Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η νέα, απίστευτη, πραγματικότητα ΕΡΧΕΤΑΙ!


Πέντε αμερικάνικες υπερ-εταιρείες και τρεις υπερ-τράπεζες επιβάλουν τα οικονομικά -και όχι μόνον- συμφέροντά τους σε Αμερική και Ευρώπη και μέσω αυτών στο 60% της παγκόσμιας κοινότητας.
Το Δίκαιο του καταναλωτή, όπως το γνωρίζαμε, καταργείται.
Το ατομικό Δίκαιο όπως το γνωρίζαμε εξαφανίζεται.
Τα δικαιώματα ύπαρξης και λειτουργίας των μικρών καταστημάτων εξαερώνονται. Το ίδιο και οι καλλιέργειες λαχανικών και φρούτων στις αυλές και τα μικρά κτήματα των πολιτών.
Εθνικές νομοθεσίες και Ευρωπαϊκές οδηγίες κάμπτονται μπροστά στην ισχύ της νέας πραγματικότητας.
Νομική διεκδίκηση, όλων των ανωτέρω, παύει να υφίσταται.
Οι έλεγχοι μεταλλαγμένων τροφίμων, και καρκινογόνων ουσιών παύουν να γίνονται. 

Τα έργα του Ίωνος Δραγούμη


Ένα επίκαιρο απόσπασμα του Ίωνος Δραγούμη παρ' ότι γράφτηκε το 1917
«σο γίνονται δημοκρατικότερα τ πολιτεύματα κα σο γενικεύεται γγραμματοσύνη, τόσο κα νεβαίνουν λα τ σωθικά μας πρς τ χείλη κα βγαίνουν μ λόγια κα λλ λόγια. λοι μιλον τώρα, σν παπαγάλοι, σ μαϊμοδες, γι λα τ πράγματα, σ ν τ ξεραν λα κα σ ν μν πάρχη γι’ ατος τίποτε κρυμμένο μφίβολο. Εναι τόσο βέβαιοι γι’ ατ που λένε.

Κα λοιπόν, καθς εναι φυσικό, γι ν πάρης κάποια περοχ πάνω στος νθρώπους τούτους, τος τόσο μιλητικούς, πρέπει σ ν εσαι, χι καλλίτερός τους, δυνατώτερός τους, πι ξιος, λλ ν μιλς καλλίτερα κα περισσότερο. Κα σκέψη κα νέργεια χουν καταντήσει γνας πολυλογίας. ταν εσαι π τος λεγάμενους «ρήτορες» πικρατες, γιατ κάνει ασθηση εκολία που βγάζεις λόγια π τ στόμα σου. γώ...».

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Απάντηση στην πρόκληση του συγχρόνου πολιτιστικού Ιμπεριαλισμού.


Κάποιος RENE MAΗEN σέ έκδοση  τής UNESCO τού 1978 μέ τόν τίτλο LA CULTURE DANS LE MONDE 
CONTEMPORAIΝ γράφει:
Είναι καιρός  νά ανακτήσουν oι  λαοί τήν εμπιστοσύνη στίς δημιουρ­γικές ικανότητες τους τί τo καινούργιο και αυθεντι­κό μπορούν να προσφέρουν σε  αυτό τον διαλυμένο κόσμο πού αναζητά παντού πρωτότυπους κανόνες σωτη­ρίας και συνταγές ευτυχίας.
Ό διανοητής αυτός προσπαθεί μέ τον τρόπο αυτό να στοιχειοθέτηση την ορθή τοποθέτηση ενός προβλή­ματος. Του προβλήματος της εποχής μας, πού είναι ή συνέπεια της καταρρεύσεως ενός πολιτισμού. Τής καταρρεύσεως ενός πολιτισμού πού κυριάρχησε από την Αναγέννηση ώς τις αρχές τού αιώνα μας. Τό γε­γονός της καταρρεύσεως του δυτικοευρωπαϊκού πο­λιτισμού είναι πλέον σαφώς ενσωματωμένο στην ιδε­ολογία τού Εθνικισμού. Με τήν πρώτη παράγραφο τού κειμένου αποδεικνύεται ότι τό γεγονός αυτό απο­τελεί κοινή συνείδηση των συγχρόνων διανοητών. "Έτσι τό γεγονός της καταρρεύσεως και ή ανάγκη της δημιουργίας νέου πολιτισμού παίρνει διάφορες εκφρά­σεις ανάλογα με την ψυχολογική στάση  ­τού διανοητού.

ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ





Τι να πει κανείς για την Μαλβίνα Κάραλη...Ακούγοντάς τη μετά από τόσα χρόνια από την παρουσία της στην πρώην ελληνική τηλεόραση εκπλήσσεσαι ευχάριστα από τον καυστικό, εύστοχο πολιτικό και σαρκαστικό λόγο της.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

«Ο λαός»


«Ό λαός»
«Ποιος λαός... Σε παρακαλώ μην χρησιμοποιείς και συ εκφράσεις δημοκόπων. Όποιος προβάλλει ή χρησιμοποιεί τη λέξη «λαός» σαν μέσον αλλαγής ή σαν ηθικό, τέλος πάντων, συντελεστή, βρίσκεται ήδη εκτός θέματος. Ακόμη και οι  στοχαστές και οι ιστορικοί πλανώνται. Είναι  αρκετά γνωστό ποιο είναι το πεπρωμένο του λαού, του οποι­ουδήποτε λαού: 
Να υπομένει τις εξελίξεις και τα προϊόντα της φαντασίας των κυβερνώντων. 
Να διαλέγει για προ­γράμματα και για σχέδια ότι τον εξασθενεί και τον συν­θλίβει. 
"Οποιαδήποτε πολιτική εμπειρία όσο προοδευτι­κή κι αν είναι, εξελίσσεται εις βάρος του λαού, πολεμάει το λαό. 
Αυτός φέρνει, τα στίγματα της δουλείας, κατά δια­βολική ή θεία θέληση. Είναι περιττό να συγκινούμαστε: ή υπόθεση του λαού είναι χωρίς διέξοδο! Έθνη, αυτοκρα­τορίες δημιουργήθηκαν, χάρις στην συγκατάθεση του λαού, για να πραγματοποιηθεί, εν συνεχεία, ή αδικία εις βάρος του. Δέν υπάρχει αρχηγός κράτους, είτε εξελέγη απ' το λαό, είτε όχι, πού να μην τον περιφρονεί.

ΝΕΟ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ: Ο δούρειος ίππος του παγκόσμιου Σιωνισμού


Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1989 στην εφημερίδα του ΕΝΕΚ «ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ» από το μέλος τότε της εκτελεστικής επιτροπής Σπύρο Παπαδόπουλο Ήταν η εποχή της αποσύνθεσης του υπαρκτού σοσιαλισμού, η έλευση της Γκλάσνοστ (διαφάνεια) και της Περεστρόικα

Ο υπαρκτός σοσιαλισμός και η σοβιετική ένωση έχουν περάσει πλέον στην ιστορία, αυτό που έχει όμως σημασία από αυτό το άρθρο είναι
α) ο τρόπος και τα αίτια αυτής της μετάλλαξης των τότε κομματικών καθεστώτων και
β)  η αναφορά σε αποσπάσματα από «τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» σε σχέση με την φιλελευθεροποίηση των κομμουνιστικών κρατών με απώτερο σχέδιο και στόχο την παγκοσμιοποίηση την οποία βιώνουμε πλέον σήμερα 

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

"Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη"

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΑΧΡΗ
"Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη"
στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Οι ισλαμιστές διεισδύουν στην Ευρώπη και αποκτούν δύναμη και εξουσία με όπλο τη θρησκευτική ελευθερία που διεκδικούν, και που τα ευρωπαϊκά κράτη φαίνονται, καταρχήν, υποχρεωμένα να τους διασφαλίσουν, δυνάμει του εθνικού τους δικαίου και των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Το υφιστάμενο νομικό-πολιτικό πλαίσιο παρέχει διέξοδο και λύσεις στο πρόβλημα της ισλαμικής εξάπλωσης και επικράτησης ή την υποθάλπει; Μπορεί να απαγορευθεί η ανέγερση τζαμιών και η κατασκευή μιναρέδων και, αν ναι, με βάση ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις;
Ο έγκριτος νομικός με καταγωγή από τη Λαμία Χρήστος Τσιαχρής, στρατιωτικός δικαστής με μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο, ο οποίος, επίσης, έχει διατελέσει ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου και Θρησκείας του

Επωλήθη η Ελλάς.


