Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η Ταυτότητά σου είναι ο στόχος τους (του Νίκου Τζιόπα)


Ο αποδομητής της Ελληνικής ιστορίας που παριστάνει τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλης, ο οποίος με τις δηλώσεις του περί Ποντιακής Γενοκτονίας έδωσε ένα ισχυρό επιχείρημα στην Τουρκία, πέρασε τις προηγούμενες μέρες σε επίθεση εναντίον της Ελληνικής Γλώσσας.
Αυτή τη φορά, ήταν η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας που μπήκε στο στόχαστρό του, αφού σε συζήτηση με φιλολόγους που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, απέδωσε την κακή χρήση της νεοελληνικής γλώσσας από τους μαθητές στην πολύωρη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία (3 ώρες την εβδομάδα), συγκρίνοντάς την μάλιστα με την ελλιπή, κατά τη γνώμη του, διδασκαλία των Νέων Ελληνικών (2 ώρες την εβδομάδα).

Να τον πληροφορήσουμε από εδώ ότι το πρόγραμμα μαθημάτων προβλέπει επίσης,  2 ώρες διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας και 2 ώρες διδασκαλίας Αρχαίων από μετάφραση, οπότε μάλλον θα πρέπει, πλην των άλλων, να διδαχθεί και αριθμητική διότι όπως προκύπτει οι

Ένα μέλλον δίχως αύριο…Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Κ.Ι.Ε.Θ.)

Κυριακή πρωί και ξεκίνησα προς το 
Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Κ.Ι.Ε.Θ.) για να συναντήσω φίλους από έναν πολιτιστικό σύλλογο των Αθηνών και να συν-ξεναγηθούμε σε αυτόν τον υπέροχο και καινοτομικό χώρο του ΚΙΕΘ, ο οποίος κοσμεί αληθινά την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τιμά την ιστορική αλήθεια και ιστορική συνέχεια.
Περνώντας το μνημείο του Λεωνίδα και φτάνοντας στην είσοδο του ΚΙΕΘ, πραγματικά νιώθεις όμορφα αντικρίζοντας το κτήριο του ιδιαίτερου αυτού χώρου, ακόμη κι αν τον επισκέπτεσαι για πολλοστή φορά όπως εγώ. Μπαίνοντας, ως επισκέπτης, σε συνεπαίρνουν αμέσως οι μεγάλες εικαστικές δημιουργίες στα δεξιά με την επιβλητική μορφή του Λεωνίδα. Η πολύ ευχάριστη υποδοχή με ευγενικά και ειλικρινή χαμόγελα, τόσο της υπεύθυνης υποδοχής των επισκεπτών, όσο και της κοπέλας στο κυλικείο, με έκαναν να νιώσω ιδιαίτερα οικεία και φιλικά.
Κοιτάζοντας το ρολόι κι αφού είχα φτάσει πολύ νωρίτερα από τους επισκέπτες που ανέμενα, κάθισα στον περιποιημένο χώρο του κυλικείου για να απολαύσω

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η κάλυψη των πολιτικών κενών από νέα κόμματα ζητά απαντήσεις. Αλλιώς....


Σε μία στορική περίοδο πού τά κόμματα χουν παξιωθε πλήρως καί το κοινοβουλευτικό σύστημα συγκεντρώνει λο καί χαμηλότερα μειοψηφικά ποσοστά μπιστοσύνης μεταξύ τν πολιτν, δημιουργονται συνεχς νέες κομματικές προσπάθειες κάλυψης "πολιτικν κενν". πό γελοες ως σοβαρές.
Σέ κάθε περίπτωση μως, γελοοι καί σοβαροί, θα πρέπει νά κατανοήσουν πώς το πρώτιστο εναι να βρον τρόπο νά παντήσουν σοβαρά, καταστατικά καί τολμηρά, στό πώς πολίτης μπορε να λέγξει καί να διασφαλίσει τι νας κομματικός μηχανισμός δεν θά πολιτευτε (ς συνήθως γίνεται) νάντια στό πρόγραμμά του καί δέν θα ξεπουλήσει τα πάντα (ς συνήθως γίνεται) γιά μια θεσούλα ξουσίας.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Μην τους κάνετε τη χάρη!


