Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Υποκρισία και μισογυνισμός


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πάλεψαν οι κοινωνίες για να απομακρυνθούν από τις σκοταδιστικές απόψεις που ήθελαν τις γυναίκες κατώτερες από τον άντρα ή τον άντρα επιβήτορα και τη γυναίκα χώρο φιλοξενίας του σπέρματός του.
Αγωνίσθηκαν επί αιώνες, φωτισμένα πνεύματα, να επαναφέρουν την γυναίκα στο ύψος που την είχαν τοποθετημένη οι Έλληνες της αρχαιότητας. Οι Έλληνες που τις έβλεπαν ως Θεές, ως Μούσες, ως Νύμφες, ως Μητέρες, ως Συζύγους, ως Εταίρες, ως Ποιήτριες, ως Φιλοσόφους, χωρίς να παραβλέπουν ούτε επ’ ελάχιστον την γυναικεία τους φύση.
Τώρα, η  μούχλα ξαναγύρισε στην ζωή μας …παριστάνοντας την πενικιλίνη.
Κάποιες οπισθοδρομικές (που έλεγαν πως είναι γυναίκες) προώθησαν την βολική άποψη ότι η ισότητα επιβάλλεται δια νόμου και όχι κατ’ αξίαν. 

Ο Καζαντζάκης για την Κύπρο και τον Αγώνα της ΕΟΚΑ.



Ας είναι καλά το ηρωϊκό τούτο αρχοντονήσι. Ο κόσμος που θαρρούσαμε, στα μεταπολεμικά τούτα χρόνια της αποσύνθεσης πως είχε σαπίσει, έχει ακόμα ψυχές που τολμούν και σηκώνουν κεφάλι στην υποκρισία, στην αδικία και στην αναίδεια. Η Κύπρος δεν είναι μια λεπτομέρεια, ένα απλό νησί στην άκρα της

Ἔτσι γιά τήν Ἱστορία...


Τό 68 π.Χ. τό λιμάνι τῆς Ρώμης-Ὄστια, πυρπολήθηκε καί καταστράφηκε ἀπό ἐπιδρομή πού ἔγινε ἀπό τούς πειρατές τῆς Κιλικίας, διότι ἦταν ἡ ναυτική βάση τοῦ στόλου πού τούς πολεμοῦσε.
Ἡ πρώτη αὐτή μεγάλη τρομοκρατική ἐνέργεια, ὁδήγησε τήν Σύγκλητο τῆς Δημοκρατίας, στήν νομοθέτηση τῆς Lex Gabinia πού ἔδινε δικτατορικές ὑπερεξουσίες στόν Πομπήιο, νά χρησιμοποιήσει ὅλο τό οἰκονομικό ἀπόθεμα γιά νά φτιάξει στρατό καί στόλο καί νά ἐξοντώσει τούς πειρατές. Αὐτό καί ἔκανε μέσα σέ πολεμική ἐπιχείρηση ΣΟΚ & ΔΕΟΣ 3 μηνῶν, ἀλλά αὐτό ὁδήγησε ἐπίσης στήν ἀπόκτηση τεράστιας ἰσχύος ἀπό τόν δικτάτορα.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο Γ.Σαγιάς τιμά στο πρόσωπο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955

Κάλεσμα Αντίστασης στην ισλαμοποίηση της πατρίδος μας με συλλαλητήριο στην Λάρισα από τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο Λάρισας



Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας καλεί όλους τους Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες την Κυριακή 3 Απριλίου και ώρα 17:30 στη μεγάλη ακομμάτιστη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας και τους λαθροεισβολείς.
Σημείο προσυγκέντρωσης ο Ναός των 12 Αποστόλων στην οδό Κοραή.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Η ελευθερία ως καθήκον» και «Φυλετικός ανθρωπισμός»


