Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

O Iσοκράτης για την αυτοχθονία των Ελλήνων


Ο Ισοκράτης (436-338 π.Χ.), σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων, αναφέρει
«….Ταύτην γάρ οικούμεν ούχ εταίρους εκβαλόντες ούδην έρημον καταλαβόντες ούδην εκ πολλών
εθνών μιγάδες συλλεγέντες, αλλά ούτω καλώς καί γνησίως γεγόναμεν, ώστε εξ ήσπερ έφυμεν, ταύτην
έχοντες άπαντα τόν χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες όντες καί τών ονομάτων τοίς αυτοίς οίσπερ τούς οικειωτάτους τήν πόλιν έχοντες προσειπείν: μόνοις γαρ ημιν των Ελλήνωντην αυτήν τροφόν και πατρίδα και μητέρα καλέσαι προσήκει..» 
(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25). 
Και στην νέα Eλληνική: 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Καλομοίρης κι ο Παλαμάς



Ή σχέση του Καλομοίρη μέ τήν Παλαμική ποίηση, ήταν στενή καί καίρια στό όλο ποιητικό του έργο. Καί δέν μπορούσε νά ήταν διαφορετικά, αφού ή Παλαμική ποίηση περικλείει μέσα της, ότι καλλίτερο καί πολυτιμώτερο έχει ή αθάνατη εθνική ψυχή μέσα άπό τούς αιώνες. Ό Καλομοίρης, ήταν Ιδεολογικά καί ψυχικά προετοι­μασμένος γιά νά δεχθεί καί νά μετουσιώσει σέ ήχους μουσικούς, Τήν Παλαμική ποίηση. Γράφει ό Καλομοίρης στό πρόγραμμα τής πρώτης συναυλίας μέ έργα του, στην Αθήνα, στίς 11.6.1908: 

«Ό συνθέτης πού πρωτοπαρουσιάζει σήμερα μικρό μέρος τής αρχής του έργου του ονειρεύτηκε νά φτιάξει μιά αληθινά Εθνική μουσι­κή βασισμένη άπ' τή μιά μεριά, στή μουσική των αγνών μας δημο­τικών τραγουδιών μά καί καί στολισμένη άπό τήν άλλη μέ όλα τά τεχνικά μέσα, πού χάρισαν ή αδιάκοπη εργασία τών προδομένων στή μουσική λαών καί πρώτα - πρώτα τών Γερμανών, Γάλλων, Ρώ­σων καί Νορβηγών... Κι' αυτό πρέπει νά είναι ό σκοπός κάθε αλη­θινά Εθνικής μουσικής: νά χτίσει τό παλάτι, πού θά θρονιάσει ή Εθνική ψυχή!»

Αναρχικοί του σήμερα και Μπακούνιν. Κράτος και Πατρίδα.


Το σύνθημα των σημερινών αναρχικών που
χρηματοδοτείται από την Νέα Τάξη πραγμάτων και που
έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έλεγε ο Μπακούνιν
Το παρακάτω  απόσπασμα από τα γραπτά του θεωρητικού του αναρχισμού Μιχαήλ Μπακούνιν έρχονται σε αντιδιαστολή  με τις ενέργειες τα συνθήματα αλλά και τον εθνομηδενισμό που εφαρμόζουν οι σημερινοί αναρχικοί, αποδεικνύοντας πως τελικά είναι μαριονέτες του ίδιου του συστήματος και όργανα του κρατικού ελέγχου, αυτού που και καλά είναι εχθροί, αυτό τους ταΐζει, αυτό τους συντηρεί, αυτό τους καλύπτει. Πριν διαβάσετε όπως αυτά που έλεγε ο Μπακούνιν θα πρέπει να  θυμίσουμε για μια ακόμη φορά τι έλεγε ο Δραγούμης, ο πατέρας του Ελληνικού Εθνικισμού για το κράτος για να μπορέσετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Πως αν το κράτος δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα καλύτερα να μην υπάρχει.  

