Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ανεπιθύμητος ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Kουίνς Kόλετζ Νέας Υόρκης


του Κουίνς Κόλετζ Νέας Υόρκης 

Διαχωρίζει τη θέση του από οποιαδήποτε πιθανή επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, Νίκου Φίλη, στο Queens College, ο διευθυντής του Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Με επιστολή του προς τη Greek News, ο διευθυντής του Κέντρου, Δρ. Χρίστος Ιωαννίδης, ξεκαθαρίζει ότι η στάση του αυτή σχετίζεται με τις δηλώσεις του κ. Φίλη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Παρότι η επιστολή του Κέντρου δεν δίνει περισσότερα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Φίλης επρόκειτο να μιλήσει στο πλαίσιο μαθήματος.
Ο.. ελληνας υπουργός Παιδείας θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη καλεσμένος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», για τα εγκαίνια της έκθεσής του στην Τετάρτη. Στα εγκαίνια έχει καλεστεί κι ο υπουργός Αναπληρωτής Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς.

Γεώργιος Κοντογιώργης: Όλοι μας είμαστε "όμηροι" ενός κράτους υπό διπλή κατοχή


Για τον διακεκριμένο καθηγητή πολιτικής επιστήμης, πρώην Πρύτανη της Παντείου και εκλεκτό συμπατριώτη μας κ. Γιώργο Κοντογιώργη, το παιχνίδι στη χώρα μας είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο…

Η κρίση στη χώρα μας δεν φαίνεται να εξέπληξε τον Πρώην Πρύτανη της Παντείου, ο οποίος χρόνια τώρα -μέσα απ’ τα γραπτά του και τη γενικότερη συνολική του παρουσία- προσπαθούσε μάταια να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. «Ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει», λέει χαρακτηριστικά.
Όλοι μας είμαστε «όμηροι» ενός κράτους υπό διπλή κατοχή, εξωτερική και εσωτερική, απ' την οποία δεν προβλέπεται να βγούμε ούτε καν στις επόμενες δεκαετίες…

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το χρέος του Ελληνικού Εθνικισμού μπροστά στην συνεχιζόμενη Εθνική συρρίκνωση (του Κώστα Καρδαρά)


Ο όρος ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ, δεν είναι φυσικά ένας στενά γεωγραφικός ή γεωπολιτικός όρος, όπως ακριβώς και το Έθνος δεν είναι μία χωρική μόνο οντότητα.
Αφετηρία αλλά και στόχος πολλών Εθνικιστικών αγώνων, η Εθνική συρρίκνωση είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που η κατά γεωμετρική πρόοδο εξέλιξη της έχει ενσπείρει ανησυχίες όχι αβάσιμες για το μέλλον του Έθνους μας.
Τρεις είναι οι κύριες συνιστώσες της συρρικνώσεως αυτής που οφείλουμε να τις γνωρίσουμε για να αναγνωρίσουμε και τον δικό μας στίβο αγώνος. 

1. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ. ΑΛΥΤΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Είναι πιστεύω πολύ καλά γνωστό σε όλους όσους βρίσκονται στην αίθουσα αυτή, το γεγονός της γεωγραφικής αναδιπλώσεως και οπισθοχωρήσεως του ελληνισμού από την ευρύτατη εξάπλωση του στα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου και στην Μικρά Ασία παραλλήλως με την γέννηση και την αύξηση του Ελλαδικού κρατιδίου.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ: α. Η έννοια της Ελευθερίας


Συνεχίζοντας την ανάρτηση ιδεολογικών θεμάτων από το βιβλίο μας " η Ιδεολογία του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος -ΕΝΕΚ και που αποτέλεσαν μέρος από τα μαθήματα της έδρας της Ιδεολογίας της Σχολής Στελεχών (Σ.Σ.) του Κινήματος, περνάμε  στο  10ο κεφάλαιο που αποτελείται από τέσσερα θέματα. Το σημερινό α)Η έννοια της ελευθερίας β) η ελευθερία ως καθήκον γ) Φυλετικός ανθρωπισμός και δ) ο ηρωικός τρόπος ζωής

