Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Περί Ὡραιοκάστρου


Ὁ Ν. Φίλης καὶ ὁ Α. Τσίπρας σὲ απόσταση ἀναπνοῆς 
ἀπὸ τὸν Κεραύνιο Δία.


Ἡ εκπαίδευση τῶν προσφυγόπουλων εἶναι τὸ πρόσχημα. Το βασικὸ θέμα εἶναι ἡ αλλοίωση τῆς πληθυσμιακὴς σύνθεσης τῆς χώρας.
Το ζήτημα τοῦ ἰσλαμικοῦ ἐποικισμοῦ τῆς Ελλάδας περιέγραψε συνοπτικὰ ὁ Νῖκος Φίλης, ὁ κομισάριος τοῦ SYRIZA στὸ κομματικὸ έντυπο Αὐγὴ, ποὺ διορίστηκε ὑπουργὸς Παιδείας. Μιλώντας χθὲς σὲ τηλεοπτικὴ ἐκπομπὴ για τὸ ζήτημα τοῦ Ωραιοκάστρου εἶπε: «Ἔχει δικαίωμα μία γειτονιὰ ἢ ἔνα σχολείο νᾷ πει 'δεν θέλω νὰ έρθουν ἐδῶ ξένοι'; Ἔχει αὐτὸ τὸ δημοκρατικὸ δικαίωμα; Όχι! Δὲν τὸ ἔχει!». Δηλαδὴ, γιὰ τοὺς βαστάζους τοῦ κυβερνητικοῦ ἀραμπά, ἡ λαϊκὴ κυριαρχία καὶ τὰ συναφὴ δεν πιάνουν μία μπροστὰ στὴν εἰλημμένη απόφαση νὰ φυτευτοῦν ἰσλαμικοὶ θύλακες σὲ καίρια σημεῖα τῆς επικράτειας.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Θα παραδώσετε τα παιδιά σας σε πολιτικούς τζιχαντιστές;


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η εικόνα των γονέων που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία και μετά επιστρέφουν για να τα πάρουν είναι, πια, συνηθισμένη. Συνήθεια, που καθιερώθηκε την τελευταία 15ετία, και έχει ως αφετηρία την ανησυχία των γονέων μήπως συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα, ή για λόγους προστασίας από μια, σπάνια μεν αλλά υπαρκτή, πιθανότητα προσέγγισης από διεστραμμένα άτομα με «καλούς σκοπούς». 
Δικαιολογημένες οι ανησυχίες και σωστά τα συνοδεύουν μέχρι την πόρτα του σχολείου όπου και τα παραδίδουν με εμπιστοσύνη στην πολιτεία, θεωρώντας ότι κατά την διάρκεια των μαθημάτων δεν κινδυνεύουν. Όμως….
Όμως, εκτός από τα τροχαία, τους απαγωγείς και τους ανώμαλους, υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι, τους οποίους οι γονείς δεν ενδιαφέρονται να τους πληροφορηθούν προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Αγωνιστικό ημερολόγιο: Ανάρτηση πανό στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδος-Τουρκίας στο ΟΑΚΑ


Οι συναγωνιστές/ ριες --"κομάντος" αναρτούν τό πανό .
Κάπου στά μέσα τής δεκαετίας τού ' 90 πρέπει νά ήτανε, ποδοσφαιρικός αγώνας στό ΟΑΚΑ ΕΛΛΑΔΑ --ΤΟΥΡΚΙΑ..μέ απόφαση τής Εκτελεστικής Επιτροπής τού ΕΝ.Ε.Κ 
(μέ άκρα μυστικότητα εννοείται ) δίδεται εντολή στήν πολιτική διεύθυνση τού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ νά σχεδιάσει καί νά υλοποιήση τήν ημέρα διεξαγωγής τού αγώνα τήν ανάρτηση πανώ στήν κορυφή τής κερκίδας , μέ σύνθημα " ΕΛΛΑΣ--ΚΥΠΡΟΣ--ΕΝΩΣΙΣ "
Η ..Επιχείρηση παρά τής τεράστιες αντιξοότητες είχε τό αίσιο αποτέλεσμα πού βλέπετε, ενώ οι συναγωνίστριες/στές πού επιλέχθηκαν τότε από τούς

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Καλή αρχή σε όλους στην νέα σχολική χρονιά


Στέλνοντας τα παιδιά μας στο σχολείο, τα προτρέπουμε, οι περισσότεροι, μονάχα να είναι καλοί μαθητές, που σημαίνει καλοί στην απόδοση στα μαθήματα και στη στείρα απομνημόνευση. Όμως, η εκπαίδευση δεν αναλίσκεται μόνο σ’ αυτά, διότι ο τελικός της σκοπός είναι η εξασφάλιση Παιδείας. Τι σημαίνει, όμως Παιδεία κατά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (την εκμάθηση της οποίας ο σοφολογιότατος κ. Υπουργός μας αποκάλεσε «παρά φύση»); 

Γράφει ο Πλάτων: «τὴν δὲ πρὸς ἀρετὴν ἐκ παίδων παιδείαν, ποιοῦσαν ἐπιθυμητήν τε καὶ ἐραστὴν τοῦ πολίτην γενέσθαι τέλεον, ἄρχειν τε καὶ ἄρχεσθαι ἐπιστάμενον μετὰ δίκης» (Νόμοι, 644a). Παιδεία, λοιπόν για τον Πλάτωνα, είναι αυτή που καθοδηγεί τα παιδιά στην αρετή και τα κάνει να

Αυτά που δεν θα δεσμευτεί ο Μητσοτάκης πως θα τ’ αλλάξει!


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε στους Νεοδημοκράτες και σε όλους τους Έλληνες, ένα άλλο δεσμό μεταξύ των Πολιτών και των Πολιτικών. Αυτόν τον δεσμό τον ονόμασε «Συμφωνία Αλήθειας».

Όλοι πιστεύουν πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα τηρήσει τον λόγο του και «ότι πει θα το κάνει». Και σ’ αυτό, είμαι πεπεισμένος πως … έτσι θα γίνει. Το αποδεικνύει η φειδώ με την οποία εκστομίζει υποσχέσεις για λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Τον δικαιολογούν με την σκέψη πως «λεφτά δεν υπάρχουν και ψεύτικες υποσχέσεις δεν δίνει».

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Το Ισλάμ ως πρόβλημα (του Γιώργου Σαγιά)


Το Ισλάμ αναφέρεται ως θρησκεία μονοθεϊστική την οποία διαμόρφωσε ο Μουχάμαντ (Μωάμεθ) στις αρχές του 7ου μ.Χ. αιώνα. «Γραμματικώς η λέξη islam είναι απαρέμφατο του ρήματος aslama, το οποίο σημαίνει

αποδέχομαι, υποτάσσομαι, παραδίνομαι· συνεπώς συμπυκνώνει τις έννοιες που εκφράζουν οι λέξεις: αποδοχή, παράδοση, υποταγή, αφοσίωση. Ο απαρεμφατικός τύπος προσδίδει δυναμικό τόνο συνέχειας· πρόκειται για μια "εσωτερική" κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται και ανανεώνεται».(*1)

Η λέξη islam «ήταν κατά την προϊσλαμική περίοδο σε χρήση στο εμπορικό λεξιλόγιο των ανθρώπων της Μέκκας και σήμαινε τη "συμφωνία", τη "συνθήκη", το λόγο τιμής για το "κλείσιμο" μιας υποθέσεως.