Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Πατριωτική Ενότητα των Ελλήνων: Να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία


Γράφει ο Επαμεινώνδας Ε. Πανάς
σ. Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

«Να, σκοπός ζωής· να δουλέψει κανείς για την ένωση των Ελλήνων»Ι. Δραγούμης (Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες). 

Τα τελευταία χρόνια τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά δεδομένα της χώρας δυστυχώς είναι:
·       η ανεργία,
·       η φτωχοποίηση,
·       τα λουκέτα,
·       η περιορισμένη Εθνική κυριαρχία,
·       η λαθρομετανάστευση,
·       το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος,
·       η μετατροπή της κοινωνίας των 4/5 στην κοινωνία του 1/5.
Δηλαδή, η Ελλάδα είναι σε κατάσταση παρακμής.
Αναμφίβολα για όλα αυτά υπεύθυνο είναι το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα που το εκπροσωπούν, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν ασκήσει εξουσία. 

Γενέθλια μνήμης


Σήμερα είχες τά γενέθλιά σου ! Σήμερα ΕΧΕΙΣ τά γενέθλιά σου ! 
Γιατί άνθρωποι σάν κι εσένα, όταν " φεύγουν " από τήν ζωή, εναποθέτουν μόνο τά Ιερά οστά τους στήν μητέρα γή, καί σμίγουν τήν φθαρτή ύλη μέ τό τιμημένο καί αιματοβαμένο χώμα τών προγόνων μας !
Η παρουσία σου στό δοκιμαστήριο τής ζωής, υπήρξε μιά αέναη κίνηση Αγώνων γιά τίς διαχρονικά ιστορικές αλλά καί μελλοντικές αξίες τού Ελληνισμού, καί τής πανανθρώπινης κοινότητας..
..Αυτή σου ή παρουσία, τό φωτεινό σου πνεύμα, οί ακατάβλητοι, μέχρι καί τήν τελευταία σου πνοή, ΑΓΩΝΕΣ , θά φωτίζουν τά μονοπάτια τών συνεχιστών σου, τών τωρινών, καί αυτών πού θά έρθουν αύριο νά βαδίσουν στίς γέφυρες μέ τό μέλλον πού έχτισαν οί σκέψεις σου, τά λόγια σου, οί γραφές σου, οί επίπονοι, επίμονοι καί ανιδιοτελείς αγώνες σου !!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοί που καίνε σημαίες μισούν..


γράφει η Σοφία Παπά
Δεν καίνε ένα απλό πανί, καίνε ψυχές ανθρώπων που μάτωσαν για να μπορεί ο κάθε ''αντιεξουσιαστικός’' τσογλανισμός να ''εκφράζεται ελεύθερα’’.....Μοναδική παραγωγή ιδεολογικού στοχασμού, το γραφικό  «κάτω όλα»...Ένας στείρος αρνητισμός προς ικανοποίηση του μίσους τους....Γνήσιοι γενίτσαροι που τα φλάμπουρα και τις παντιέρες των κλεφτών και αρματολών τα ονόμαζαν περιφρονητικά "πατσαούρ" Κι αφού όλα μέσα τους είναι "καμένα"...καμένα είναι και τα όνειρα τους.. Γιατί το όνειρο, για να μην καεί, απαιτεί την καθημερινή έπαρση της δικής του σημαίας, η οποία γι αυτούς δεν συμβολίζει τίποτα "αφού για μια ημέρα έγιναν πολλοί Βασιλιάδες’’......Για μας όμως που το όνειρό είναι ζωντανό και βαστάει αιώνες

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Μισώ τους αδιάφορους.


Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.
Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που συμβαίνει, το κακό
που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει. 
Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

13 Δεκεμβρίου 1943 Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων - Ο Κοινός Παρονομαστής στον τόπο του μαρτυρίου


13 Δεκεμβρίου 1943: οί " φίλοι " μας οί Γερμανοί, τό βάρβαρο αυτό ανθρωπόμορφο υποείδος, στήνει στά Καλάβρυτα, μνημείο αιώνιας πανανθρώπινης ντροπής !!!! 1101 ανθρώπινες ζωές εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες , πυρπολούν σχεδόν όλες τίς κατοικίες, καί 260 εκατ.δρχ καταληστεύονται από τούς Γερμανούς αρχιλήσταρχους..
Αυτοί οι υπάνθρωποι καί άνανδροι εγκληματίες, πολλά χρόνια αργότερα ζήτησαν ένα απλό.." συγνώμη " αλλά ποτέ δέν αποδέχθηκαν καί δεν ανέλαβαν τήν ευθύνη για τά εγκλήματα τους..άρα , ποτέ δέν ανέλαβαν καί τήν ευθύνη τών Οικονομικών αποζημιώσεων -- γιατί οί ανθρώπινες ζωές δεν αποτιμώνται -- έκαψαν όμως καί λήστεψαν περιουσίες ...Αλλά γιά τούς Γερμανούς δέν ισχύει ή..συνέχεια τού κράτους, καί γιά τά εγκλήματα τής εθνικοσοσιαλιστικής περιόδου, καμία ευθύνη δεν έχουν, ειδικά γιά τήν Ελλάδα, αυτά ισχύουν όμως γιά τά μνημόνια τών Ελλήνων,
εδώ τό κράτος έχει συνέχεια...

Αποφράδα ημέρα η σημερινή για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία



Υπάρχουν και ήρωες που άλλοτε λησμονούμε, άλλοτε δεν θέλουμε να θυμόμαστε - ίσως γιατί μας υπενθυμίζουν ανεξόφλητα χρέη. Στις 10 προς 11 Δεκεμβρίου του 1990, οι υπηρέτες του αλβανικού καθεστώτος σκοτώνουν στα "σύνορα" - ακόμα - τέσσερις Έλληνες. Είναι οι: Μάσσιος Ευθύμιος, Μήτρος Ευάγγελος, Κώτσης Αθανάσιος και Ράφτης Αϊδώνιος. Η θυσία τους έγινε αφορμή για την πρώτη δυναμική και μαζική αντίδραση ενάντια στη δικτατορία του Ραμίζ Αλία. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν από το χωριό Αλύκο προς τους Αγίους Σαράντα έχοντας ως μπροστάρηδες τα νεκρά σώματα των τεσσάρων νέων. Ήταν μια καθαρά αντιπολιτευτική και συνάμα και εθνική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες που είχαν ράψει μόνοι τους, πλακάτ με συνθήματα στην ελληνική και φώναζαν συνθήματα στα ελληνικά. Είχε πολλές δεκαετίες να δει και να ακούσει ο τόπος αυτός δημόσια τη γλώσσα των γηγενών. Η πορεία ανακόπηκε από τις ενωμένες δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και των εποίκων που έπαιξαν το ρόλο της οπισθοφυλακής του καθεστώτος και του δερβέναγα. ΥΣ η φωτογραφία από την πορεία είναι τραβηγμένη από την μυστική αστυνομία...

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ίων Δραγούμης – Ελληνικός Κοινοτισμός


γράφει ο  Γιώργος Σαγιάς
Χρέος των Ελλήνων στον μεγάλο Έλληνα, κοινοτιστή και μακεδονολάτρη Ίωνα Δραγούμη είναι -πέραν της οφειλόμενης τιμής- η μελέτη των έργων του και της ζωής του, ο εμβολιασμός τού σήμερα με ιδέες του και τη στάση ζωής του και η προβολή και επέκτασή τους στο μέλλον με συγκεκριμένους τρόπους προτεινόμενης υλοποίησης, για το καλό της πατρίδας και των Ελλήνων αλλά και όλων όσοι θέλουν να είναι ενεργοί, ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Ο Ίδας είναι διαχρονικός και εσαεί επίκαιρος. Ενδεχόμενες ενστάσεις σε επιμέρους σημεία των λεγομένων και των γραφομένων του (και πάντα ερμηνευόμενα στο χωροχρόνο των τότε επικρατουσών συνθηκών) δεν είναι ικανές να επισκιάσουν το μεγαλείο τόσο των λόγων και των έργων του όσο και του ηρωικού τρόπου ζωής του.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Υπουργείο εξωτερικών.... τεμενάδων (κο,κο,κο)