"Ενα από τά μεγαλύτερα προβλήματα της Φιλοσοφίας εΐναι τό πρόβλημα της ελευθερίας. Αποτελεί πραγματικά Λυδία Λίθο, πού μπορεί κανείς μ' αύτη νά ξεχωρίσει τούς βαθεΐς στοχαστές από τά επιπόλαια πνεύματα, τις μεγάλες φιλοσοφίες άπό τις πομπώδεις ανοησίες.
Ό κόσμος εΐναι μία συνεχής δημιουργία, όπου τά φαινόμενα καί οι υπάρξεις, εξελίσσονται και μεταβάλλονται, συγκρούονται καί αντιμάχονται καί κάθε όν τόσο πιο πολύ ανεβάζει τήν ποιότητα της δημιουργίας, όσο πιό ψηλά βρίσκεται στη σκάλα των αναβαθμών οργανώσεως της Φύσεως.
Αυτόν τόν κόσμο οί αισιόδοξοι θέλησαν νά τόν προσαρμόσουν στο σύστημα τους καί νά μας τόν παρουσιάσουν ώς τόν καλλίτερο δυνατό κόσμο. Τόν ίδιο κόσμο οί απαισιόδοξοι θέλησαν νά τόν προ­σαρμόσουν στο δικό τους σύστημα καί νά μας τόν παρουσιάσουν αντιθέτως, ώς τόν άπαισιότερο δυνατό κόσμο. Αλλά ό κόσμος είναι κάτι πέρα άπό τήν αισιοδοξία καί τήν απαισιοδοξία. Εΐναι μία ζωντανή πραγματικότης.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ποιος Μουζάλας; Να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση των εθνικά επικίνδυνων και πολιτικά ηλίθιων!

                                                               
του Δημήτρη Γκίκα
Διδάκτωρ Πολιτικής και Αισθητικής Φιλοσοφίας

Το ότι ο κ. Μουζάλας, κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλεσε τα Σκόπια ως Μακεδονία, προκάλεσε αντιδράσεις. Η περίπτωση του κ. Μουζάλα δεν είναι, βέβαια μοναδική, ούτε και η χειρότερη. Μη ξεχνάμε ότι ήδη, εδώ και πολλά χρόνια, τα μεγαλύτερα κόμματα αποφάσισαν στην ονομασία των Σκοπίων να αναφέρεται το όνομα της Μακεδονίας, το οποίο, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, έχει αποδειχθεί εθνική ήττα. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν το αποδέχεται. Πλην όμως, οι πολιτικοί αποφασίζουν – η δημοκρατία είναι αντιπροσωπευτική κι όχι άμεση, ούτε προτάθηκε ποτέ δημοψήφισμα για τέτοιο θέμα – και η απόφαση αυτή εξακολουθεί να αποτελεί, εκτός από όνειδος, βάση διαπραγμάτευσης. Δεν σημαίνει, βέβαια ότι αυτή η απόφαση αποτελεί απλή λογική. Μάλλον, πολιτική

ΨΗΦΙΔΕΣ από την Ιστορία του Κινήματος: Οι «Βαρβάρες» του Κινήματος


από διαδήλωση των μελών του ΕΝΕΚ
ΨΗΦΙΔΑ 34
Γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του ΕΝ.Ε.Κ. συναγωνιστής Πολύδωρος Δάκογλου

