Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η ηρωοποίηση των σφαγέων του Ελληνισμού (Εγκαίνια «Μουσείου Μπελογιάννη» στην Αμαλιάδα)


27/3/2017. Εγκαίνια «Μουσείου Μπελογιάννη» στην Αμαλιάδα!!
Τι άλλο θα δούμε στην Ελλάδα;
Στην παρακάτω Ανακοίνωση, διαβάζουμε:«Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων.»
Προφανώς κάποιοι επιλέγουν να ΕΝΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ τη δράση του φοιτητή Νομικής ως δραστήριου οργανωτή εργατικών σωματείων και διεκδικήσεων, και ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ την παράνομη και ηθικά εγκληματική δράση του ως κορυφαίου στελέχους του ΕΑΜ και ΚΚΕ Πελοποννήσου, τότε που με τη βοήθειά του ήταν στο απόγειό της η Κόκκινη Τρομοκρατία στον «Ελεύθερο Μωριά».
Τότε πού ως «διαφωτιστής» του ΕΑΜ/ΚΚΕ περιόδευε τον «Ελεύθερο Μωριά» και μεταξύ άλλων κήρυττε την εφαρμογή την «Αρχή της Οικογενειακής ή Αλληλέγγυας Ευθύνης» (ίδεποστ μου την 4η Μαρτίου για το θέμα αυτό), από την οποία χιλιάδες αθώοι πολίτες δολοφονήθηκαν άγρια και πλιατσικολογήθηκε η περιουσία τους. Τον Ιούνιο 1944 ήταν παρών στον παράνομο θερισμό και την υπεξαίρεση από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ των σιτηρών του λαού στον κάμπο Σκάλας και Έλους Λακωνίας.
Τον Σεπτέμβριο 1944 ήταν παρών στη Μεσσηνία, στις μαζικές σφαγές στην Καλαμάτα, στον Μελιγαλά και στους Γαργαλιάνους. Στον Μελιγαλά, ήταν παρών στο Μπεζεστένι με τον Αχιλλέα Μπλάνα (Γ.Γ. ΚΚΕ Πελοποννήσου) και τον Άρη Βελουχιώτη -ακριβώς μετά από αυτούς στην ιεραρχία-όταν αποφασίστηκε η φριχτή σφαγή.

Ως «πολιτικό στέλεχος», μετά την ήττα και τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ έμεινε στο απυρόβλητο λόγω προστασίας του από τη Συνθήκη της Βάρκιζας. Σύντομα όμως πέρασε σε νέα παρανομία, οργανώνοντας στην Πελοπόννησο τις πρώτες ομάδες ανταρτών και αναλαμβάνοντας πρώτος αρχηγός του λεγόμενου ΔΣΕ στην περιοχή. Για λόγους εσωτερικών ισορροπιών των ηγετών του ΚΚΕ ή επειδή έπεσε στη δυσμένεια του Ζαχαριάδη όπως έχει πιθανολογηθεί, στο τέλος του 1946 του αφαιρέθηκε αυτή η θέση και μεταφέρθηκε στη Μακεδονία ως πολιτικός επίτροπος μιας μεραρχίας ανταρτών. Διαφυγών στο Παραπέτασμα μετά την ήττα των ανταρτών τον Αύγουστο του 1949, εκπαιδεύτηκε στην Τσεχοσλοβακία ως κατάσκοπος και επέστρεψε στην Ελλάδα με παράνομους πομπούς ασυρμάτου. Συνελήφθη, δικάστηκε ως κατάσκοπος και εξετελέσθη, χωρίς να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη δράση του στην Πελοπόννησο το 1943-46.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π