Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Οι Γάλλοι δεν είναι έτοιμοι να αποτινάξουν, πάνω από την τραυματισμένη Γαλλία, τα δεσμά του Ευρωπαϊκού καταναγκασμού


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι εντυπωσιακός ο συγχρονισμός των συστημικών εφημερίδων της Ευρώπης ΚΑΙ στην υπόθεση των Γαλλικών εκλογών.
Λες και αποτελούν μέλη μιας πολυμελούς συμφωνικής ορχήστρας, στα οποία μοιράστηκε αντίγραφο της παρτιτούρας, με τις νότες που καλείται να παίξει το καθένα υπό την καθοδήγηση ενός αόρατου μαέστρου.
Η «μουσική», που αποτελεί σύνθεση «άγνωστου» συνθέτη, άρτια ενορχηστρωμένη και με πλήθος διαφορετικών ομάδων οργάνων που παράγουν ήχους, προσφέρεται στο καταναλωτικό κοινό δωρεάν. Επί πλέον του παρέχεται η υπόσχεση πως αν την ακούσουν και δηλώσουνLike, τότε τους περιμένει το δώρο της Ευρώπης της ευημερίας.
Μόνον που δεν τους λένε «ευημερίας τίνων». Των Λαών ή του χρηματιστηριακού κεφαλαίου;
Κανείς δεν καταγράφει την αλήθεια της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας. Κανένας δεν αναφέρει ότι, το μεγαλύτερο κόμμα της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, που
ίδρυσε ο στρατηγός Ντε Γκωλ, δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης στο κοινοβούλιο της χώρας. Κανένας δεν διαμαρτύρεται γιατί το πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές της Γαλλίας δεν έχει δικαίωμα συγκρότησης πολιτικής ομάδος (άρα και έκφρασης και χρηματοδότησης) στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.  

Και για να μην μακρηγορώ, όλοι αυτοί μαζί, δημοσιογράφοι, εκδότες και ιδιοκτήτες των συστημικών μέσων ενημέρωσης δεν ντράπηκαν να παίζουν, επί σειρά μηνών, τον ρόλο του «δούλου μαντατοφόρου» που κουβαλάει το χρυσόβουλο του αυτοκράτορα «πασών των εκλογέων», με το οποίο δόθηκε το μήνυμα: «Δεύτερη η Μαρίν Λε Πεν την πρώτη Κυριακή και δεύτερη με διαφορά στον δεύτερο γύρο όπου εντέλλονται όλοι να συνασπισθούν εναντίον της».

Λύσσαξαν προχθές, Κυριακή και ενώ η ψηφοφορία ήταν σε πλήρη εξέλιξη, όλα τα εκτός Γαλλίας ηλεκτρονικά ΜΜΕ (γιατί στην Γαλλία ο νόμος δεν το επιτρέπει) παρουσίαζαν «έγκυρα» EXIT POLE που εμφάνιζαν ως επισφαλή για την Μαρίν Λε Πεν ακόμη και την δεύτερη θέση. Μια προσπάθεια που είχε (ευθέως) ως αποδέκτη τους εκτός Γαλλίας ψηφοφόρους και (εμμέσως) τους εντός Γαλλικών συνόρων αναποφάσιστους που ήταν καρφωμένοι στις τηλεοράσεις και το διαδίκτυο (μέσα τα οποία δεν εμποδίζονται από σύνορα και τοπικές νομοθεσίες).
Ήταν μια ακόμη άθλια προσπάθεια επιρροής της ψήφου εκατομμυρίων Γάλλων που -τελικώς- υπέκυψαν στην πίεση και ψήφισαν τον Εμανουέλ Μακρόν. Τον απολιτικό τέως τραπεζίτη του Ρότσιλντ που εμφανίσθηκε από το πουθενά όταν ο Φρανσουά Ολάντ τον έκανε υπουργό πριν από δύο χρόνια. Έναν αποτυχημένο υπουργό των Σοσιαλιστών που τα συστημικά ΜΜΕ βάπτισαν ως κεντρώο και δημιούργησαν έτσι την εναλλακτική επιλογή για τους Γάλλους μικροαστούς που έστρεφαν την πλάτη στα δύο τέως μεγάλα κόμματα της Γαλλίας.
Η κορύφωση όμως ήρθε σήμερα Δευτέρα, όπου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έγραφαν και μιλούσαν για θρίαμβο του Μακρόν και συντριβή της Λε Πεν, η οποία είχε νικήσει κατά κράτος τα δύο συστημικά κόμματα της κεντοδεξιάς και των σοσιαλιστών, περνώντας στον δεύτερο γύρο. Της Λε Πέν που παρά τις τεράστιες πιέσεις υπελήφθη μόνον 2% του εκλεκτού των τραπεζιτών. Εκείνων των τραπεζιτών, προς τους οποίους είχε απευθυνθεί και ο δικός μας Αλέξης Τσίπρας προ διμήνου. (Με το ταξίδι που προσπάθησε να αποκρύψει και που τα εδώ συστημικά ΜΜΕ απέδωσαν «σε επιθυμία του υιού Τσίπρα να δει την Ντίσνεϋλαντ»).

Τα ίδια συστημικά ΜΜΕ (ανά την Ευρώπη), ξεκίνησαν άμεσα τον βομβαρδισμό του εκλογικού σώματος εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, με στόχο να παρεμποδίσουν την όποια στροφή ψηφοφόρων προς την Μαρίν Λε Πεν.
Τα δε κόμματα, ακολουθώντας «γραμμή Βενιζέλου» περί «Δημοκρατικού Τόξου» δήλωσαν δια των εκπροσώπων τους πως συνασπίζονται εναντίον της προοπτικής μιας νίκης των όσων εκφράζει το Εθνικό Μέτωπο.
Δηλαδή εναντίον:
* της ανάκτησης της Εθνικής Κυριαρχίας,
* του δικαιώματος άσκησης Εθνικής Οικονομικής Πολιτικής,
* της προστασίας των εθνικών συνόρων και
* της διαφύλαξης της ιστορίας και της γλώσσας.

Είναι απίθανον η Μαριν Λε Πεν και το Εθνικό Μέτωπο να μπορέσουν να κατανικήσουν τις δυνάμεις της «Ιεράς Συμμαχίας» και να κερδίσουν τις εκλογές του δευτέρου γύρου. Οι Γάλλοι δεν είναι έτοιμοι να αποτινάξουν πάνω από την τραυματισμένη Γαλλία, τα δεσμά του Ευρωπαϊκού καταναγκασμού. Όμως, από του σημείου της ανάλυσης του γιατί θα συμβεί αυτό, μέχρι του σημείου αποσιώπησης της νικηφόρου παρουσίας του Εθνικού Μετώπου και των ιδεών που εκφράζει η Ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της Γαλλίας, υπάρχει διαφορά.
Για την ακρίβεια, υπάρχει διαφθορά!

Χρήσιμη Πληροφορία:
Σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών της Γαλλίας, τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται ως εξής:
Εμανουέλ Μακρόν 23,75% (Ανεξάρτητος)
Μαρίν Λε Πεν 21,53% (Εθνικό Μέτωπο)
Φρανσουά Φιγιόν 19,91% (Κεντροδεξιού)
Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64% (Αριστεροί και Οικολόγοι)

Οι Σοσιαλιστές που σήμερα κυβερνούν την Γαλλία συνετρίβησαν με 6%



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π