Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο: Η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση των Εθνικιστών του ΕΝΕΚ στον Πυργετό Λαρίσης σε βίντεο !
























Οι  νέοι Εθνικιστές του ΕΝΕΚ είναι αυτοί που ξεχέρσωσαν το χωράφι και φύτεψαν τον σπόρο του εθνικισμού στην Ελλάδα εν μέσω αντίξοων συνθηκών κυνηγημένοι από το Καραμανλικό καθεστώς αλλά και το μεταπολιτευτικό κατεστημένο. Στα χέρια μας σιγά σιγά βρίσκεται υλικό από την εποχή που "όλα τα έσκιαζε η φοβέρα" και μετά από αρκετή προσπάθεια καταφέρνουμε να το έχουμε στην διάθεσή σας, για να μάθουν και οι νέοι εθνικιστές τον αγώνα μας και πως

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Το αθόρυβο καλό. Το αφιέρωμα της εφ. Δημοκρατία στον συν. Καρδαρά



Ένα αφιέρωμα του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λιάκου σήμερα στην εφημερίδα Δημοκρατία, στον συναγωνιστή Κώστα Καρδαρά. Μετά το αφιέρωμα στον Γιάννη Σχοινά (εδώ) επανέρχεται αφιερώνοντας μια σελίδα στον μεγάλο Έλληνα άνθρωπο, εθνικιστή. Δεν θα σχολιάσουμε το άρθρο, μόνο θα συγχαρούμε

Ο διάσημος «Πήλινος Στρατός» στην Κίνα δημιούργημα Ελλήνων γλυπτών


Οι Έλληνες πάτησαν το πόδι τους στην Κίνα πριν τον Μάρκο Πόλο
Ο διάσημος «Πήλινος Στρατός» στην Κίνα δημιούργημα Ελλήνων γλυπτών

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η Κίνα και η Δύση είχαν ξεκινήσει τις επαφές τους 1.500 χρόνια πριν τον Μάρκο Πόλο
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ταξιδέψει την Κίνα πολύ πριν πατήσει εκεί το πόδι του ο Μάρκο Πόλο. Αρχαιολόγοι σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ισχυρίζονται ότι η Κίνα και η Δύση είχαν ξεκινήσει τις επαφές τους πάνω από 1.500 χρόνια προτού ο Ευρωπαίος εξερευνητής Μάρκο Πόλο φτάσει στην Κίνα.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αποχαιρετισμός στον συναγωνιστή Καρδαρά..


Ήρθες στον κόσμο μόνο να δώσεις
 αυτά που μπορούσες μόνο εσύ
Ήθος άξιες ελπίδα  και πίστη
Για μια πατρίδα εθνικιστική

Τώρα που φεύγεις 
οι καρδιές μας πονάνε
Το δάκρυ ποτίζει 

Αφιέρωμα για τα 112 χρόνια από τον θάνατο του ήρωα Παύλου Μελά


γράφει ο Χρήστος Κολέσκας
Ήταν πρίν από 112 χρόνια, Παρασκευή 27 Αυγούστου 1904 όταν ό Παύλος Μελάς, πέρναγε γιά τελευταία φορά τά σύνορα οδηγώντας τούς αντάρτες του, γιά τήν απελευθέρωση της Μακεδονίας
Μετά από 1 1/2 μήνα 13 Οκτωβρίου 1904 θά θυσιαζότανε στή Σιάτιστα. 'Ϋπήρξε συνειδητή ή θυσία του Παύλου Μελά καί αυτό αποδεικνύεται, όχι μόνο άπό τίς ιστορικές πηγές, άλλα τό κυριώτερο άπό τ' αποτελέσματα πού έπηκολούθησαν.
Πράγματι οί Έλληνες της έποχής εκείνης, πού είχαν ξεχάσει ότι υπάρχουν υπόδουλοι αδελ­φοί, έχαίροντο τά αγαθά της «ελευθερίας» τους, σέ μιά Αθή­να πού είχε ενδιαφέροντα γύρω άπό τήν μόδα κάί τήν σωστή προ­φορά της γαλλικής γλώσσης, πού τότε ήταν ή γλώσσα τών σαλο­νιών... Καί ξαφνικά θυμήθηκαν, ότι υπάρχει Μακεδονία. Τούς τό θύμισε ό Παύλος Μελάς. Ο νέος, ό ωραίος, ό οικογενειάρχης, ό πλούσιος, ό έχων καλή καταγωγή, αυτός πού τά απαρνήθηκε όλα, γιά νά δημιουργήση μέ τήν θυσία του τό κίνητρο πού έλειπε.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι ευθύς έξ αρχής νά παραλληλί­σουμε τήν τοτινή Ελλάδα καί τήν σημερινή. Επειδή κάί σήμερα ή ιδία κατάσταση επικρατεί σέ σχέ­ση μέ τίς αλύτρωτες ακόμη πατρί­δες. Έχουμε χρέος, έξ άλλου νά τό κάνουμε. Χρέος προς τήν Ηπειρώτικη καταγωγή του Παύ­λου Μελά
Στο αφιέρωμα  πού ακολουθεί υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία γιά κάθε "Ελληνα. Τέτοια πού νά μπορή ό καθένας χρησιμοποιώντας τα, νά άφυπνίση κοιμισμένες συ­νειδήσεις.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αύριο Πέμπτη αποχαιρετούμε τον συναγωνιστή Καρδαρά



