Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Πρόσφυγες, «πρόσφυγες» και το μέλλον που μας ετοιμάζουν (του Χρήστου Μπίσδα)


η ηλεκτρονική αφίσα του Κοινού Παρονομαστή
Τους τελευταίους μήνες κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο επιστρατεύεται από τους διεθνιστές προκειμένου να πεισθεί ο ελληνικός λαός ότι πρέπει να αποδεχθεί τον εποικισμό από αλλόφυλους. Ο σύγχρονος νομικός όρος «πρόσφυγας», που προέκυψε από διεθνείς συμβάσεις που υπογράφηκαν μετά τον Β΄ ΠΠ, χρησιμοποιείται κατά κόρον και χωρίς διάκριση από τα ΜΜΕ, τις ΜΚΟ και κρατικούς υπαλλήλους για όποιον αλλοδαπό έχει καταφέρει να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, ασχέτως του αν ο ίδιος επιθυμεί να χαρακτηριστεί ως πρόσφυγας.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης γίνεται και αναδρομική επίκληση του σύγχρονου νομικού όρου «πρόσφυγας», ώστε να εξισωθούν στην συνείδηση των Ελλήνων οι πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής και γενικότερα της περιόδου 1913-1922 με τους αλλόφυλους λαθρομετανάστες, αλλά και με τους ελάχιστους πραγματικούς σύγχρονους πρόσφυγες. Οι διεθνιστές-παγκοσμιοποιητές τεχνηέντως αποκρύπτουν την βασική διαφορά μεταξύ των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής και των σημερινών επήλυδων.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Για να μη λέτε ότι δεν ξέρατε...ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ !


Για να μη λέτε ότι δεν ξέρατε: εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (μέχρι 300 άτομα) σε περιοχές γενικής κατοικίας ως αναγκαίες δομές για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης προβλέπονται στο νέο ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ που προωθείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και που αφορά στις αλλαγές χρήσης γης και πιο συγκεκριμένα στις νέες ειδικές χρήσεις που εισάγει. (η είδηση και από τον Λαμιακό Τύπο τής Πέμ. 2/3/2017). Δηλαδή, ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΚΑΙ) ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ! Αν δεν σταθείτε δίπλα μας σήμερα στον αγώνα, θα σταθείτε δίπλα τους αύριο στην ήττα σας ! ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ! 
Γ.Σαγιάς 

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο εθνικισμός καταστρέφει την Eυρώπη. Όντως;


του Jan Techau

 Στην πολυεπίπεδη δυσφορία για την Ευρώπη το 2016, υπάρχουν λίγα πράγματα στα οποία οι καλλιεργημένες ελίτ του Παλαιού Κόσμου μπορούν να συμφωνήσουν. Αλλά αυτό που σχεδόν όλοι αποδέχονται ως θεμελιωδώς αληθινό είναι πως ο εθνικισμός είναι κακός, ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της Ευρώπης και ότι η τωρινή αποκαλούμενη επανεθνικοποίηση των πολιτικών της ΕΕ είναι η κύρια αιτία της υπαρξιακής κρίσης που αντιμετωπίζει το project της ολοκλήρωσης.
Όταν οι μισές αλήθειες μετατρέπονται σε mantra, πρέπει κανείς να είναι πάντα προσεκτικός. Η συνολική καταδίκη του εθνικισμού στην Ευρώπη είναι και ιστορικά κατανοητή και ένα σημάδι lazy thinking. Αποτελεί μια ένδειξη της μεγαλύτερης πνευματικής αδυναμίας των υπέρ της ολοκλήρωσης ελίτ: η άγνοιά τους για την θετική διαμόρφωση της δύναμης του έθνους.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Η συμμετοχή των Εθνικιστών στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Βόρειο Ήπειρο στα Προπύλαια


Σε συνέχεια του Αγωνιστικού Ημερολογίου και όπως είχαμε υποσχεθεί στην προηγούμενη ανάρτηση με θέμα της Ανακίνηση του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος τον Φεβρουάριο του 1978 θα βάζαμε και την Συνέχεια του Αγώνος. Ένα μέρος του ήταν η συμμετοχή του ΕΝΕΚ στο συλλαλητήριο των 20.000 Ελλήνων στα Προπύλαια για την σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο.  Το ΕΝΕΚ συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο με πανώ ανυπόγραφα. Αποδείξαμε έτσι και εμπράκτως ότι ανέκαθεν δίδαμε προτεραιότητα στην πρόοδο των Εθνικών μας Θεμάτων και όχι στην προβολή του φορέως μας. 

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τους μαθαίνω να σκέπτονται! (του Γιώργου Τσιτώνα).


