Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα που οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

DNA Εναντίον Φαλμεράυερ


Σουφλέρη Ιωάννα Α.

Η ιστορία των κατοίκων της Πελοποννήσου αποσαφηνίζεται χάρη στο DNA
 Τι συνέβη τον 6ο μ.Χ. αιώνα στην Πελοπόννησο; Ηταν άραγε τόσο σφοδρές οι επιδρομές των Αβάρων και των Σλάβων ώστε να εξαλείψουν παντελώς τους γηγενείς πληθυσμούς: Αντικαταστάθηκαν όντως αυτοί από σλαβικά φύλλα, όπως υποστήριξε ο γερμανός ιστορικός Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ (Jacob Philipp Fallmerayer) το 1830;
Η άποψη του Φαλμεράυερ πυροδότησε μια διαμάχη μεταξύ των συναδέλφων του που διαρκεί μέχρι τις μέρες μας, καθώς διαφορετικές σχολές ιστορικών δίνουν διαφορετικές ερμηνείες  στις ίδιες μεσαιωνικές πηγές. Φαίνεται όμως ότι η διαμάχη αυτή έφτασε στο τέλος της χάρη σε μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιατλ των ΗΠΑ.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΕΝΝΟΙΩΝ


Γράφει ο Κώστας Καρδαράς
Επειδή υπάρχει μία σύγχυση των όρων είναι καλό να κάνουμε σε συντομία ένα ξεκαθάρισμα των εννοιών.
Ο Πατριωτισμός είναι το αρχέγονο συναίσθημα της αγάπης προς την πατρίδα και της υπερασπίσεως των ομοφύλων και ομοτρόπων. Είναι κοινό σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από πολιτική προτίμηση ή ένταξη. Πατριώτες είναι δηλαδή όλοι οι άνθρωποι εκτός από τους συνειδητούς προδότες (και αυτοί ακόμη δεν στερούνται το αίσθημα του Πατριωτισμού απλώς το έχουν καταπιέσει σε τέτοιο βαθμό που έχει γίνει ανενεργό).
Με την έννοια αυτή, Πατριώτες είναι η πλειοψηφία των οπαδών όλων των κομμάτων και επομένως είναι επόμενο να παρουσιάζονται με μία ποικιλία πολιτικών προτιμήσεων. 

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Ειδικές δυνάμεις, έτος 480π.Χ.! (του Γιώργου Τσιτώνα)


   Πολεμοχαρείς, παράτολμοι, βίαιοι! Εμείς! Έτοιμοι για καυγά στο δευτερόλεπτο, αρκεί να μας θιχτεί κάτι δικό μας! Χθες, σήμερα και πάντα, η ένταση, η μάχη, ο πόλεμος ήταν και θα είναι στο πετσί μας, για σωστούς ή λάθος λόγους, δεν έχει σημασία! Ατίθασοι, άναρχοι, αψυχολόγητοι, απρόβλεπτοι! Μην κοιτάτε που σήμερα έχουν πέσει τα κάθε είδους “γεράκια” επάνω μας και μας σπρώχνουν προς τα πίσω.. Παίρνουμε φόρα! Δεν μασάμε από τον σαρωτικό άνεμο της οικονομικής τους “καταστροφολογίας”, πάντα είχαμε ανάγκη τον κόντρα άνεμο, για να απογειωθούμε! Είμαστε σαν τους Γαλάτες, όταν δεν έχουμε τον εχθρό προ των πυλών, πλακωνόμαστε μεταξύ μας!