Αύριο Πέμπτη στις 13:00 μμ αποχαιρετούμε τον συναγωνιστή Κώστα Καρδαρά
Η νεκρώσιμος ακολουθία γίνεται στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στην Καρδίτσα.  

Συναγωνιστής Κώστας Καρδαράς ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!



Πρίν ακόμα συνέλθουμε από τον χαμό του συναγωνιστή Σχοινά, ένα δεύτερο χτύπημα δέχτηκε το εθνικιστικό κίνημα. Ο συναγωνιστής Κώστας Καρδαράς, ένας υπέροχος Έλληνας έφυγε από την ζωή νικημένος από την παλιαρρώστεια  που παλεύε καιρό τώρα. Τα άσχημα νέα τα μάθαμε από την συναγωνίστρα Φανή Ζαφειρίου και σύντροφο της ζωής του που εκείνος περηφανευότανε λέγοντας: την καμαρώνω για την πάνω από 35 χρόνια αδιάκοπη συμμετοχή και προσφορά της στο εθνικιστικό  κίνημα.

Σκέψεις περί της εκπαίδευσης των «προσφυγόπουλων».


του Χρήστου Μπίσδα

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες της αντιπαράθεσης που ξέσπασε μεταξύ των συλλόγων γονέων αρκετών σχολείων από τη μία πλευρά και της κυβέρνησης και των συστημικών Μ.Μ.Ε. από τον άλλη με αφορμή την εκπαίδευση των αλλοδαπών παιδιών που διαβιούν σε hot spot.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να δημιουργήσει απογευματινά σχολεία για τα «προσφυγόπουλα» - όρο που χρησιμοποιεί καταχρηστικά – σε ήδη λειτουργούντα σχολικά κτίρια. Οι γονείς των Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών μαθητών που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας. Η χρήση των σχολικών κτιρίων τα απογεύματα από παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι πιθανό, κατά την άποψή τους, να οδηγήσει στη μετάδοση ασθενειών στα παιδιά και τους δασκάλους που χρησιμοποιούν το σχολείο κατά τις πρωινές ώρες.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ: Nα σταματήσουν ΤΩΡΑ την εκμετάλλευση, και, της μνήμης του Γιάννη Σχοινά


Διαβάζω σε διάφορα ιστολόγια, στελέχη της Χρυσής Αυγής να γράφουν ύμνους για τον εκλιπόντα συναγωνιστή Γιάννη Σχοινά. Θα μου άρεσε και δεν θα έγραφα τίποτε αν δεν ακολουθούσε και η προσπάθεια να κερδίσει το κόμμα τους από την λάμψη του. Εύλογο. Αλλά, λείπει ο σεβασμός! 
Μου είναι άγνωστο αν αυτό γίνεται από πρόθεση ή από άγνοια. Ότι όμως και αν ισχύει για μία και μόνη (ελπίζω) φορά θα πω σε όσους γράφουν για τον Γιάννη, δυο απλά λόγια για τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή.

Ο ίδιος, με την άμετρη και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς που τον διέκρινε, ήρθε κοντά σας και σας διέθεσε «το πολιτικό του κεφάλαιο».
Κάποιοι από τους κορυφαίους σας, γεμάτοι κόμπλεξ και πολιτικές φοβίες έναντι των καταξιωμένων Εθνικιστών, αντί να τον τοποθετήσουν στο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, όπου θα είχε εκλεγεί από τους πρώτους, υποστηριζόμενος (και όχι απλά ψηφιζόμενος) από χιλιάδες συναγωνιστές των αγώνων που είχε δώσει, τον έκοψαν.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ιωάννης Σχοινάς, ΕΝ.Ε.Κ. και ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ (video)




Ο συναγωνιστής Φώτης Σακελλιάδης μας έδωσε το βίντεο αυτό,  που είχε γίνει με αφορμή της επετείου για τα 30 χρόνια του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος- ΕΝ.Ε.Κ. με τον συναγωνιστή Γιάννη Σχοινά, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του εθνικιστικού κινήματος,  να μιλάει για το εθνικιστικό βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ.

