Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Σεισμός Λεπέν σαρώνει τη Γαλλία


Η Γαλλία της Ευρώπης ενάντια στους Εθνικιστές.
το σωστό θα ήταν να γράψουν: 
Η Γαλλία της..Εβραιωπαικής Κοινότητας 
ενάντια στην Γαλλία της Ευρώπης των Εθνών. 

Οι εθνικιστές στον δεύτερο γύρο! Το τελευταίο εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση, ο εθνικισμός, ενώνει δεξιούς και αριστερούς, κομμουνιστές και νεοφιλελεύθερους σε κοινό μέτωπο εναντίον του. Οι δυνάστες των ευρωπαικών λαών ρίχνουν το προσωπείο τους και αποκαλύπτονται καθώς οι ψευδοιδεολογίες τους πάνε...περίπατο μπροστά στα οικονομικά συμφέροντά τους που τους συντηρούν και δεν είναι άλλα από αυτά τα κεφάλαια της ΕΕ που διαθέτει για να τους έχει στρατευμένους στον πόλεμο εναντίων των Εθνών.
Κ.Π.

Σεισμός» Λεπέν ταρακουνά συθέμελα τη Γαλλία και την Ευρώπη, καθώς η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου πέρασε πανηγυρικά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, όπως και ο επικεφαλής του κινήματος Εμπρός Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που τα παραδοσιακά κόμματα, Συντηρητικοί και Σοσιαλιστές, ήταν οι μεγάλοι ηττημένοι, καθώς βίωσαν το δικό τους βατερλό. 

Ολα πλέον θα κριθούν σε 15 ημέρες, στον δεύτερο γύρο, με το «κλειδί» να το κρατούν οι δεξιοί ψηφοφόροι, αλλά και αυτοί του υποψηφίου της Ακρας Αριστεράς που ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Αντιδράσεις
Μετά το αρχικό σοκ που έπαθαν οι Ευρωπαίοι αλλά και οι συστημικοί παίκτες της Γαλλίας, άρχισαν να δημιουργούν... μέτωπο εναντίον της υποψηφιότητας της Λεπέν.

Με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, τα ποσοστά των τεσσάρων βασικών υποψηφίων ήταν 23,28% για τον Μακρόν, 22,70% για τη Λεπέν, 19,7% για τον Φιγιόν και 19,02% για τον Μελανσόν.
Η Μαρίν Λεπέν ανέβηκε στο βήμα που είχε στηθεί στο αρχηγείο της στο Henin-Beaumont και απευθυνόμενη στους εκατοντάδες οπαδούς της δήλωσε πως είναι η «υποψήφια του λαού»!
Κάλεσμα

Ευχαριστώντας τους «πατριώτες ψηφοφόρους» για το «ιστορικό αποτέλεσμα», η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου υποστήριξε ότι το κεντρικό θέμα αυτών των εκλογών είναι η «άγρια παγκοσμιοποίηση» και κάλεσε όλους τους πατριώτες να την υποστηρίξουν.
 
«Ηρθε η ώρα να απελευθερωθεί ο γαλλικός λαός από τις αλαζονικές ελίτ» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι διακυβεύεται το μέλλον της Γαλλίας.

«Από εδώ και στο εξής έχω την ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας» είπε η Λεπέν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. «Δεν διέφυγε από κανέναν Γάλλο», πρόσθεσε, «ότι το σύστημα προσπάθησε με όλα τα μέσα να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που θα έπρεπε να ήταν αυτή η εκστρατεία».

Ο 39χρονος Εμανουέλ Μακρόν, γύρω στις 22.30 ώρα Γαλλίας, μίλησε στους οπαδούς του, που ήταν συγκεντρωμένοι στο αρχηγείο του στο Παρίσι.
 

Στις δηλώσεις του, για να παρασύρει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, έκανε συνεχώς αναφορές στις λέξεις «πατρίδα και πατριώτες», σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ρεύμα πλειοψηφίας στον δεύτερο γύρο. «Μέσα σε έναν χρόνο αλλάξαμε το πρόσωπο της πολιτικής ζωής στη Γαλλία» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε πως η ψήφος στο πρόσωπό του θα είναι μια «ελπίδα για τη Γαλλία και την Ευρώπη».
Το 80% άγγιξε χθες η συμμετοχή
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την κινητοποίηση περισσότερων από 50.000 αστυνομικών και 7.000 στρατιωτών, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της εκλογικής αναμέτρησης για τη γαλλική προεδρία. 

Το αμφίρροπο του αποτελέσματος φάνηκε πως τελικά κινητοποίησε τους Γάλλους, αφού η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κινήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών, φτάνοντας περίπου στο 80%. Η αποχή ανήλθε σε περίπου 19%-22%.
Ετσι, 37.000.000 Γάλλοι προσήλθαν στις κάλπες και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικές ήταν οι τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν στα εκλογικά κέντρα του Τόκιο, του Μόντρεαλ, του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Δουβλίνου και της Μαδρίτης, όπου έφτασαν για να ψηφίσουν οι Γάλλοι του εξωτερικού. 
Παρ' όλα αυτά, πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωναν πως δεν είχαν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν μέχρι την τελευταία στιγμή.
Τρόμος στο κομματικό κατεστημένο, που έσπευσε να στηρίξει τον Μακρόν
Με οδηγό την... κινδυνολογία, το παλαιοκομματικό σύστημα της Γαλλίας έσπευσε να χαιρετίσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και να καθοδηγήσει την ψήφο του λαού στον δεύτερο γύρο προς τον Μακρόν. Δεξιοί και αριστεροί ξέχασαν τις μεταξύ τους διαφορές κι έβαλαν μπροστά τον φόβο τους για το «φαινόμενο Λεπέν», έσπευσαν λοιπόν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον μάλλον «άχρωμο» πολιτικά Μακρόν. 

Mε τη δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, πρώτος έσπευσε να κατευθύνει την ψήφο του λαού ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τη Μαρίν Λεπέν, χαρακτηρίζοντάς την «εχθρό του κράτους». Αναγνωρίζοντας την ήττα του, σε ψήφο υπέρ του Μακρόν κάλεσε και ο κεντροδεξιός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν, δηλώνοντας τρομολαγνικά ότι «η Μαρίν Λεπέν θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή» και ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή» από την ψήφο στον Μακρόν. Τον σεβασμό του στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξέφρασε ο ακροαριστερός υποψήφιος Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει κανέναν.

Αντίθετα, η ανιψιά της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν έκανε λόγο για μια «ιστορική νίκη για τους πατριώτες και τους υπερασπιστές της εθνικής κυριαρχίας».
 
Την υποστήριξή τους προς τον Μακρόν εξέφρασαν επίσης ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, αλλά και ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν Πιερ Ραφαρέν και ο συντηρητικός Κριστιάν Εστροζί.
 
Στο εξωτερικό, την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν πέρασε στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξέφρασαν η Ανγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού» δήλωσε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ με έναν αναστεναγμό ανακούφισης έκανε δεκτό το αποτέλεσμα το εκλογικό αποτέλεσμα της Γαλλίας ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π