«Η ευημερία του Κράτους είναι αθλιότητα του πραγματικού Έθνους, του λαού. Το μεγαλείο και η ισχύς του Κράτους είναι σκλαβιά του Λαού. Ο Λαός είναι φυσικός και νόμιμος εχθρός του Κράτους. Ακόμα και αν ο Λαός υποκύπτει –πολύ συχνά αλίμονο- στις αρχές, κάθε αρχή του είναι μισητή. Το Κράτος δεν είναι Πατρίδα. Είναι η αφαίρεση, ο μεταφυσικός, μυστικιστικός, πολιτικός, νομικός μύθος της πατρίδας. Οι λαϊκές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθιά την πατρίδα τους. Αλλά αυτό είναι μια φυσική, πραγματική αγάπη.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Να χτίσουμε ξανά το απρόσμενο…


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Στην σημερινή φάση του αέναου πολέμου ιδεών και κοσμοαντιλήψεων, οι Έλληνες Εθνικιστές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι, κύρια  αποστολή τους, δεν μπορεί να είναι η Ελλαδίτσα του σήμερα. Αποστολή τους είναι «να υπερασπιστούν τα σύνορα του Ελληνισμού».
Πρέπει να πάψουν να είναι θύματα του στείρου Ελλαδισμού. Το νέο πρόσωπο του Ελληνικού Εθνικισμού δεν πρέπει να στηρίζεται σε συρματοπλέγματα, νάρκες και παρωχημένα πυροβόλα. Τώρα, το τελικό σύνορο πρέπει να είναι … όπου άνθρωπος!

Πολιτισμός. Καινοτομία. Τεχνολογία. Δίκτυα. Αυτά είναι τα νέα πεδία όπου πρέπει να δώσουμε τη μάχη και να νικήσουμε. Τα νέα πεδία όπου πρέπει να κυριαρχήσουμε. Αυτοί είναι οι χώροι όπου, η αξία του ανθρώπου μπορεί να υπερισχύσει της δύναμης του κεφαλαίου. Ας βάλουμε λίγο το μυαλό μας να σκεφτεί. Ο Μπιλ Γκέιτς δημιούργησε τα Windows και έκανε την πληροφορική κτήμα του κόσμου. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έστησε το FaceBook και διαμορφώνει τον κόσμο.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρόγραμμα της γιορτής του Ίωνος 2016 (β΄μέρος)


Την Κυριακή 2 Ὀκτωβρίου θά διεξαχθεῖ το δεύτερο μέρος τῆς Γιορτῆς τοῦ Ἴωνος 2016 στόν πολυχώρο τοῦ Polis Art Cafe (Πεζμαζόγλου 5 - αἴθριο τῆς στοᾶς βιβλίου)στό αἴθριο τῆς στοᾶς βιβλίου. Ἐκθέσεις, προβολές, ἀφιερώματα, τραπέζια συζητήσεων καί παρουσίαση ἄγνωστων πτυχῶν τῆς δράσης τοῦ Ἴωνος Δραγούμη θά ὁλοκληρωθοῦν με μία συναυλία ἀφιέρωμα στήν ζωή καί στίς ἰδέες του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΝΟΣ 2016 (΄Β μέρος): 

17:00. Συζήτηση: Ἴων Δραγούμης καί ἑλληνικός κοινοτισμός 
Εἰσηγητές: 
Παναγιώτης Παπαγαρυφάλου (καθηγητής, πρόεδρος τῆς Ἐπιτροπῆς Ἐνημερώσεως Ἐθνικῶν Θεμάτων) 
Γιῶργος Σαγιᾶς (ἐκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Λαμίας) 
Γιάννης Κουριαννίδης (ἐκδότης περιοδικοῦ Ἐνδοχώρα) 
Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (δημοσιογράφος) 

Η στρατηγική των Πατριωτικών Συνδέσμων και το ΠΑΚ (Ψηφίδες από την Ιστορία του Κινήματος)


