Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα που οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Αγωνιστικό Ημερολόγιο ΕΝΕΚ - Κλήμα Δωρίδος και εορτασμοί από τα 3 χρόνια ίδρυσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

Μάιος 1982

Τρία χρόνια μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΕΝΕΚ και καταγράφουμε κάποιες εκδηλώσεις χωρίς περιττά σχόλια, αφού μιλούν πάνω απ’ όλα οι φωτογραφίες:

• Κυριακή 16η Μαΐου 1982 :
Μαζική συμμετοχή του ΕΝΕΚ στο μνημόσυνο του 5/42 Σ.Ε. εις Κλῆμα Δωρίδος.

Μετά από σχεδιασμό της Πολιτικής Διευθύνσεως και κινητοποίηση από την Διεύθυνση Οργανώσεως της Κεντρικής Διοικήσεως του Κινήματος σύσσωμη η Κ.Δ. με την συμμετοχή 28 Τ.Ο. και Ο.Σ. μετέχουν στην εκδήλωση με 18 πούλμαν.
Οι διοργανωτές της εκδηλώσεως προσπαθούν να αρχίσουν την εκδήλωση στις 11.30 όπως είχε προγραμματισθή. Ο κόσμος όμως δεν τους αφήνει. Με επί κεφαλής τους καταπληκτικούς φίλους του ΕΝΕΚ Νίκο Ευσταθίου και Κωνσταντίνο Μπρούμα τους υποχρεώνει να περιμένουν μέχρι να φτάσει η πορεία

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Από..κάντε έρωτα, όχι πόλεμο..σε ..Κάντε απεργία, όχι επανάσταση!


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*
Σ’ ένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά διήμερα αυτού του τόπου τα ΜΜΕ και τα ΜΜΜ απεργούν. Η ψήφιση του Ασφαλιστικού θα μπορούσε να είναι η απασφάλιση της χειροβομβίδας που λέγεται «υπομονή», σε μια κοινωνία που αναβράζει χρόνια τώρα. Αλλά δεν πρόκειται, μην ανησυχείτε… Τα ΜΜΕ και τα ΜΜΜ απεργούν. Πώς να πληροφορηθούν οι «σύντροφοι» επαναστάτες (αριστεροί και δεξιοί, αδιάφορο…) για το «κακό» που θα πάθουμε, αν δεν μας το πει στα σίγουρα η Όλγα και ο Γιάννης; Στο Σύνταγμα (πράγματι, στην Ελλάδα η λέξη δηλώνει μονάχα την πλατεία, διότι για το υπέρτατο πολιτικό και νομικό κείμενο και μάλιστα αυστηρού τύπου, ούτε λόγος…) πώς να κατέβουν οι όψιμοι επαναστάτες του καναπέ, αφού δεν κυκλοφορεί το λεωφορείο για να μας πάει μέχρις εκεί; Να χαλάσουμε τα πόδια μας για να πάμε;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ!Είναι η δική μας επέτειος. Η επέτειος όλων εκείνων των ξεχωριστών, που πίστεψαν ότι, απέναντι στην δύναμη των αριθμών μπορεί να υψωθεί η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Σηκώσαμε ανάστημα. Ξεγυμνώσαμε το κόμμα των πολιτικών κομμάτων. Αναδείξαμε τη νιότη ως πολιτική οντότητα.
Προβλέψαμε το μέλλον. Μιλήσαμε για τον ρόλο του Ελληνισμού. Δώσαμε αποστολή στον Έλληνα.

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Κέντρο Μελετών και Προώθησης Εθνικών Ιδεών-Σχέδιο Διακήρυξης


    Εμείς, ´Ελληνες πατριώτες και εθνικιστές, κινούμενοι από αγάπη για την Ελλάδα και τους ´Ελληνες, αποφασίσαμε την ίδρυση και λειτουργία τού Κέντρου Μελέτης και Προώθησης Εθνικών Ιδεών (ΚΕ.ΜΕ.Π.Ε.Ι.) "φ". Το σύμβολο "φ", στο χρώμα τού ηλίου "πορτοκαλί", εντός κυκλικού λευκού υποβάθρου το οποίο βρίσκεται εντός πορτοκαλί τετραγώνου, απεικονίζει τον "χρυσό αριθμό" 1,618 που λέγεται και "ο αριθμός τού σύμπαντος".
    Σκοποί τού Κέντρου είναι:
- η μελέτη, έρευνα, ανάλυση, μετάπλαση, επέκταση, διάχυση, εξακτίνωση και με κάθε νόμιμο τρόπο προώθηση των πατριωτικών ιδεών, τού ελληνικού εθνικισμού και τής ιδέας τού ελληνισμού.
- Η νέα πνευματική δημιουργία -με κέντρο σκέψης και δράσης μας το ενιαίον, συνεχές και αδιάσπαστον τού ελληνισμού ως δύναμη δημιουργίας και παγκόσμια ηγουμένη μειοψηφία- νέων προσεγγίσεων των εθνικών, πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων δεδομένων, ώστε να δίνονται συγκεκριμένες νέες θέσεις και προτάσεις για το -εκάστοτε-σήμερα αλλά και προοπτική για το αύριο, ήτοι, το μέλλον τού ´Εθνους, τού οποίου οφείλουμε να είμαστε οι δημιουργοί, ενώ, συγχρόνως, δηλώνεται ρητά ότι πέρα από τις κρατούσες απάνθρωπες ιδεολογίες, επιθυμούμε οι ιδέες για πατρίδα, ταυτότητα, παράδοση, πολιτισμό, παιδεία, αισθητική, να κερδίζουν έδαφος και να προοιωνίζουν ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Οικονομικές Ανάγκες (Εισαγωγή στην Πολιτική Οικονομία)


