η συγγραφέας Σταματία Καραγεωργίου.

Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Η πρώτη ομιλία της Ευγενίας Πρεβεζάνου


η Ευγενία Πρεβεζάνου ομιλεί
σε συγκέντρωση της ΕΝΕΠ
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου 

Η Σχολή Εθνικής Μορφώσεως, η ΣΕΜ όπως έγινε γνωστή σε χιλιάδες Εθνικιστές και Πατριώτες, ήταν ένας κύκλος διαλέξεων –συζητήσεων που γίνονταν κάθε 15 ημέρες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της οδού Λομβάρδου.
Οι ομιλητές ήταν νέοι άνθρωποι, απόφοιτοι της Σχολής Στελεχών του Κινήματος και μερικές φορές Έλληνες με Ε κεφαλαίο, (όπως ο Δημήτρης Σφαέλλος -ο κόκκινος).
Εκεί, έκανε την πρώτη της ομιλία η Ευγενία Πρεβεζάνου, φοιτήτρια τότε της Νομικής, φορώντας στο πέτο του πουκαμίσου της το σήμα της αποφοίτου της Σχολής. Το χρυσό σπασμένο κρίκο αλυσίδας, σε πορφυρό φόντο.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας Εθνικιστής ποιητής Κωστής Παλαμάς


Με την ευκαιρία της επετείου γέννησης του μεγάλου Έλληνα  Εθνικιστή ποιητή Κωστή Παλαμά 13 Ιανουαρίου 1859 ο Κοινός Παρονομαστής δημοσιεύει μερικά ποιήματά του που έχουν μελοποιηθεί. Μεταξύ αυτών και το 'Βωμοί" μελοποιημένο από τον συναγωνιστή Γιάννη Παναγιωτακόπουλο τον Δεκέμβριο του 2012. 
Ο Μανώλης Καλομοίρης ο συνθέτης που ονειρεύτηκε νά φτιάξει μιά αληθινά Εθνική μουσι­κή στό άρθρο του «Ό Παλαμάς κι ή Μουσική» στό τεύχος τής Νέας Ε­στίας τών Χριστουγέννων του 1943, πού είναι αφιερωμένο στον Κωστή Παλαμά γράφει: 

Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Οι γυναίκες του Κινήματος


Από τον Πυρήνα Υποδοχής Ρωμανός Δ' Διογένης
στην Τοπική Αχαρνών του ΕΝΕΚ
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου 

Μέχρι την εποχή του Κινήματος, η παρουσία γυναικών στο πλευρό των Εθνικιστών ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Χαρακτηριστικά, το Κ4Α είχε ως μέλος μία μόνον γυναίκα, τη Ναυσικά Κόμπη.
Το Κίνημα επιδίωξε την παρουσία γυναικών στις τάξεις του και προώθησε την συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και στις θέσεις λήψεως αποφάσεων.
Ο πρώτος Πυρήνας Υποδοχής όπου συμμετείχαν κοπέλες ήταν αμιγώς γυναικείος (στη συνέχεια οι Πυρήνες έγιναν μικτοί). Έλαβε το συμβολικό όνομα ¨ΝΙΚΗ¨ και από τις τάξεις του ξεκίνησαν σπουδαίες συναγωνίστριες που, με τη σειρά τους εκπαίδευσαν Πυρήνες, έγιναν Πρόεδροι Οργανωτικών Στοιχείων και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;


ΘΏΜΑΣ ΤΟΥΣΙΑΔΗΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι το 2015 συνέχισε την πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων από το 2009 και μετά. Έτσι ανεργία, φτώχεια, μείωση συντάξεων, κλείσιμο καταστημάτων, ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών, ανασφάλεια και καμία, έστω και ένδειξη ανάπτυξης, είναι τα χαρακτηριστικά του 2015 και μάλιστα πολύ πιο έντονα απ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Το 2015 το μόνο που ένοιωσε ο λαός ήταν καινούργια βάρη, καινούργιες θυσίες και μόνο θυσίες. Τίποτα καλό, τίποτα θετικό. Σκέτη καταστροφή και το χειρότερο απ όλα, θυσίες χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα, χωρίς κάποιο φώς στο μέλλον έστω και στο απώτερο μέλλον.
 Όλα αυτά όμως είχαν και ένα καλό. Έπεσαν οι μάσκες της “αριστεράς” , της…..

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Ο Ανακριτής Γυφτάκης εισβάλλει στα γραφεία


Ο Αρχηγός του ΕΝΕΚ σε  διαδήλωση
συγκέντρωση στα Φάρσαλα . 
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου 