Συνεχίζοντας την ανάρτηση ιδεολογικών θεμάτων από το βιβλίο μας " η Ιδεολογία του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος -ΕΝ.Ε.Κ. και που αποτέλεσαν μέρος από τα μαθήματα της έδρας της Ιδεολογίας της Σχολής Στελεχών (Σ.Σ.) του Κινήματος, δημοσιεύουμε μαζί το 2ο και 3ο θέμα του  10ου κεφαλαίου. «Η ελευθερία ως καθήκον» και το  «Φυλετικός ανθρωπισμός»  Στην επόμενη ανάρτηση θα δημοσιεύουμε το 4ο και  τελευταίο θέμα του κεφαλαίου  «Ο ηρωικός τρόπος ζωής» Να υπενθυμίσουμε στους φίλους του Κοινού Παρονομαστή πως τα ιδεολογικά μας άρθρα βρίσκονται κάτω από την ετικέτα ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ  

β) Ή ελευθερία ώς καθήκον 
Ή Επιλεκτική θεωρία μελετώντας τον τεράστιο δρόμο, πού έχει διανύσει ή ζωική εξέλιξη έδώ και τρία πιθανώς δισεκατομμύρια χρό­νια, την απαράμιλλη ποικιλία τών δομών πού δημιούργησε τήν ευστοχία τών λειτουργιών τών έμβιων όντων, ανοίγει τον δρόμο γιά τήν αληθινή έρευνα τής πραγματικότητος, φωτίζοντας τον βασικό ρόλο τού τυχαίου και τού ανυπολογίστου μέσα από τό όποϊο ή τυφλή επιλογή ξεχωρίζει τούς σπάνιους τυχερούς.

Αυτά δεν έχουν...τηλεθέαση..Δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια.!


Διάκριση για την ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας
στον διαγωνισμό Seemous 2016

H ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στον διαγωνισμό Seemous 2016 διέπρεψε για άλλη μια φορά κατακτώντας δύο χρυσά
και δύο αργυρά μετάλλια.
Σημαντική διάκριση πέτυχε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς ομάδα φοιτητών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS 2016.
Συγκεκριμένα, η ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στον διαγωνισμό Seemous 2016 διέπρεψε για άλλη μια φορά κατακτώντας δύο χρυσά και δύο Αργυρά μετάλλια. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Κύπρο από 1-6 Μαρτίου 2016. Ο φοιτητής του ΕΚΠΑ Αντώνης Ζητρήδης, ισοβάθμησε στην πρώτη θέση έχοντας πετύχει άριστη επίδοση 40/40 λύνοντας όλα τα προβλήματα που είχαν θέσει οι διογρανωτές, ενώ ανάλογη επίδοση είχε και ο φοιτητής Μιχάλης Σαράντης με συνολική βαθμολογία 38/40. 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γ.Σαγιάς: Hθικοί αυτουργοί θανάτων όσοι υποστηρίζουν τη λαθρομετανάστευση!






Ο Γιωργός Σαγιάς  δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού
"Πορτοκαλί"ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ του δήμου Λαμιέων μιλά στο μεσημβρινό δελτίο
του ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101,9 για το θέμα του προσφυγικού.

Φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην Ισλαμοποίηση της πατρίδας μας


Κυριακή 27/3/2016. 
Με την βοήθεια του Θεού, η πρώτη ανοιχτή, πλήρως ακομμάτιστη, συγκέντρωση-πορεία "ενάντια στην Ισλαμοποίηση της πατρίδας μας  και την μετατροπή της σε απέραντο Hot-Spot", στην Θεσσαλονίκη, είναι γεγονός.
500-600 περίπου Ελληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι-ες, σήκωσαν ψηλά την γαλανόλευκη και βροντοφώναξαν "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".
Ο χώρος της συγκέντρωσης είχε από το πρωί περιφρουρηθεί  από μέλη του Ιερού Λόχου 2012.
Στα μεγάφωνα ακουγόταν επικά τραγούδια, εμβατήρια, το Μακεδονία Ξακουστή, το "πήραν την πόλη οι εχθροί", το "πατρίδα μου" κλπ. 
Την αγωνιστική συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική  πορεία, που συνεχίστηκε απρόσκοπτα παρά την δυνατή βροχή αλλά και το χαλάζι που έπεσε κατά την διεξαγωγή της.

