Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Κυβερνήτης φρεγάτας Αδρίας: Θα στέλναμε τους Τούρκους στον πάτο της θάλασσας και θα καθαρίζαμε μαζί τους για εκατό χρόνια! (βίντεο)


γράφει ο Α. Δημητρίου
Τις μέρες αυτές συμπληρώθηκαν 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων που έχασαν την ζωή τους οι τρείς Έλληνες ήρωες. Στο  στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha προχθές, έβγαλαν ζωντανά και αυτό είναι που μετράει γιατί δεν ψαλιδίζεται η συζήτηση, ο  ναύαρχος εν αποστρατεία κ. Γιάννης Εγκολφόπουλος, ο άνθρωπος που για πολλούς είναι η ζωντανή ιστορία της κρίσης των Ιμίων, καθώς ήταν κυβερνήτης στην φρεγάτα "Αδρίας", η οποία είχε την επιχειρησιακή αρχηγία των κινήσεων του ελληνικού στόλου, εκείνη την νύχτα του Ιανουαρίου του 1996. Στο βίντεο που ακολουθεί και αξίζει πραγματικά να το ακούσετε όλο, θα αισθανθείτε και θα διαπιστώσετε την προδοσία της πολιτικής ηγεσίας μιας ακόμα μεταπολιτευτικής κυβέρνησης.

Μετανάστευση και υπογεννητικότητα: Δυο μεγάλες και ανοιχτές πληγές (του Δημήτρη Τσούγκου)


Είναι γνωστό και διακηρυγμένο σε όλους τους τόνους από όλους τους υπεύθυνους φορείς ότι η Ελλάδα διέρχεται τις τελευταίες δεκαετίες ένα πρωτοφανή δημογραφικό μαρασμό. Έχουμε γίνει πλέον μία χώρα γερόντων και συνταξιούχων.
    Οι νέοι μας δεν παντρεύονται και δεν γεννούν. Όσοι με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να φθάσουν στον γάμο επίσης δεν γεννούν παιδιά, στην καλύτερη δε περίπτωση γεννούν ένα ή το πολύ δύο παιδιά.
    Την ίδια στιγμή η γείτων χώρα Τουρκία έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια σε πληθυσμό. Επίσης οι γειτονικές χώρες της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και του μορφώματος των Σκοπίων αυξάνονται και πληθύνονται, στα πλαίσια και του διαμορφούμενου, βάσει σχεδίου Ισλαμικού Τόξου.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Όλοι οι Άντρες πεθαίνουν. Δεν ζουν όμως πραγματικά όλοι..(του Γιώργου Τσιτώνα)


Ο αθλητισμός δεν ήταν τρόπος ζωής στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν όλη τους η ζωή.
 Ο Πλάτων έλεγε ότι η σωματική αδυναμία και καχεξία συμβαδίζουν με την δειλία, ενώ το γερό σώμα προσφέρει υγειά, αυτοπεποίθηση και θάρρος στα προβλήματα της ζωής ενώ ο Αριστοτέλης έθεσε τον ορισμό της επιστήμης της φυσικής αγωγής, λέγοντας ότι εξετάζει το είδος της εκγύμνασης που ταιριάζει σε όλους, αφού αποσκοπεί στην γυμναστική εκπαίδευση όλων και όχι μόνον αυτών με φυσικά σωματικά χαρίσματα. Κατά τον Αριστοτέλη ο σκοπός της γυμναστικής είναι παιδαγωγικός και αισθητικός. Μην ξεχνάμε ότι στην αρχαία Αθήνα, υπήρχε η λειτουργία της “γυμνασιαρχίας”. Σε αυτήν οι εύποροι βοηθούσαν οικονομικά το κράτος να συγκεντρώσει χρήματα για την εξάσκηση των αθλητών και την διακόσμηση των αγωνιστικών χώρων.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ


Ένα άπό τά γνωρίσματα τής κατεστημένης «σκέψεως», όπως έχουμε διαπιστώσει και σέ προηγούμενες αναλύσεις μας μέσα άπό τήν στήλη αυτή) είναι ή προβολή τών λεγομένων ψευ­δών διλημμάτων. Τέτοια πεπλανημένα διλήμ­ματα είναι διάφορα γνωστά μας, όπως τά σοσιαλισμός, καπιταλισμός, πολίτης, κράτος, αναρχία, ολοκληρωτισμός, «ελευθερία» · νό­μος, συντήρησις · πρόοδος, κ.λπ., καθώς και τό επίκαιρο κοινωνική άσφάλισις, επεν­δύσεις.
Τά διλήμματα αυτά πού προβάλλει τό Σύ­στημα, παίζοντας μέ τήν πολιτική της τό παι­χνίδι της εναλλαγής μεταξύ τών δύο ακραίων πόλων του τέτοιου κάθε τέτοιου ζεύγους δύο άκρων, έχουν τήν ρίζα τους στήν κοινή άντίληψι περί τών «αντιθέτων»:

Ό κοινός νους άναγνωρίζει στήν καθημερινή ζωή καί στήν φύσι ζεύγη αντιθέτων εννοιών όπως: θερμό - ψυχρό, άνω - κάτω, φως - σκότος, καλός ·κακός κ.λπ. Ή προηγμένη, όμως, Ελληνική φι­λοσοφική σκέψις άφ'.ένός καί ή σημερινή επιστημονική έξέλιξις άφ έτερου έφεραν τόν άνθρωπο νά

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μια άλλη νύχτα των Ιμίων - Όταν μέσα σε 45 λεπτά γίνεσαι από πολίτης, στρατιώτης !