Συνεχίζοντας την ανάρτηση ιδεολογικών θεμάτων από το βιβλίο μας " η Ιδεολογία του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος -ΕΝ.Ε.Κ. και που αποτέλεσαν μέρος από τα μαθήματα της έδρας της Ιδεολογίας της Σχολής Στελεχών (Σ.Σ.) του Κινήματος, και καθώς διανύουμε το 11ο κεφάλαιο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  δημοσιεύουμε το β’ κεφάλαιο μετά την εισαγωγή, τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Στις δυο επόμενες δημοσιεύσεις θα βάλουμε την οργάνωση του οικονομικού συστήματος και μετά τα οικονομικά συστήματα 

Να υπενθυμίσουμε στους φίλους του Κοινού Παρονομαστή πως τα ιδεολογικά μας άρθρα βρίσκονται κάτω από την ετικέτα ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ  και όσοι θέλουν να τα προμηθευτούν στην έντυπη μορφή των 450 σελίδων μπορούν να το παραγγείλουν από το εθνικιστικό βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ  
Οικονομικές ανάγκες. 
Οικονομική ανάγκη ονομάζεται η αντίληψι για την έλλειψι ικανοποιήσεως, που σχηματίζει ο άνθρωπος, πάνω σε ωρισμένους υλικούς τομείς της ζωής του. Στην προσπάθειά του να καλύψη αυτές τις ανάγκες αναπτύσσει την οικονομική του δράσι.

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Στον Έλληνα δεν αρκεί η ύπαρξη..


Αν το ροκάνισμα του συστήματος του καννιβαλικού φιλελευθερισμού ξεκινήση από την Ελλάδα, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά αυτού εδώ του τόπου στον κόσμο και στον άνθρωπο. Μας υποτιμούν. Υποτιμούμε και εμείς τους εαυτούς μας. Αλλά δεν παύουμε να είμαστε οι Ελληνες. Κουβαλάμε σαράντα αιώνες τρέλας ! Ακόμα δεν μας έχουν φοβηθή. Φωνάζουμε, μουντζώνουμε, κλαίμε, απειλούμε. Τα έχουν ξαναδεί αυτά Πιστεύουν ότι με τον ένα η με τον άλλο τρόπο πάλι θα μας κουλαντρίσουν.
Ξέρετε πότε θα τους κοπούν τα τσίσα; Οταν θα μάς δουν στις πλατείες νο ρίχνουμε ζεϊμπεκιές και τσάμικα Γιατι τότε θα βλέπουν τον ΑΛΛΟ εαυτό μας. Αυτόν που έχουμε ξεχάσει  εμείς οι ίδιοι. Αυτόν που έκανε το Γεώργιο Καραϊσκάκη να πη: «Αρώτηξα τον π....   μου και μου είπε να σας πολεμήσου...».

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Αυτοκτονία ή Θυσία;


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Διάβασα με προσοχή, στο koinosparanomastis.blogspot.gr μια εξαιρετική ανάλυση του Κώστα Καρδαρά για τους πρωταγωνιστές της εσωτερικής διαπάλης που έγινε την περίοδο 1821 έως 1837, με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας στο απελευθερούμενο από τον Οθωμανικό ζυγό, και επανασυγκροτούμενο κρατικό μόρφωμα των Ελλήνων.
Σε ένα Εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τέτοιου είδους εργασίες θα έπρεπε να αποτελούν ένα από τα θεμέλια διδασκαλίας της νεώτερης ιστορίας μας.
Με αφορμή αυτή την ανάλυση θα διατυπώσω για μια ακόμη φορά την άποψη πως, άλλη ενέργεια είναι η Αυτοκτονία και άλλη η Θυσία.
Οι άνθρωποι που αυτοκτονούν έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό τους την απελπισία και το αδιέξοδο. Αποχωρούν από την ζωή με μόνο αίτημα να σταματήσει ο πόνος, η απομόνωση, η ευθύνη… 

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Ή εργασία μέσον Έθνικιστικής και κοινωνικής καταξιώσεως


Συμπληρώνονται εφέτος 129 χρόνια άπό τή μεγά­λη Πρωτομαγιάτικη απεργία του Σικάγου, την εκ­δήλωση εκείνη πού πράγματι υπογράμμισε τό ρό­λο των εργατών στήν παραγωγική διαδικασία. Με αυτήν αναγνωρίστηκαν δικαιώματα καθοριστικά στίς σχέσεις τους μέ τήν εργοδοσία είτε είναι ιδιωτική είτε κρατική.

Συστηματικά όμως σήμερα οί κομμουνιστές καί κάθε λογής αποκλίσεις τους παρουσιάζονται σάν πάτρωνες τών εργατών καί σάν χειραγωγοί των αιτημάτων τους, δίνοντας καί καλλιεργώντας έ­ντονα ταξικό χαρακτήρα, προσπαθώντας έτσι νά τούς περιχαρακώσουν μέ τις μαρξιστικές αναλύ­σεις τους, μακριά άπό τόν υπόλοιπο λαό καί κυ­ρίως άπό τήν πορεία τους στό " Εθνος.

Μ ' αυτές τις λανθασμένες θεωρητικές καί πρα­κτικές κατευθύνσεις, έφτασαν νά διδάσκουν ότι σ' ένα κράτος υπάρχουν δύο έθνη, αυτό τών ερ­γαζομένων καί αυτό τών καπιταλιστών!!! Δυστυ­χώς, ξεχνούν επίτηδες μερικές άπλές αλήθειες, πού διαψεύδουν τίς τραγελαφικές δοξασίες τους.