Το ψοφοδεές και φοβικό Υπουργείο Εξωτερικών (τεμενάδων) και ενώ η Τουρκία διεκδικεί επίσημα και απροκάλυπτα το μισό Αιγαίο (και όχι μόνο) τους αποκαλεί ΦΙΛΟΥΣ και ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ!

Υπουργείο Εξωτερικών
Appalled by the terrible news from #Istanbul. Deepest condolences to victims' families. We stand firm by the side of our friends&neighbors.

Με ανάρτηση του στο Τwitter, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις εκρήξεις που συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στην Ιstanbul (όχι Κωνσταντινούπολη) και εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των

Σπάνιο χάλκινο διάδημα της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Πύδνα Πιερίας


Ένα χάλκινο διάδημα της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1500-1200 π.Χ.), εύρημα σπάνιο για τη μακεδονική γη, που προέρχεται από ταφή αρχοντοπούλας μόλις 6-7 χρόνων, στην Πύδνα Πιερίας, βγαίνει για πρώτη φορά στο φως και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.
Πρόκειται για διάδημα με τρεις σειρές ομφαλωτών κοσμημάτων, από πλούσια κτερισμένο λακκοειδή τάφο στο βόρειο νεκροταφείο της Πύδνας, ένα κόσμημα που κάλυπτε το μέτωπο της νεκρής.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας θα παρουσιάσει το εύρημα -που ήρθε στο φως από ανασκαφή στο παρελθόν- σε εκδήλωση που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου και όπως είπε στο «Έθνος» ο αρχαιολόγος, Κωνσταντίνος Νούλας, ο οποίος και θα κάνει την ομιλία για την άωρο κόρη, «ο σκελετός της μικρούλας βρέθηκε σε ισχυρά συνεσταλμένη στάση με το κρανίο στα ανατολικά».

Ο έξυπνος Οδυσσέας


της Σοφία Παπά
Την εικόνα του ακέραιου ανθρώπου την ιστόρησε μια για πάντα ο Όμηρος με το μύθο του Οδυσσέα....Ο πολυμήχανος Οδυσσέας όμως είναι κι αμαρτωλός και άπιστος....Κι οι άνθρωποι πισωπατούν, από τη στιγμή που αρχίζουν να το κατανοούν σε βάθος...Κι αυτό, γιατί δεν υποφέρει ο άνθρωπος το τρομερό του ωραίου, που λένε οι ποιητές...Πόση λάμψη όμως άφησε πίσω του κάθε φορά που δεν έβρισκε ανθρώπους μετρημένους και δίκαιους ή τούς ανάγκαζε να γίνουν τουλάχιστον μαζί του;
Ο Οδυσσέας δεν είναι ούτε της νύχτας ο φυγόδικος, ούτε ο ληστής της μέρας. Είναι ο έξυπνος! Ανήκει, δηλαδή, σε κείνη τη φυλή των ανθρώπων που δεν άφησαν τον εαυτό τους να ξαναπέσει στο ζώο...Να ξανακοιμηθεί...Κι αυτή
ακριβώς η αγρύπνια είναι η εξυπνάδα του...Η κατάσταση έξω απ τον ύπνο.
Στον Οδυσσέα ενσαρκώνεται ο αιώνιος άνθρωπος, που συντόνισε την πράξη του με τον αιώνιο ρυθμό... Μέσα στη χειροποίητη σχεδία του έχουν αποθέσει τις συνταγές και τα φάρμακα, τα εργαλεία, τα όπλα και τα σκεύη τους όλες οι θρησκείες, οι φιλοσοφίες κι οι τέχνες.