Ίσως, στην προσπάθειά μου να καταδείξω πως το Κίνημα ήταν μια συγκρότηση νέων Ελλήνων με υψηλή θεωρητική εκπαίδευση, υποβάθμισα μια άλλη πλευρά του. Αυτή της μαχητικότητας των στελεχών του.
Στα «πέτρινα χρόνια» της λειτουργίας μας, ποτέ δεν χάσαμε μια μάχη του πεζοδρομίου. Αντιμετωπίσαμε πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις κομματικών σχηματισμών, όπου ανάμεσά τους κυκλοφορούσαν κατά δεκάδες οι ροπαλοφόροι και οι μαχαιροβγάλτες …και δεν υποχωρήσαμε. Στελέχη και μέλη μας έφτασαν στα νοσοκομεία με σπασμένα κεφάλια ή πλευρά, μαχαιρωμένοι στην κοιλιά ή στα χέρια. Όμως, τελικά, πετύχαμε να επιβάλουμε τον σεβασμό και να μένουν όλοι μακριά από τις εκδηλώσεις μας. Οι αντισυγκεντρώσεις τους έγιναν «είδος εν ανεπαρκεία».

Και επίσημα τα Σκόπια Μακεδονία από το στόμα του υπουργού Μετανάστευσης Μουζάλα (βίντεο)



Αντικαθιστώντας επ' άξια την προκάτοχό του Τασία Χριστοδουλοπούλου ο ελληνόφωνος υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής του κομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη του στον ..άλλο κομμουνιστή Παύλο Τσίμα αποκάλεσε χωρίς καμία αναστολή και ανερυθρίαστα τα Σκόπια ως Μακεδονία αποδεικνύοντας και  στην πράξη αυτό που οι προδότες κομμουνιστές του ΚΚΕ είχαν ως όνειρο: Να παραδώσουν την Μακεδονία στους Σλάβους. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι οι Έλληνες, τον ανθελληνικό ρόλο της προδοτικής νεοταξικής αριστεράς που κυβερνά αυτή την στιγμή την Ελλάδα.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Αμφίπολη: Ποιοι και πώς ήθελαν να «θάψουν» τον Μέγα Αλέξανδρο και γιατί δεν τα κατάφεραν


Μέγα πάθος για τον τάφο
Βασίλης Τσακίρογλου ,  Φωτογραφίες: William Faithful

Στο τελευταίο επεισόδιο της περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον Τύμβο της Αμφίπολης οποιοδήποτε εύρημα θα μπορούσε να συνδέει το μνημείο με τον Μέγα Αλέξανδρο, εξορκίζεται σαν αμφισβητίσιμο. Κάθε «μακεδονική» υπόθεση που προτείνεται, ιδιαίτερα από τους ανασκαφείς, αντιμετωπίζεται με εχθρότητα από πολλούς αρχαιολόγους, επικρίνεται ως αντιεπιστημονική, προπαγανδιστική, ιδεολογικά ύποπτη κ.ο.κ.Από ένα κομμάτι καμμένου ξύλου το ταφικό μνημείο χρονολογήθηκε οριστικά - Ανήκει στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. - Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αρχαιολόγοι που θέλουν να γίνουν αρεστοί στην κυβέρνηση επιμένουν ότι το μνημείο είναι ρωμαϊκό. - Οι ανασκαφείς δίνουν όλες τις απαντήσεις στο protothema.gr 
Στο πλαίσιο μιας τάσης που αξιώνει να κυριαρχήσει ελέω κάποιας υπερφυσικής βεβαιότητας την οποίαν κατέχουν αποκλειστικά οι επικριτές των καθ' ύλην αρμόδιων ερευνητών, η άποψη ότι το μνημείο είναι «ρωμαϊκό» θεωρείται εξ ορισμού ως «επιστημονική» -έστω και εάν δεν βασίζεται σε τεκμήρια, αλλά μόνο σε εκτιμήσεις και υποθέσεις μιας μερίδας αρχαιολόγων.

Στέλνουμε «προσφυγιά» και ποντιακό χιπ χοπ της πλάκας στην Eurovision (video)...