"Ομονοούντων Αδελφών συμβίωσις παντός τείχους ισχυροτέρα"

                 


"Ομονοούντων Αδελφών συμβίωσις παντός τείχους ισχυροτέρα". Αυτή ήταν η βασική ρήση των Αμφικτυόνων, τουλάχιστον 3.500 χρόνια πριν από εμάς... Σπουδαία νοήματα απορρέουν από αυτή, μα πιο σπουδαία είναι η διαχρονική της ισχύς! Σήμερα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ ΛΑΜΙΑΣ ζωντάνεψε τη δύναμη της συνεργασίας και ομόνοιας μέσα από τον 1ο Αμφικτυονικό Αγώνα-Ευθύμιος Χριστόπουλος- των ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016. Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, Εκπαιδευτικοί, Φορείς από όλες τις βαθμίδες (Περιφέρεια-Δήμος-Τοπικές Κοινότητες), Αρχαίο Πολεμικό Άγημα Οπλιτών (Άρες Άναξ), Τοξοβόλοι, Ερυθρός Σταυρός, Καταδρομείς, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, πολίτες, μικροί-μεγάλοι-μεγαλύτεροι, όλοι βρέθηκαν στη γιορτή πολιτισμού, στη γιορτή αθλητισμού, στη γιορτή σύμπνοιας-ομόνοιας και ειρηνικής συνύπαρξης όλων των συντοπιτών κι όχι μόνο! Ευχαριστούμε θερμά όλους! Υπέροχη μέρα, υπέροχες στιγμές! Ο Πολιτισμός των Ελλήνων καλά κρατεί! Ο Πολιτισμός των Ελλήνων είναι αέναος και δημιουργικός! Αυθύπαρκτος, Αειφόρος (σε πολιτιστικά αγαθά) και Ζωντανός! Φωτοδότης κι αναγεννώμενος..!

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο Εθνοκοινοτισμός στον Εθνομελλοντισμό - Ο Ίων Δραγούμης σημείο αναφοράς (του Γ. Σαγιά)


Ο Γιώργος Σαγιάς στην εισήγησή του.
Χρέος των Ελλήνων στον μεγάλο Έλληνα, εθνικιστή, κοινοτιστή και μακεδονολάτρη Ίωνα Δραγούμη είναι -πέραν της οφειλόμενης τιμής- η μελέτη των έργων του και της ζωής του, ο εμβολιασμός τού σήμερα με ιδέες του και τη στάση ζωής του και η προβολή και επέκτασή τους στο μέλλον με συγκεκριμένους τρόπους προτεινόμενης υλοποίησης, για το καλό της πατρίδας και των Ελλήνων αλλά και όλων όσοι θέλουν να είναι ενεργοί, ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Ο Ίδας είναι διαχρονικός και εσαεί επίκαιρος. Ενδεχόμενες ενστάσεις σε επιμέρους σημεία των λεγομένων και των γραφομένων του (και πάντα ερμηνευόμενα στο χωροχρόνο των τότε επικρατουσών συνθηκών) δεν είναι ικανές να επισκιάσουν το μεγαλείο τόσο των λόγων και των έργων του όσο και του ηρωικού τρόπου ζωής του.
Ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1878 και δολοφονήθηκε το 1920. Ήταν γιος του Στέφανου Δραγούμη, υπουργού και πρωθυπουργού, ο οποίος καταγόταν από το Βογατσικό Κοζάνης.

Γάλλοι Εθνικιστές: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου ήταν η Ευρωπαική νίκη ενάντια στους Τούρκους και στο Ισλάμ


επιμέλεια Ζαφείρης
Μπαίνοντας στην εθνικιστική Γαλλική ιστοσελίδα (ΕΔΩ) διαβάσαμε για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου (Ναυαρίνου) για την οποία έχει εκδοθεί και βιβλίο και πωλείται από τους ίδιους 
Διαβάστε πως περιγράφουν την συγκεκριμένη μάχη και πόσο σημαντική ήταν ,το γιατί αλλά και το μήνυμα που στέλνει .Αυτά στην Γαλλία που αποκρύπτει στα σχολικά βιβλία βιβλία της αυτό το σημαντικό γεγονός αλλά που οι Εθνικιστές θυμούνται και στην Ελλάδα επίσης μόνο οι Εθνικιστές την θυμούνται. Γράφουν..
Σήμερα, είμαστε στις 7 Οκτωβρίου. Εάν η ημερομηνία αυτή δεν λέει τίποτα για τη γαλλική νεολαία, είναι επειδή δεν της έχουν μιλήσει για αυτή στο σχολείο ... Αυτή είναι η ημέρα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που  είδε να αντιμετωπίσει με 200 ​​πλοία πλοία του Ιερού Συνδέσμου και 300 γαλέρες