Κριτική σκέψη, αντίληψη, κοινή λογική(;)! Παιδεία, μόρφωση και όχι στείρα εκπαίδευση, είναι κάποια από τα στοιχεία που λείπουν από το παιδαγωγικό μας σύστημα σήμερα –σε κάθε βαθμίδα-, στοιχεία τα οποία κάποτε διδάσκονταν ξεχωριστά σε τούτον εδώ τον τόπο!
Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα μάλιστα οι επιστήμες ήταν τρεις. Φιλοσοφία, Αστρονομία και Μουσική, και η υστάτη των επιστημών αυτών ήταν η Μουσική, όλες οι υπόλοιπες επιστήμες θεωρούνταν «τέχνες». Σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η μουσική θεωρείται “τέχνη” και οι υπόλοιπες «επιστήμες». Συμπληρώστε σε αυτή την δήλωση του μεγίστου Πυθαγόρα το ότι ολόκληρος ο Ελλαδικός χώρος δονούνταν από τα στάδια και τους αγώνες σε καθημερινή βάση, και έχετε τη τέλεια μαγιά-ζύμη για τον ιδανικό πολίτη-οπλίτη!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τροχαία δυστυχήματα: Είναι γενοκτονία!


Ζαφείρης

Με αφορμή ένα ακόμα τραγικό δυστύχημα και όχι το τραγικό, που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα επειδή αποτυπώθηκε σε βίντεο λόγω της ύπαρξης κάμερας αλλά και της σφοδρότητας της πρόσκρουσης, της έκρηξης και της φωτιάς που ακολούθησε.Τέσσερις Έλληνες, τρείς νέοι και ένα μικρό παιδί έχασαν την ζωή τους σε αυτό. Γιατί τραγικά δυστυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, απλά δεν υπάρχουν κάμερες να τα καταγράψουν. Οικογένειες θρηνούν για απώλειες των μελών της ή ξεκληρίζονται ολόκληρες. Και αυτοί που μένουν πίσω ζωντανοί είναι ή ψυχολογικά διαλυμένοι ή ανάπηροι. Υπεύθυνος για αυτή την γενοκτονία είναι αποκλειστικά η πολιτεία. 

Απόκριες: Η διονυσιακή λατρεία που επιβιώνει στις μέρες μας


Πυροβολισμοί, ταμπούρλα να ξεκουφαίνουν, τυμπανοκρουσίες κι ένας κήρυκας να αναγγέλλει τον ερχομό των Αποκριών. Και να καλεί τα πλήθη: «Όποιος δεν έχει θρεφτάρι, να αγοράσει». Στο Βυζάντιο, η προτροπή ήταν επιτακτική: «Προσφωνούμαι σοι, πτωχέ, το σακκίν (σακάκι) σου πώλησον, την εορτήν διάβασον». Αργότερα, στη Νάξο, έγινε πιο πρακτική: «Προφωνεύγω σε, φτωχέ, κι αν δεν έχεις να αγοράσεις, κλέψε». Η πρώτη βδομάδα της Αποκριάς δε σηκώνει αστεία. Απαιτεί κρεατικό στο σπίτι, γουρουνόπουλο αν γίνεται, κι αναγγέλλεται πομπωδώς, εξού και ονομάζεται «Προφωνή» (και «Αμολητή», καθώς οι ψυχές των νεκρών φεύγουν από τον Κάτω Κόσμο και αμολιούνται στον Πάνω). «Κρεατινή» η δεύτερη βδομάδα, επειδή δεν τηρείται η νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής (και «Άρτσι βούρτσι», επειδή όλοι τρώνε ό,τι τύχει, «όπως οι Αρμένιοι»). Και «Τυρινή» ή «Μακαρονού» η τρίτη, καθώς το τυρί και τα ζυμαρικά κυριαρχούν στο τραπέζι.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Νέα στοιχεία για τα Οχυρωματικά έργα του Μπιζανίου


του Ιωάννη Αθ. Μπαμπαλή

Ιστορικά ντοκουμέντα για τα οχυρωματικά έργα της άλλοτε οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Γιάννινα, αλλά και για τους χιλιάδες Τούρκους αιχμαλώτους, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την απελευθέρωση της πόλης, παρουσιάστηκαν σε ειδική επετειακή εκδήλωση από τον ιστορικό ερευνητή Αλέκο Ράπτη.
Στις 21 Φεβρουαρίου 1913, ο ελληνικός στρατός, έπειτα από σκληρές μάχες με τον τουρκικό, που διήρκεσαν 4 μήνες, απελευθερώνει τα Γιάννινα από την Οθωμανική κυριαρχία, που είχε κρατήσει για 483 χρόνια.
Γερμανός στρατιωτικός αναλαμβάνει το οχυρωματικό έργο του Εσάτ πασά
Η παράδοση της πόλης στον ελληνικό στρατό αποκαλύπτει και την αμυντική οργάνωση πολλαπλών οχυρώσεων του τουρκικού στρατού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, έργο του Γερμανού στρατηγού Κόλμαρ φον ντερ Γκόλτζ, ο οποίος στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διοίκησε δύο τουρκικές στρατιές, εναντίων των 'Αγγλων στο σημερινό Ιράκ.