Μεταβιβάζεται το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου (ακόμη και τα μελλοντικά έσοδα από πετρέλαια και φυσικό αέριο)
Το σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου μεταφέρεται στο νέο Κατοχικό Ταμείο, σύμφωνα με το κείμενο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Στο κείμενο, που διέρρευσε χθες, φαίνεται ξεκάθαρα πως η Ελλάς... επωλήθη!
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ως προαπαιτούμενη η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία εκτός από τα ακίνητα που σήμερα ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), θα μεταφερθεί στο νέο Ταμείο και η «ιδιοκτησία (legal ownership) όλων των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Δημοκρατίας, με περιορισμένες εξαιρέσεις που θα συμφωνηθούν, ειδικά όταν υπάρχουν εμπόδια στη μελλοντική εμπορική αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, όπως στις περιπτώσεις των παραλιακών ακινήτων, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ.».

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πακιστανός δήμαρχος στο Λονδίνο: Υπάρχει θεία Δίκη!



O Χίτλερ είχε δίκιο: Το μέλλον του Βρετανικού λαού είναι να πεθάνει στο καταραμένο του νησί γιατί υποστήριξε τα εγκλήματα των ηγετών του. Τώρα θα δουν τι θα πει αποικιοκρατία. Να έχεις ξένη διοίκηση στην πατρίδα σου, θα δουν τι θα πει τρομοκρατία, θα δουν τι θα πει να χάνεις την πατρίδα σου όπως έχασαν οι Μπόερς τη δική τους.

Όταν οι εθνικιστές του ΕΝ.Ε.Κ. διώκονταν από τους σημερινούς κυβερνώντες..


Το κλητήριο θέσπισμα αριστερά, ένα από τα δεκάδες που δέχθηκε ο πρόεδρος της Τ.Ο. του ΕΝ.Ε.Κ. Σιατίστης συναγωνιστής Κωνσταντίνος Τζιούφας για να δικαστεί στην Σιάτιστα γιατί είχαμε διαπράξει το σοβαρότατο αδίκημα να αναρτήσουμε την  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο μπαλκόνι των γραφείων του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος. Οι καταγγέλοντες; Οι σημερινοί καταστροφείς της πατρίδος μας (ΣΥΡΙΖΑ) τότε ΚΚΕ εσωτερικού έδειχναν από τότε τις προθέσεις τους και οι μόνοι που αντιστέκονταν σε αυτές τις ανθελληνικές προκλήσεις ήταν οι εθνικιστές του ΕΝ.Ε.Κ.

Για την ιστορία, τον συναγωνιστή Τζιούφα ως εθνικιστή οι "κύριοι της ΝΔ  τον πέρασαν 17 φορές από τις δικαστικές αίθουσες. Οι ¨"κύριοι" του ΠΑΣΟΚ 16 και οι λαϊκιστές της αριστεράς 10. 
Στο σύνολο, σαν εκπρόσωπο του ΕΝ.Ε.Κ τον στείλανε 47 φορές στα δικαστήρια, με γελοίες δικαιολογίες. Αλλά σε όλα αυτά είχαν πάντα την συγκατάθεση του τότε εισαγγελέα της Κοζάνης τον (κύριο) Ραπτόπουλo.