Κάθε φορά που φτάνει αυτή η ημερομηνία μέσα στο μυαλό μου έρχονται 3 πράγματα. Τα θύματα του ελικοπτέρου, η βρωμιά της πολιτικής και η φλόγα του DNA μας. Είναι απίστευτη η ωρολογιακή βόμβα που τρέχει στις φλέβες μας χωρίς καν οι περισσότεροι από εμάς να το γνωρίζουμε.
Δεν θα αυτοπροσδιορισθώ με το όνομα μου σε αυτό το κείμενο γιατί καμία σημασία δεν έχει να μάθεις  φίλε αναγνώστη πως με λένε. Σημασία έχει να καταλάβεις οτι άσχετα από το πως με φωνάζουν οι φίλοι και η κοινωνία, είμαι αυτό το κάτι που έχει συσσωρευτεί από τους εκατοντάδες προγόνους που μετέφεραν σε εμένα τα δικά τους χαρακτηριστικά. Είμαι εσύ...      απλά εσύ δεν έτυχε να βρεθείς σε αυτές τις συνθήκες για να θες να το μοιραστείς με άλλους σήμερα. Είμαι σίγουρος όμως πως κι εσύ αυτό θα έκανες κι ας μην το ξέρεις.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Με playstation δεν γράφεις Θερμοπύλες! (του Γιώργου Τσιτώνα)


Στην Αρχαία Ελλάδα δεν γυμνάζονταν...
Προετοιμάζονταν!
Δεν πήγαιναν στα στάδια και τις παλαίστρες τον Μάιο να φτιάξουν σώμα για το καλοκαίρι, δεν τους ενδιέφεραν οι κοιλιακοί-φέτες και οι πρησμένοι δικέφαλοι. Δεν έβαζαν λαδάκι μην τους κάψει ο Ήλιος στο super paradise αλλά αλείφονταν με λαδί στην παλαίστρα να κάνουν πιο δύσκολο το αγώνισμα!
Τα τραύματα και τα σημάδια στα μικρά παιδιά δεν πλήγωναν την ψυχούλα τους, την χαλύβδωναν!
Γνωστό το περιστατικό με το σπαρτιατόπουλο και το αλεπουδάκι που κουβαλούσε κρυμμένο στην αγκαλιά του, όταν άρχισε να του δαγκώνει την κοιλιά δεν αντέδρασε μέχρι που έπεσε νεκρό..
Θα μου πεις τέτοιες ακρότητες υποστηρίζεις για την παιδική εκπαίδευση;
Όχι άλλα... Με playstation δεν γράφεις Θερμοπύλες!

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Αυτός είναι ο σκοπός εξόντωσης των ελληνικών επιχειρήσεων.


Επέρχεται ο θάνατος του Έλληνα επιχειρηματία, του ελεύθερου επαγγελματία. Αφού εξαθλιώσανε πρώτα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τώρα, με τους φόρους, τις διπλές εισφορές σε γιατρούς, δικηγόρους κ.ο.κ. (οι εύκολοι συνήθεις ύποπτοι σ' ένα κράτος που ανεχόταν για χρόνια την κομπίνα από παντού, γιατί και το ίδιο λειτουργούσε ως θεραπαινίδα της μίζας και καυχιόταν κιόλας από πάνω ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε") διαλύουνε την επιχειρηματική και ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα. Ο σκοπός φανερός: σε λίγα χρόνια, οι μοναδικές εταιρείες που θα λειτουργούν στην Ελλάδα θα είναι αμιγώς ξένες, θα εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, θα εξασφαλίσουν ένα πολύ

Π. Γεννηματάς: Επιστρατεύστε ανθρώπους σαν τον Γιώργο Σαγιά, έτσι μπορεί να σωθεί η Ελλάδα !


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 η εκδήλωση στο ΕΒΕ Φθιώτιδας, με καλεσμένο ομιλητή τον επίτιμο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κύριο Παναγιώτη Γεννηματά και την οποία οργάνωσε η δημοτική παράταξη «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» - Σύγχρονη Πόλη με επικεφαλής τον Γιώργο Σαγιά.
            Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς κατέδειξε τη σχέση Ελλάδας και Ευρώπης και ποιο το μέλλον τους στην παρούσα κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Κάνοντας αρχικά μια πολύ σύντομη ιστορική αναδρομή της πορείας της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε., μίλησε κατόπιν για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η χώρα μας να ορθοποδήσει οικονομικά και να σταθεί επάξια στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικοπολιτικό στερέωμα. Μέσα από την πολυσχιδή ματιά του στα πολιτικά τεκταινόμενα των μεγάλων κρατών, αλλά και την πρόσφατη αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ, δήλωσε πως η όποια πρόβλεψη για το μέλλον είναι αβέβαιη. Ωστόσο, επισήμανε εντόνως και με επιμονή πως οφείλει ο ελληνικός λαός να κινητοποιηθεί, να αφυπνιστεί και να