Κάθε χρόνο τον Μάιο οι νεοέλληνες ξενυχτάνε για να δει τι θέση θα πάρει το ελληνικό τραγούδι στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Όμως πολύ πριν από αυτό γίνεται πάντα ο διαγωνισμός για να αναδειχθεί το καλύτερο η τέλος πάντων το λιγότερο ενοχλητικό. Φέτος όμως η κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ, η οποία βεβαίως δεν πιστεύει στην αξιοκρατία, πρωτοτύπησε. Ο διευθυντής της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής ανάθεσε κατευθείαν σε συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ονόματι EUROPOND (ευρωπόντιοι) να τραγουδήσει το UTOPIAN LAND στην «Γιουροβίζιον». Mε την αποκάλυψη του ονόματος, η ΕΡΤ ξαναβάπτισε το συγκρότημα σε ΑRGO. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), Βλαδίμηρο Σοφιανίδη (τραγούδι) Κώστα Ταπούζη (Ποντιακή λύρα), Ηλία Κελεσίδη (τραγούδι- κρουστά) και Αλέκο Παπαδόπουλο (νταούλι) To όνομα του συγκροτήματος παραπέμπει στην Αργοναυτική Εκστρατεία, όμως δεν θα λέγαμε ότι έχει τίποτα ηρωϊκό στον στίχο η την μουσική.

Μπούλινγκ – Ἄλλο ἕνα σκιάχτρο τῆς ἐποχῆς μας


πως  γνωρίζετε, τό διεθνές καθεστώς πιβάλλεται παντο μέ τό νά ξουσιάζει τά μυαλά τν νθρώπων. Μέ τό νά τούς φυτεύει φόβους, ἐλπίδες, ἀνησυχίες καί ἔγνοιες γιά ἀνύπαρκτα ἤ ἀσήμαντα πράγματα, ἐνῶ ταυτόχρονα ἐκμηδενίζει ὅ,τι θά ἔπρεπε πραγματικά νά μᾶς ἀπασχολεῖ. Ἄλλοτε παρουσιάζει τά ἐφιαλτικά του σχέδια ὡς “εὐλογία” γιά τό μέλλον μας κι ἄλλοτε ἀναδεικνύει ὡς “κινδύνους” τά δευτερεύοντα ἤ τριτεύοντα προβλήματα πού μπορεῖ νά διαχειριστεῖ χωρίς δυσκολίες. Ἕνα τέτοιο εἶναι καί τό “μπούλινγκ” ἤ ὁ σχολικός ἐκφοβισμός. Ἕνα ζήτημα σχεδόν ἀνύπαρκτο στά ἑλληνικά σχολεῖα, πού ὅμως προσφέρεται τόσο γιά τήν παπαρολογία τῶν κρατούντων πού δῆθεν νοιάζονται, ὅσο καί γιά τήν προώθηση τῆς γενικότερης ἀτζέντας (μειονότητες, “ὁμοφοβία”, ρατσισμός, διακρίσεις…). 

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ατενίζοντας το παρόν (του Φοίβου Ιωσήφ)

Γιώργος Κατρούγκαλος το ηγετικό
στέλεχος της Πανσπουδαστικής
του ΚΚΕ

ευθυμογράφημα - χρονογράφημα του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ 

Οι χαζοί κοιτάζουν το παρελθόν, οι έξυπνοι το παρόν και οι λογικοί το μέλλον. Η Ελληνική φυλή δεν είναι ούτε φυλή χαζών ούτε φυλή λογικών ανθρώπων. Είναι όμως φυλή
εξύπνων ανδρών τε και γυναικών. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι έγραψε ο Αισχύλος ούτε τι είπε ο Καραϊσκάκης, εμάς μας ενδιαφέρει τι λέει και τι πράττει σήμερα ο Κατρούγκαλος ο Γεώργιος ο Α’ . Αυτό το παλληκάρι με τις φλοτάν μπουκλίτσες και το αξύριστο καρδιοκατακτητικό του στυλ βεβαιώνει τους ΄Ελληνες γονείς αλλά και τους άκληρους ότι καθημερινά σύρει γραμμάς οριζοντίους ερυθρού χρώματος επί συντάξεων και αποδοχών της αγαπημένης ταξιαρχίας των πιστών ψηφοφόρων εκ του δημοσίου προερχομένους.