γράφει ο Γιώργος Σαγιάς
Μην τους κάνετε τη χάρη! Αρνηθείτε να παίζετε το παιχνίδι τους. Αυτός που κλωτσάει το σκυλάκι στο δρόμο δεν είναι "φασίστας" Είναι το κομματόσκυλο χωρίς αγάπη, είναι ένας απ" αυτούς, είναι ένας απ% τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων των κομμάτων. Αυτός που δέρνει τη γυναίκα του, δεν είναι "ρατσιστής" Είναι ένας μισογύνης κομπλεξικός, είναι ένας απ' αυτούς, είναι ένας από τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων των κομμάτων. Αυτός που πετάει το πακέτο των τσιγάρων του στο δρόμο (και τ' αναμμένο σπίρτο του στο δάσος), δεν είναι "ακροδεξιός". Είναι ένας μπράβος των οικοπεδοφάγων, είναι ένας απ' αυτούς, είναι ένας απ' τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων των κομμάτων.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Βιασμός «παρά φύσιν» της Παιδείας και απαξίωση του Πολιτισμού από τον κομμουνιστή Φίλη.


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*


Απ’ όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε ο νυν Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, για μένα ξεχωρίζει το ζήτημα της εκμάθησης των αρχαίων ελληνικών στο πρωτότυπο. Σε δήλωσή του, μάλιστα αποκάλεσε «παρά φύση» τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών σε σύνολο 3 ωρών/εβδομάδα, έναντι – όπως ισχυρίστηκε – 2 ωρών/εβδομάδα που ισχύει για τη Νέα Ελληνική Γλώσσα.
Κατά πρώτον , ο κ. Υπουργός ψεύδεται ή, τουλάχιστον, παραπληροφορεί. Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών σε πρωτότυπο, πράγματι λαμβάνει χώρα σε 3 διδακτικές ώρες ανά τη βδομάδα. Αλλά η Νέα Ελληνική δεν διδάσκεται μόνο 2 ώρες. 2 ώρες είναι μόνο το μάθημα της Γλώσσας. Άλλες 2 είναι το μάθημα της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας. Άλλες δύο ώρες είναι το μάθημα της Αρχαίας, αλλά από μετάφραση. Με απλά λόγια, η επαφή του μαθητή με τη Νέα Ελληνική Γλώσσα ισούται με 6 ώρες ανά εβδομάδα, διπλάσια δηλαδή από αυτή με την Αρχαία Ελληνική.

Σήμερα στις Τεράρτη στις 14.35 στο ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ η ΕΘΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

Σήμερα Τετάρτη στις 14.35 από το ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ με Εθνοφρένεια:
"Οι σχιζοφρενείς που διαλύουν την Ελληνική Παιδεία!"
Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε ζωντανά από εδώ:
www.radio-net.gr

Και που θα αποσύρουν τον νόμο για τις offshore, αυτός ίσχυσε για μια ημέρα και αμνηστεύει όσους μετείχαν !


Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το επίμαχο άρθρο που επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα να κατέχουν offshore, αποφασίστηκε η απόσυρσή του. Συγκεκριμένα, το άρθρο 178 το οποίο επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα να κατέχουν offshore εταιρίες, υπό την προϋπόθεση αυτές να εδρεύουν στα λεγόμενα φορολογικά συνεργάσιμα κράτη καταργείται με απόφαση της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη....
Και που θα αποσύρουν το νόμο για τις offshore αυτός ίσχυσε για μία ημέρα και αμνηστεύει όσους μετείχαν! Την αποκάλυψη ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης δίνει συχωροχάρτι σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συμμετοχή σε offshore εταιρείες, έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης...

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Άλλη μια ενορχηστρωμένη επίθεση του πολυπολιτισμού με αφίσες !


Θέλω το παιδί μου να έχει τη δυνατότητα να πάει σχολείο. Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι ελληνικό ή αραβικό σχολείο. Όλα είναι εκπαίδευση."


Σωστά, νά στέλνουμε τά παιδιά μας σέ μαντράσσες πού διδάσκουν μόνο τό Κοράνι στά Ἀραβικά τότε. 
Μά.. ἡ γλῶσσα ἠλίθιε, μεταφέρει πολιτισμό, ἤθη καί ἔθιμα, βασικό στοιχεῖο γιά τήν ταυτότητα τοῦ κάθε ἀνθρώπου.

Ἄλλη μία ἐνορχηστρωμένη ἐπίθεση τοῦ πολυπολιτισμοῦ τῇ συνδρομή τοῦ Δήμου Ἀθηναίων. Ἀφίσες κολημμένες ἀκόμα καί σέ σημεῖα πού δέν ἐπιτρέπεται, μεταφέρουν ψυχοπονιάρικα μηνύματα προωθώντας οὐσιαστικά τήν ἰδέα εἰσδοχῆς ἀλλόθρησκων καί ἀλλοεθνῶν στήν κοινωνία μας, στοχεύοντας στήν πολιτισμική καί ἐθνική ἀλλοίωση τῆς κοινωνίας μας μέ τήν δημιουργία γκέττο.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Θα ξαναγυρίσουμε!