Σαράντος Καργάκος: Να σχηματίσουμε ένα μέλλον ελληνικό!...(video)


Ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος σε μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης για την ιστορία, την πολιτική και το μεταναστευτικό..

Σύμφωνα με τον κο Καργάκο τα σφάλματα του παρόντος δεν θα πρέπει να επιρρίπτονται σε σφάλματα του παρελθόντος τα οποία είχαν γίνει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και κάτω από αδήριτες ανάγκες. Τα δάνεια που είχε πάρει το νέο ελληνικό κράτος ήταν ληστρικά αλλά ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση των δυσχερών συνθηκών που αντιμετώπιζε η Επανάσταση.
Με τη σωστή εκλογή του Καποδίστρια, πετύχαμε μία διπλωματική και στρατιωτική μάχη και την απελευθέρωση της Ρούμελης.Η «απροσδόκητη» δολοφονία του Καποδίστρια δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση του έργου του. Από εκεί περάσαμε σε μια άλλη φάση ανωμαλίας και οι Μεγάλες Δυνάμεις μας έστειλαν ως βασιλιά τον Οθωνα. Στα χρόνια της βασιλείας του η περιορισμένη σε έκταση Ελλάδα αρχίζει να διαμορφώνεται σε ένα κράτος, να παίρνει μία μορφή η πρωτεύουσα με κτίρια που μέχρι σήμερα παραμένουν κοσμήματα.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ζε σουί Καραϊσκάκης


Υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι καταπολέμησης του ισλαμικού φανατισμού από τις βαφές προφίλ στο facebook με χρώματα σημείων.
Οι ισλαμιστές μυρίστηκαν ψητό και έρχονται για να κόψουν μερίδα με τις χατζάρες τους. Τόσο απλή η Ιστορία. Οσο βλέπουν δάκρυα, και κλάψες, και στημένα πιάνα δίπλα στους χώρους όπου χύθηκε αίμα αθώων και κεράκια αναμμένα κι όλοι μαζί οι χλεχλέδες να τραγουδούν Ελτον Τζον μπογιατίζοντας τα προφίλ στο facebook με γαλλικές και βελγικές σημαίες θα τρίβουν τα χέρια τους και θα αγοράζουν μπαταρίες για τα τηλεκοντρόλ πυροδότησης των βομβών.

Αν η Ευρώπη τούς αφήσει (που δεν θα τους αφήσει), συντόμως θα σερβίρουν τη Μέρκελ σις κεμπάπ και τον Σόιμπλε ταούκ κιοξού. Προς το παρόν βρίσκουν χώρο και κινούνται. Οσο είναι μπόσικο το καραβόσκοινο θα τραβάνε. Μόλις τεντώσει, θα χαλαρώσουν.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Στον απόηχο της εθνικής μας επετείου


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας
Διδάκτωρ Πολιτικής και Αισθητικής Φιλοσοφίας

Στον απόηχο της εθνικής μας επετείου:
1. Η κοπέλα, η οποία παρέλασε, με τη μπούργκα, δεν φταίει - τουλάχιστον, όχι η ίδια. Διότι πριν αυτή παρελάσει με ένα θρησκευτικό σύμβολο σε μια χώρα με εντελώς διαφορετική θρησκευτική κουλτούρα ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ) ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ. Και μην ακούσω για τρίχες του τύπου "γιατί να προσβληθούμε από τη μπούργκα", διότι θα θυμίσω ότι δικοί μας Ιεράρχες έβγαλαν τους σταυρούς τους, επισκετπόμενοι καταυλισμούς προσφύγων! Αλλά είναι προφανές ότι κάποιοι της ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ Ή ΤΗΝ "ΕΠΕΙΣΑΝ" ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.