ΨΗΦΙΔΑ 36
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του ΕΝ.Ε.Κ. 
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Μέχρι την εποχή που ξεκινήσαμε την οργάνωση του Κινήματος, το σύνηθες ήταν, τα πολιτικά κόμματα να φτιάχνουν νεολαίες που τις χρησιμοποιούσαν σε δευτερεύουσες αποστολές, στα πλαίσια της προσπάθειας κατάληψης της εξουσίας. Οι μεγάλοι διοικούσαν και οι νεολαίοι δρούσαν ως αφισοκολλητές, κλακαδόροι υποψηφίων, μπούγιο για τις συγκεντρώσεις, άντε και λίγο ξύλο μεταξύ τους και καπέλωμα των φοιτητικών συλλόγων. Αυτό ήταν το περίγραμμα της αποστολής τους.
Το Κίνημα, ανέτρεψε τα δεδομένα της εποχής και, από τις πρώτες στρατηγικές αποφάσεις που λάβαμε, (Δάκογλου, Μεγρέμης, Πεβερέτος Ταρναράς), ήταν η δημιουργία «της γηραλαίας μας», όπως τους αποκαλούσαμε, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας των Κινηματιών ήταν κάτω των 20 ετών.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Απόσπασμα από τις πρόβες των μουσικών για την γιορτή τιμής στον Ίωνα Δραγούμη στις 2 Οκτωβρίου 2016




 Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται όπως είχε προγραμματισθεί το 2ο μέρος της εκδήλωσης γιορτής-τιμής στον μεγάλο Έλληνα διανοητή, στοχαστή και πατέρα του Ελληνικού Εθνικισμού Ίωνα Δραγούμη στον πολυχώρο του Polis Art Cafe στο αίθριο της στοάς βιβλίου. Εκθέσεις, προβολές, αφιερώματα, τραπέζια συζητήσεων και παρουσίαση άγνωστων πτυχών της δράσης του Ίωνος Δραγούμη θα ολοκληρωθούν με μία συναυλία αφιέρωμα στην ζωή καί στίς ιδέες

O επαναστάτης: Η πρόκληση στον κόσμο της παρακμής.


Σέ μία εποχή που την χαρακτηρίζει ή μετριότητα και ή ανευθυ­νότητα, πού ζει μέ τα οράματα και τόν απόηχο τοΰ παρελθόντος, χωρίς  ναχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον, σέ μία εποχή στείρα με καταφανή τά σημεία του εκφυλισμού και τής σήψεως, σ' αυτή την εποχή, πού δογματίζει ανόητα και χτίζει ναούς για νά τούς γκρεμίζει, μέσα από την ανωνυμία του πλήθους ξεχωρίζει ό Επανα­στάτης.
Ό Επαναστάτης βγαίνει από τά σπλάχνα τής μάνας του. μα γεννιέται από τό χθες για τό αύριο, μέ βαθειά ριζωμένες μέσα του τις ακατάλυτες καταβολές και μέ έναν προορισμό: να γίνει ό θεματο­φύλακας όλων όσων θά διαπαιδαγωγήσουν και θά διαμορφώσουν τις γενιές πού θα έρθουν.
Ό Επαναστάτης ένα δρόμο έχει νά ακολουθήσει. Και ξέρει ότι αυτός ό δρόμος δέν έχει περιθώρια για υπαναχωρήσεις γιατί ή πί­στη του και ή απόφαση του ένα τού ορίζουν.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σόρρος: χρειάζεστε...αντικατάσταση από μετανάστες


Απροκάλυπτα πλέον φανερώνουν τις προθέσεις τους να αντικαταστήσουν τους Έλληνες και έτσι να περάσει η Ελλάδα στα χέρια τους και να εξαφανίσουν τον μοναδικό τους εχθρό, τον Ελληνισμό.  Έτσι αφού προ λίγου καιρού είχαμε πληροφορηθεί ότι επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού μετανάστευσης, αυτός που δηλαδή αποφασίζει για την πολιτική μετανάστευσης στην Ελλάδα, τέθηκε ο ...Δανιήλ Εσδρά εβραικής καταγωγής (!) τώρα μαθαίνουμε και για "αγαθές¨προθέσεις του άλλου Εβραίου Σόρρος να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έρθουν και να παραμείνουν στην πατρίδα μας ρίχνοντας 500 εκατομμύρια ευρώ. «Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες. Οι επενδύσεις αυτές προορίζονται για να είναι επιτυχείς. Αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής» δήλωσε