Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Εκτελέσεις νεκρών (του Φοίβου Ιωσήφ)

Χρονογράφημα
                                               
Νά'μαστε και πάλι πρωτοπόροι, όπως πάντα άλλωστε. Οι Γερμανοί έστηναν τους Έλληνες πατριώτες ζωντανούς μπροστά στα πολυβόλα και μετά τους σκότωναν, Τώρα η μόδα απαιτεί νέες μεθόδους.
Πεθαίνεις πρώτα και μετά σε στήνουν στον τοίχο για τα καθιερωμένα. Αργείς λίγο για να πεθάνεις αλλά είναι πράξη ανθρωπιστική και απολύτως αποτελεσματική. Όχι μπάμ μία και κάτω, όχι τέτοιες βαρβαρότητες, δεν τις ανέχεται η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας.
Αναφέρομαι στην πολύκροτη υπόθεση του Άκη του πρώην όμορφου, του καταθέτη. Έντάξει, ό,τι έγινε, έγινε. Τα χρήματα εντοπίστηκαν,
φωτογραφήθηκαν και αφέθηκαν προς χρήσιν από τον ιδιοκτήτη. Σεβασμός στην ιδιοκτησία. Τον χώσαμε στη φυλακή, φχαριστήθηκε ο κόσμος για την αυστηρότητα της δικαιοσύνης και τα φώτα δεν πήγαν ποτέ ούτε στην ανύπαντρη  Βασούλα, βρε την κακομοίρα, ούτε στο θείον βρέφος, ούτε βεβαια και στον κομψευόμενο Γιάννο τον γνωστό και ως επαναστάτη. Οι προβολείς και οι κάμερες μονίμως πάνω στην Βασίλω από το  ιστορικό Ζέλι με τους πολλού αγωνιστές κατά την εποχή της παλιγγενεσίας. Γνωστή στην ευρύτερη περιοχή ως Κούλα του περιώνυμου Τζέκ. Εδώ κι αν κρύβεται ανδρεία και αυτοχειριασμός. Μη συζητάς σου λέω, πιγγώνομαι από την συγκίνηση και ταράζομαι από  τον κοπετό.

Όλα τα φώτα λοιπόν στο Ζέλι και την Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ηρώδειο και ξερό ψωμί, τέτοια ανωτερότης. Όλος ο κόσμος εκεί, μην του ξεφύγει κανένα κόμμα ή καμιά άνω τελεία, ούτε χιλιοστό μακριά από το κάδρο, όλα τα βλέμματα μέσα στην κορνίζα. Τον γύρω τεράστιο τοίχο δεν τον έβλεπε κανένας, κατασκότεινα. Εν τω μεταξύ ο Γιάννος ο Λεβέντης, λένε, που εγώ δεν τα πιστεύω, δεν είμαστε και τόσο χαζοί, πως υπερτερούσε του Άκη κατά δύο δίς στην Credit Lyonnais.  Το ποσό, αλλά γενικότερα η πρωτοπορία δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί επ ουδενί. Από την άλλη μεριά κυκλοφορούσε η φήμη πως η Βασούλα ήταν επικεφαλής στο θέμα των αριθμών με κανα δυό μηδενικά επιπλέον, αλλά η Πολιτεία δεν ασχολείται με τον αριθμό μηδέν, θέλει να ξέρει ακριβή ποσά για να επέμβει προς προστασία των συμφερόντων του λαού αλλά και του καταθέτη. Στην Τρίτη περίπτωση, λέγεται, πως το βρέφος με το φωτοστέφανο του πραγματικά γνήσιου σοσιαλιστή είχε τεθεί στην κορυφή της λίστας μέσω ασφαλτοστρώσεων και χωματουργικων. Άντε όμως τώρα να τρέχεις και να μην φτάνεις, να σε κατηγορήσουν και για συκοφάντη από πάνω. Εσύ δεν ξέρεις από τιμές το κυβικό στα αμμοχάλικα, αυτά τα γνωρίζει καλλίτερα παντός άλλου ο Υπουργός, άντε και ο Υφυπουργός, από κει και πέρα γαία πυρι μιχθήτω και ανακατωθήτω μέχρι της τελικής κατάθεσης στην αποδοτικότερη Τράπεζα. Μη θέλετε να τα μαθαίνετε και όλα!

Έτσι λοιπόν οι καταθέτες, είτε σε μετρητά, είτε σε μετοχές παραμένουν αόρατοι στο πυκνό χαριτωμένο και δροσερό σκοτάδι. Τόπος αναψύξεως.
Εμείς το νού μας στον Άκη και την αίτηση διαζυγίου της Βίκης, ό,τι μας δείχνει η  φιλαλήθης τηλεόραση, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη παρά πέρα, αρκεί να διαβάζετε και καμιά εφημερίδα. Το νού σας όλοι στη Βασίλω και στο Ζέλι. Άντε μπράβο, γιατί παραξυπνήσατε. Άκου θα πούν κουβέντα για το Θείον βρέφος!  Όλη η διαφθορά αρχίζει και τελειώνει στην ηρωϊκή Λοκρίδα. Μην ψάχνετε αλλού, μπορεί να θεωρηθείτε αντεπαναστάτες!

Φοίβος Ιωσήφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π