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ή Ιδεολογία του Περικλή Γιαννόπουλου


Πάντα σ' εποχές εθνικών κρίσεων, τό Έθνος τρέφεται ασυναίσθητα πρός τόν εαυτό του, πρός τίς ανεξάντλητες προγονικές ρίζες κι αναζητά εκεί τή δύναμη γιά τήν παραπέρα πόρεια του. Απ’ αυτή τηv πλευρά πρέπει νά εξετασθεί καί ή προθυμία μέ τήν οποία τά λογοτεχνικά καί πνευματικά σωματεία της χώρας έπεκρότησαν τήν πρωτοβουλία τής Πανελληνίου Ενώσεως Αγωνιζομένων Νέων (Π.Ε. Α.Ν.) για  τον εορτασμό του 1964 σάν «Έτους Περικλή Γιαννόπουλου». Γιατί σήμερα, που τά διεθνιστικά κηρύγματα καί «ρεύματα» απειλούν τήν εθνική μας υπόσταση, μόνο ή επιστροφή στίς εθνικές μας πηγές καί μάλιστα μέ τρόπο έντονο, σάν αυτόν που διδάσκει ο Γιαννόπουλος, μπορεί νά σώσει τό γένος των Ελλήνων άπ' τόν καταστρο­φικό δρόμο των «υπερεθνικών ενοτήτων» και νά τό καταστήσει καί πάλι άξιο της ίερής του αποστολής.  Ό Εθνικισμός που κήρυκας του έγινε ό Περικλής Γιαννόπουλος καί πού τή φλόγα του φούντωσε στά στήθη τόσων φωτισμένων πνευμά­των πού κινήθηκαν γύρω του καί σύμφωνα μέ τά διδάγματα του (Αγγ. Σικελιανός, Αγγ. Χατζημι­χάλη, Δημ. Πικιώνης, Ι. Δραγούμης, Μυρτιώτισσα κ.ά.) ήτανε κάτι τό τέλεια διάφορο όχι μόνο από τόν μέχρι τότε μά καί άπό τόν σήμερα εννοούμενο. Ήταν ό "Ελληνικός Εθνικισμός, τά πλαίσια τοΰ οποίου αυτός ξανατοποθέτησε στή σωστή του βάση.

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Κληρονομικότης και Περιβάλλον (όλο το βιβλίο)


Σήμερα όπως σας είχαμε υποσχεθεί παλαιότερα όταν δημοσιεύσαμε το βιβλίο (των 33 σελίδων) με τίτλο: ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ του επιστημονικού πονήματος το οποίο επεξεργάστηκε και συνέγραψε το 1978 ο ιατρός Κωνσταντίνος Χατζησταύρου, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και καθηγητής της έδρας ιδεολογίας της Σχολής το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο χωρίς ενότητες, έτσι ώστε να μπορείτε να το διαβάσετε πιο εύκολα.  
Μια ακόμη επιστημονική εργασία με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις που αποδεικνύει πόσο μπροστά από την εποχή του βρίσκονταν το νεαρό τότε εθνικιστικό κίνημά μας.

Εισαγωγή 
Πολλοί είναι αυτοί πού θεωρούν τίς μαρξιστικές αντιλήψεις σάν επιστημονικές. Παρ' όλα τά επιχειρήματα καί τούς χιμάρους των συλλογισμών, άν έξετάση κανείς μέ προσοχή τήν πραγματι­κότητα θά ανακάλυψη τήν ψευδαίσθησι αυτή. Είναι μάλιστα κα­νόνας, μέ ελάχιστες εξαιρέσεις, τό γεγονός, ότι πίσω άπ' όλες τίς σοβαροφανεΐς καί δήθεν επιστημονικές θεωρίες των μαρξιστών κρύβονται

07 Μαρτίου 1948: Ελεύθερα Ελληνικά Δωδεκάνησα.


γράφει ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Ημέρα λυτρώσεως μετά από 630 χρόνια σκλαβιάς!!
Διεκδικούμε δεν παραχωρούμε ούτε τους γλάρους του Αιγαίου!!!! Όπως έγραψε και κάποιος γνήσιος πατριώτης από τα νησιά μας .
Χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησα, χρόνια πολλά στους κατοίκους τους που φυλάνε Θερμοπύλες . Χρόνια πολλά στους Εθνικούς αλλά και οικονομικούς αιμοδότες της Πατρίδος μας.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τι ισχύει, από απόψεως διεθνών συνθηκών, για τα νησιά του Αιγαίου και τι υποστηρίζει η Τουρκία, ώστε να αναπτύσσουμε το εθνικό μας φρόνημα και να προετοιμάζουμε τον Λαό μας για τα δύσκολα που έρχονται.