Όταν με φώναξε ο διευθυντής της εταιρείας στην οποία εργαζόμουν για να με ρωτήσει «τι πάρε δώσε έχεις με τι Δικαιοσύνη και σε ζητάει ο ανακριτής Γυφτάκης» ήταν 5 το
απόγευμα και έπρεπε να βρίσκομαι στο γραφείο του ανακριτή στις 6.30 μμ.
Ήταν μια πρόκληση που την περίμενα από καιρό. Από τότε που το σύστημα της μεταπολίτευσης ξεκίνησε την προσπάθεια σπίλωσης και τρομοκρατίας κατά των Εθνικιστών. Μας είχε πάρει μπάλα ο φόβος των κοινοβουλευτικών για μια πιθανή ανασύνταξη των φιλικών προς τους στρατιωτικούς πολιτικών
κινήσεων και οι ανακριτές έψαχναν να βρουν ή να δημιουργήσουν ομάδες νεοταξιτών τρομοκρατών.
Ο Γυφτάκης δεν με κούρασε με πολλές ερωτήσεις. Με ρώτησε που είναι τα γραφεία του ΠΑΚ και μου ζήτησε να τον οδηγήσω εκεί για να τα ερευνήσει. Η πολυμελής ομάδα δικαστικών και αστυνομικών πέρασαν το κατώφλι του ισογείου της οδού Λομβάρδου περίπου στις 7.30 μμ. Σκόρπισαν παντού και άρχισαν να ψάχνουν. Τους έκανε εντύπωση η αίθουσα ομιλιών όπου υπήρχαν βαριές κουρτίνες σε μπορντώ χρώμα με χρυσούς δικέφαλους αετούς. Έψαχναν για σβάστικες, αναγεννόμενους Φοίνικες της 21ης Απριλίου και στέμματα αλλά … δεν τους κάναμε το χατίρι.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Από τον ιστορικό Αρχηγό Του ΕΝ.Ε.Κ.


γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

ΨΗΦΙΔΑ 1: ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
Δεν φιλοδοξώ να γράψω βιβλίο, αυτό το κάνουν με επιτυχία ή αδόκιμα, κάποιοι άλλοι. Καλώς ή κακώς όμως, είμαι ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στην δημιουργία, στην λειτουργία και στην μετεξέλιξη του Κινήματος. Αποφάσισα λοιπόν, να γράφω κάθε μέρα μια ψηφίδα από την ιστορία του. Το γιατί το αποφάσισα τώρα, θα το αποκαλύψω στην τελευταία ψηφίδα και τότε είμαι βέβαιος πως, οι περισσότεροι, θα το επικροτήσετε.
Ο σχολιασμός και η συμπληρώσεις είναι αποδεκτές. Οι αντίθετες γνώμες, εφ’ όσον δεν έχουν σαν κέντρο βάρους υβριστικούς χαρακτηρισμούς ή υποθετικές αναφορές, είναι και αυτές καλοδεχούμενες.
Θα παραθέσω γεγονότα, πρόσωπα, ιδέες, δράσεις, όνειρα, σχέδια και λάθη, χωρίς ημερολογιακή σειρά. Χωρίς καταγραφές ολοκληρωμένων κεφαλαίων. Απλές ψηφίδες. Ψηφίδες που όταν παραδοθούν όλες στην δημοσιότητα και σχηματισθεί η εικόνα του ψηφιδωτού, θα βοηθήσουν να καταλάβουν οι νεώτεροι τι ήταν το Κίνημα και οι παλαιοί Κινηματίες πόσο σπουδαίοι νέοι υπήρξαν. Και ίσως…

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Χριστιανική Σκέψη, Ελληνική Φιλοσοφία και Σύγχρονη Επιστημονική Γνώση

του Μάνου Δανέζη, Επίκουρου Καθηγητή Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών 
"....Όπως γίνεται φανερό το ιδεαλιστικό πολιτισμικό ρεύμα του κόσμου των Πλατωνικών ιδεών και της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης αναγεννάτε μέσα από την θεμελίωση της σύγχρονης επιστημονικής σκέψης.

Εισαγωγή

Eίναι πλέον εμφανές ότι εδώ και αρκετά χρόνια ο δυτικός πολιτισμός διέρχεται μια περίοδο δραματικά αυξανόμενης κοινωνικής κρίσης, η οποία συν τω χρόνω αποσαθρώνει τις παγκόσμιες κοινωνικές δομές.
Το φαινόμενα αυτό δεν έχει τοπικά χαρακτηριστικά, αλλά αφορά και αναφέρεται στο σύνολο του δυτικού κόσμου, αν και εξωτερικεύεται με διαφορετικούς τρόπους στις διάφορες τοπικές κοινωνίες αναλόγως του βαθμού εξέλιξής τους.

Το πένθιμο φορτίο


Νίκος Καραβέλος
Ήταν Δεκέμβρης του 1924, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ένα σκοτεινό πλοίο έμπαινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν ήξερε τι μετέφερε, εκτός, ίσως, από τις ελληνικές αρχές, που το απέκρυψαν για να μην κακοκαρδίσουν τους Βρετανούς πλοιοκτήτες και τους Γάλλους ιδιοκτήτες του φορτίου. Το μαύρο πλοίο είχε το παράξενο όνομα «ΖΑΝ Μ.».
Οι εργάτες του λιμανιού πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο του φορτίου και αντέδρασαν έντονα, εμποδίζοντας το πλοίο να αποπλεύσει. Με παρέμβαση, όμως, του Άγγλου πρόξενου και την επέμβαση, προφανώς, των δυνάμεων καταστολής, το πλοίο, εντέλει, απέπλευσε για τη Μασσαλία, τον τόπο προορισμού του.
Ποιο ήταν το σκοτεινό φόρτωμα που τόσο αγρίεψε τους δουλευτές του λιμανιού ;
Η εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» την 13.12.1924 έγραψε :
«Ήταν τα οστά Ελλήνων ηρώων … ήταν τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών που μετά τας ομαδικάς σφαγάς και εξοντώσεις αργοπέθαιναν εις στα στρατόπεδα αιχμαλώτων, από τα οποία το φοβερότερον ήτο το στρατόπεδον του Ουσάκ»…. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον «ΖΑΝ Μ.» μετέφερε 400 τόνους οστών Ελλήνων από τα Μουδανιά. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης πληροφορηθέντες το γεγονός, ημπόδισαν το πλοίον να αποπλεύση. Επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους». (1)