Το χαφιεδότσουρμο αποκαλύπτεται (βίντεο)



Με την γνωστή παροιμία, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, που θέλει να δείξει πως όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, μπορούμε να παρομοιάσουμε την χθεσινή πάλι παρέμβαση των γνωστών- αγνώστων ή (αντι) εξουσιαστών ή αναρχικών ή αναρχοκομμουνιστών ή αλληλέγγυων ή αντιφασιστών ή antifa σε συντόμευση όμως μπορούμε να τους αποκαλούμε χαφιεδότσουρμο. Οι παρακρατικοί λοιπόν υπάλληλοι εχθές είχαν αποστολή να διαλύσουν την αντικυβερνητική διαδήλωση και κάθε διαδήλωση που πρόκειται να γίνει.  Στο βίντεο που ακολουθεί και που

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ο Κομμουνισμός Πριν και Μετά!



Για να μην βρισκόμαστε σε σύγχυση  βλέποντας τα πανό στις διαδηλώσεις με τα σφυροδρέπανα. Πριν λίγο καιρό συνδιαδηλώνανε μαζί τους οι κυβερνώντες με την ίδια σημαία και την ίδια ιδεολογία.

Εθνικιστικό Ελληνικό Οδοιπορικό


γράφει ο Θεόδωρος Καραμπέτσος

Περιγράφω μέ αδρές καί γρήγορες πινελιές, γιατί όταν μετακινείσαι στήν "Ελλάδα άπό τήν μιά μεριά στήν άλλη, συνειδητοποιής τό συγ­κλονιστικό, μοιραίο δράμα τής ράτσας  όπως στριφογυρνάς άπό παράδεισο σέ παράδεισο. Κάθε σταμάτημα είναι ένα σκαλοπάτι στό μο­νοπάτι πού χάραξαν ol θεοί. Υπάρχουν στά­σεις γιά ξεκούρασι, προσευχή, περισυλλογή, πράξι, θυσία, μεταμόρφωσι. Πουθενά στόν δρόμο δεν υπάρχει γραμμένο ΤΕΛΟΣ! Οι ίδιοι οί βράχοι (καί πουθενά στήν γή ό θεός δέν ήταν τόσο σπάταλος σέ βρόχους όσο στήν 'Ελλάδα), είναι σύμβολα τής αιωνίας  ζωής. Στήν 'Ελλάδα oi βράχοι μιλάνε: οί άνθρωποι μπορεί νά πεθαίνουν, oι βράχοι ποτέ. Ταξείδι στήν Κεντρική καί Δυτική Στερεά 'Ελ­λάδα. Ήταν ένα ταξείδι μέσα στό φως. Ή γή φωτιζόταν άπό τό ίδιο της τό εσώτερο φως. Στήν αρχαία Καληδόνα περπάτησα πάνω στο βουνό κι έννοιωσα τήν σιωπή τόσο έντονη, πού γιά μιά στιγμή άκουσα τούς χτύπους της μεγάλης καρδιάς τοϋ κόσμου καί κατάλαβα τό νόημα τοϋ πόνου καί τής λύπης. Στίς Θερ­μοπύλες όλη ή πεδιάδα ήταν μιά φλογερή ο­μίχλη πού μέσα της είδα τά φαντάσματα τών Περσών.

Ανακάλυψαν αρχαιοελληνικό... YOLO* σκελετό!


το μωσαϊκό είναι 2.400 ετών! 
Ο Ευφρόσυνος χαίρεται τη... ζωή και χαλαρώνει, έχοντας δίπλα του κρασί και ψωμί - (*You Only Live Once - Ζεις μόνο μια φορά)
Φαίνεται ότι οι πρόγονοί μας είχαν βρει το νόημα της ζωής και ήξεραν ότι προτού φύγουμε από τον κόσμο αυτό, έπρεπε να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή στη Γη.
Aρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Τουρκία ένα μοναδικό αρχαιοελληνικό μωσαϊκό ηλικίας 2.400 ετών, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην επαρχία Χατάι, κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα.

Σε αυτό απεικονίζεται ένας... σκελετός που χαλαρώνει, έχοντας δίπλα του έναν αμφορέα με κρασί και ψωμί και ο οποίος στέλνει στους ζωντανούς ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η λέξη «ευφρόσυνος» είναι γραμμένη στην επιγραφή και σημαίνει «αυτός που χαίρεται την ζωή».