Ουκ εάλω οι ψυχές μας…
γράφει ο Γιώργος Σαγιάς

Η τραγωδία της Άλωσης της Βασιλεύουσας το 1453 ήταν η αρνητική κατάληξη της γενικής παρακμής που υφείρπε επί δύο περίπου αιώνες στην Πόλη των πόλεων. Παρακμή πολιτική, οικονομική και κοινωνική η οποία μέρα με τη μέρα μεγάλωνε και γιγαντωνόταν εξαιτίας της εθελοτυφλίας, του ωχαδερφισμού, της αδράνειας, του συμφέροντος, των εγωισμών και της ύφεσης της πατριωτικής συνείδησης επώνυμων αλλά κι ανώνυμων της εποχής.
Η πτώση της Κωνσταντινούπολης δεν έγινε ξαφνικά και απροσδόκητα αλλά ήταν συνέχεια της προηγούμενης πτώσης μεγάλου μέρους της Ρωμανίας το οποίο βρισκόταν υπό Οθωμανική, Αραβική και Βενετική κατοχή. Το φραγκικό χτύπημα του 1204 ήταν δυνατό και είχε δρομολογήσει την μετέπειτα πτώση. Η αδυναμία ανάταξης της πολιτικής και οικονομικής αποσύνθεσης, η διάσπαση και το διαμοίρασμα του Ελληνισμού σε ξένους δυνάστες και η διείσδυση αλλοφύλων στη διοίκηση και μισθοφόρων στο  στρατό, προιωνίζουν μια κακή συνέχεια. Αν προστεθούν στα ανωτέρω και οι

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Περηφάνια, συγκίνηση, ανατριχίλα...! Ο Εθνικός Ύμνος ακούγεται στη Βέρνη προς τιμήν του Ελευθέριου Πετρούνια, δις πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκους!


Μια ακόμη σπουδαία διάκριση για τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο 25χρονος γυμναστής στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για δεύτερη συνεχή φορά, καθώς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση της Βέρνης.
Συγκέντρωσε 15.866 βαθμούς και άφησε πίσω του τον.. ανταγωνισμό δείχνοντας έτοιμος για χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Μάλιστα είναι ο πρώτος που κατακτά συνεχόμενο τίτλο στους κρίκους μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! Ούτε ο Δημοσθένης Ταμπάκος δεν το είχε πετύχει, που ήταν χρυσός το 2000 και το 2004, αλλά αργυρός το 2002. 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ


•••"Ας αφήσουμε τήν ιερή συγκίνησι μαζί μέ το ασίγαστο καί απόλυτο, μά τόσο εύγενικό μας μίσος νά προστρέξη στήν Πόλι. Στήν Πόλι τών σκιών, τών θρύλων καί του σκοπού.
Στήν Πόλι της ένδόξου, δευτέρας μας, Ελληνικής Αυτοκρατορίας. Ή πρώτη μεγάλη μας αύτοκρατορία, μέ δημιουργό τον Αλέξανδρο,τον μόνο αήττητο αυτοκράτορα της ιστορίας, δίδει τήν σκυτάλη στο πανόραμα της Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας πού κατεκτήθη άπό τους"Οθωμα­νούς, άλλά δεν παρεδόθη ποτέ. Της Αυτοκρατορίας μέ το πιο ένδοξο τέλος.

Ουδεμία άλλη Αυτοκρατορία, είχε τόσον ήρωϊκό καί άκτινοβόλο πέρασμα. Αι Αυτοκρατορίαι τής Ανατολής διελύθησαν κατά τον ευτελέστερο τρόπο.Ή Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έσβησε μέσα σέ κρεπάλη καί παρακμή.Ή Ισπανική χάθηκε αθόρυβα, όπως άθόρυβα δημιουργήθηκε καί έζησε. Γαλλική αυτοκρατορία κατέρρευσε στήν Ρωσία, μέ τον αυτοκράτορα της, επιστρέφοντα με ψευδώνυμο. Ή Ρωσική έπεσε άπό τήν εσωτερική της σαπίλα,καθ' ον χρόνον ο αυτοκράτωρ της παραθέριζε. Η Αγγλική διασκορπίσθηκε εις τά έξ ων συνετέθη, έγκαταλείψασα νωπάς τάς άγχόνας καί τά αίματα άπ' οπου πέρασε.