Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Πως θα βγούμε από τη μέγγενη εφαρμογής του Αγγλικού Δικαίου


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας των Άγγλων να οδηγήσουν την χώρα τους έξω από τον έλεγχο της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της ηγεμονίας των Γερμανών, δημιουργεί για την Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία. Όχι βέβαια την ουτοπική αναφορά περί εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά τη δυνατότητα τροποποίησης σε μια καταστροφικής βασικής δέσμευσης που έχουν αποδεχτεί τα συστημικά κόμματα. Του πλέον απεχθούς όρου που έχουν υπογράψει. Αυτού της εφαρμογής του Αγγλικού Δικαίου για όποια πιθανή διαφωνία ή παρασπονδία, επί της συμφωνία, τυχόν υπάρξει.
Είναι μια παραδοχή λαιμητόμος που επεβλήθη για να μην μπορούμε ούτε να σκεφτούμε την πιθανότητα αντίθεσης στα μέτρα και τις διασφαλίσεις που ζητάνε.


Όμως, όταν το πολιτικό σύστημα της χώρας, υπέγραφε ένα τόσο δυσμενή όρο, η Μεγάλη Βρετανία ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το Αγγλικό Δίκαιο ήταν Δίκαιο ενός κράτους μέλους. Είχε λοιπόν μια (έστω και μικρή) νομιμοποιητική βάση, η επιβολή του.
Τώρα, μετά την απομάκρυνση της Αγγλίας από αυτό που ονομάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργείται ένα πολιτικό παράδοξο. Η όποια διαφορά μας με τους δανειστές, να μην εκδικάζεται από τον κορυφαία θεσμό του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αλλά να οδηγείται προς επίλυση στα δικαστήρια ενός κράτους, εκτός Ε. Ε. που, το ίδιο, αρνείται την εξουσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Όπως διαβάζουμε «Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, οι ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ υπέδειξαν στη May πως δεν θα υπάρξει συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ αν δεν αποδεχθεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός ότι το Ευρωδικαστήριο θα αποφασίζει για τις διενέξεις».
Δημιουργήθηκε λοιπόν το αναγκαίο προηγούμενο, σε πολύ στέρεα βάση, για να ζητήσει και η Ελλάδα το ίδιο ακριβώς στάτους. Να αποφασίζει δηλαδή για τις διενέξεις μας με τις δανείστριες χώρες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία αλλαγής του στάτους των συμφωνιών, που θα επιφέρει άμεσα την καλύτερη αποδοχή των όποιων λογικών αιτημάτων, όπως:
* η απόρριψη βασικών προβλέψεων της εργαλειοθήκης του ΟΑΣΑ,
* της υποχρέωσης για πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3,5%,
* της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων και του ποσού των οφειλομένων.
Χρειάζεται όμως κάτι που δεν φαίνεται να διαθέτουμε. Πολιτικούς που να πονούν αυτόν τον λαό και να αγωνίζονται για να υπάρχει μέλλον στην ιστορία των Ελλήνων. Πολιτικούς με φαντασία, με διεκδικητικότητα και φυσικά …ελεύθερους δεσμεύσεων.
Η ακύρωση της ρήτρας Αγγλικού Δικαίου μπορεί ΤΩΡΑ να επιτευχθεί.Και αφού, ως γνωστόν, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», ας κάνουμε την αρχή.

Θα βρεθεί ένα πολιτικό κόμμα να το θέσει; Θα βρεθεί ένα πολιτικό κόμμα να το κάνει προεκλογική εξαγγελία; Θα βρεθεί ένα κόμμα που θα μελετήσει και θα  παρουσιάσει από του βήματος της Βουλής τις υπαρκτές δυνατότητες επιτυχίας και, κυρίως, τις θετικές συνέπειες που θα υπάρξουν αν το διεκδικήσουμε;



1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ......
    .
    ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
    .
    ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ...
    .
    90 ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΕΣ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΑΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ
    .
    ΤΡΟΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ............
    .
    ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ
    .
    ΚΟΦΙΝΙ;;;
    .
    ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΕΝΑ ΤΡΙΣ ! ! !
    .
    ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ
    .
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .............
    .
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΤΕΙΕΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    .
    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ........
    .
    ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΥΓΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ....
    .
    ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΤΕ ΕΙΣ
    .
    ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΟΤΙ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΓΙΑ
    .
    ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ....
    .
    ΑΝΤΕ Γ@Μ@Θ@ΤΑΙ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    .
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟΥΣ ΞΕΛΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ
    .
    ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ .......
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π