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ Φυλετική Ψυχή - Εθνική Συνείδησις


Ψυχολογία των μαζών η κοινωνική ψυχολογία καλείται εκείνη ή επιστήμη, πού ώς σκοπό της έχει την έρευνα και την ερμηνεία της εμ­φανίσεως των συλλογικών Ψυχικών φαινομένων καθώς και τόν καθορισμό τών νόμων, πού τά διέπουν.
Συλλογικά ψυχικά φαινόμενα εΐναι ή γλώσσα οί μύθοι, τά έθιμα, οί ιδεολογίες κ.λπ. Στοιχεία δηλαδή, πού στο σύνολο τους συνθέ­τουν την έννοια τού πολιτισμού.
Στενή εΐναι ή αλληλεξάρτηση, πού υπάρχει ανάμεσα στή ψυχολο­γία και στή φιλοσοφία τού πολιτισμού. Ή διαφορά τους, όμως, βρί­σκεται στό γεγονός, ότι ή Ψυχολογία μελετά τό φαινόμενο τού πολιτισμού ώς αποτέλεσμα της ψυχολογικής δομής τού άνθρωπου. Αντιθέτως ή Φιλοσοφία τού πολιτισμού τό μελετά ώς ιστορικό γε­γονός.

Όλη η αλήθεια για το Κιλελέρ - του Κώστα Καρδαρά


Ας διαγράψουμε με πολύ λίγα λόγια, το ιστορικό πλαίσιο του αγροτικού κινήματος των αρχών του περασμένου αιώνα. Η ελευθερία είναι ένα πανάρχαιο ελληνικό αγαθό. Η ελευθερία απαιτεί αρετή και τόλμη δοκιμάζει, αλλά και διαμορφώνει, τελειώνει, δηλαδή τελειοποιεί τον άνθρωπο. Η ίδια η λέξη άνθρωπος (άνω θρώ-σκω) προϋποθέτει την ύπαρξη ελευθερίας. Χωρίς την ελευθερία για τον Έλληνα δεν μπορεί να νοηθεί ανθρώπινο ον.
Η γέννηση του νέου Ελληνικού Κράτους το 1821, ήταν η γέννηση ενός κράτους ελευθερίας. Ένα από τα πρώτα του νομοθετήματα ήταν η κατάργηση της δουλείας. Ενώ οι

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Το Κιλελέρ σύμβολο Εθνικοκοινωνικής Απελευθερώσεως


Τό Κιλελέρ ήταν καί παρέμεινε ένα σύμβολο ένα πολυεδρικό σύμβολο πού χάραξε την Ιστορία της Χώρας μας έντονα. Δέν εντάσσεται στά πολεμικά μεγάλα γεγονότα πού καθόρισαν τά σύνορα της άλλά ασφαλώς στά γεγο­νότα πού καθώρισαν οικονομικές καί κοινωνικές διεργασίες καί εξελίξεις. Οι ρίζες του είναι πολύ βαθιές ίσως ακό­μα έχουν τό ίδιο βάθος μέ τις ρίζες της κακοδαιμονίας της υπόλοιπης Ελλά­δας αλλά φέρνει ένα μοναδικό μήνυμα γιά τούς εθνικιστές πού κατ έπανάληψι τό έχουν εντοπίσει καί προβάλει σάν βασικό συντελεστή της μιζέριας μας. Την νοοτροπία καί τό ήθος πού  έχουν πάντοτε οι εκπρόσωποι τού κόμ­ματος τών πολιτικών κομμάτων ΟΙ ΠΟ­ΛΙΤΙΚΟΙ.