Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια: Στόχος τους το τρίπτυχο που διατήρησε ακμαίο έναv ολόκληρο λαό


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*
Οι έννοιες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας δεν είναι ..."χουντικό" κατάλοιπο, ούτε κάποια σύγχρονη επινόηση.
Οι Σπαρτιάτες που πολέμησαν στις Θερμοπύλες (Αύγουστος 480) διδάσκοντας την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία και καθυστερώντας τον Περσικό στρατό, στο όνομα των ίδιων εννοιών αγωνίστηκαν. Ας θυμηθούμε τα εξής:
1. Ο αγώνας των Σπαρτιατών δεν αφορούσε κάποιες οικονομικές εξασφαλίσεις. Αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη διαφύλαξη της ελευθερίας της Πατρίδας τους.

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

9 τεύχη της εφημερίδος 4η Αυγούστου σε ψηφιακή μορφή pdf


Έπειτα από πολλά μηνύματα που έχουμε πάρει για επαναδημοσίευση των εφημερίδων της 4ης Αυγούστου (9 τεύχη) που ψηφιοποιήσαμε πέρυσι και δώσαμε στους φίλους αναγνώστες μας, ο Κοινός Παρονομαστής συγκεντρώνει στην παρακάτω ανάρτηση όλα τα φύλλα της εφημερίδος μαζί για να τα αποκτήσουν και όσοι δεν μπόρεσαν ή δεν γνώριζαν την προσφορά. 
Να θυμίσουμε ότι  οι εφημερίδες αυτές προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του συναγωνιστή Σπύρου Παπαδόπουλου. 
Επίσης από το αρχείο του συν. Δόλοπα Μενελαϊς και τα τετράδια της περιόδου 1936-40  της  4ης Αυγούστου.
Κάτι αντίστοιχο είχαμε κάνει και πριν δυο χρόνια, το 2014, όταν θεωρήσαμε σκόπιμο να σας παρουσιάσουμε το επετειακό φύλλο της εφημερίδας 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ που κυκλοφόρησε το 1ο της φύλλο πριν 49 χρόνια την 1η Αυγούστου του 1965 σαν επίσημη έκδοση του κόμματος της "4ης Αυγούστου" το οποίο

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: 4η Αυγούστου 1982: ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ


ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

• 4η Αυγούστου 1982:
ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

Η Φοιτητική Εθνική Πρωτοπορεία (ΦΕΠ) τίμησε την μνήμη του Εθνικού Κυβερνήτου Ιωάννου Μεταξά επ’ ευκαιρία της επετείου της 4ης Αυγούστου. Στην εκδήλωση που έγινε στον τάφο του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών μόνον το ΕΝΕΚ ανταποκρίθηκε

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ο ΕΞΑΤΟΜΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


 Ποιά είναι ή θέσι του άνθρώπου στίς σημερινές κοινωνίες; Που τοποθετείται ή υπαρξί του άπό τά σύγχρονα φιλοσοφικά ρεύματα και ποιά είναι ή έπίδρασις των συνθηκών της εποχής μας σ΄ αυτόν; Πώς αντιμετωπίζουν τόν "Ανθρωπο τά δυό βασι­κά φιλοσοφικά ρεύματα πού επικρατούν στην εποχή μας; Εί­ναι ερωτηματικά πού οπωσδήποτε απαιτούν άπάντησι γιά νά γίνη στην συνέχεια άξιολόγησι των κριτηρίων πού θά στοιχειο­θετήσουν τήν σωστή τοποθέτησι του άνθρωπου.

Κατ’ αρχήν πρέπει νά άναφερθή μία πραγματικότης. "Οτι μεμονω­μένος, τελείως έξατομισμένος άνθρω­πος, δέν αναφέρεται σέ καμμία ι­στορία, Δέν αναφέρεται από κανένα. Ή κατάστασις αυτή είναι μία ύπόθεσι, αυτών πού πιστεύουν στον α­τομικισμό και πού αποτελεί ήδη μία πρώτη μαρτυρία του παραλογισμού.Ό τέλεια μεμονωμένος άνθρωπος είναι, όπως χαρακτηριστικά έχει λεχθή, προϊόν νοητικής αφαιρέσεως πού δέν ανταποκρίνεται στήν πρα­γματικότητα.Τό φυσικό, τό δεδομένο και τό α­ναγκαίο είναι ή κοινότης, μέσα στήν οποία υπάρχουν και εξω άπό αυτήν δέν είναι δυνατόν νά εννοηθούν άν­θρωποι. Βεβαίας υπάρχουν διαβαθ­μίσεις ανάλογα μέ τήν αποκοπή καί τήν άπομόνωσι του άνθρωπου ά­πό τήν κοινωνία μέσα στήν οποία ζή.

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ξένιος Ζεύς και προπαγάvδα, αλήθειες και ψέματα!


 γράφει ο Γιώργος Τσιτώνας
“Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Ξένιος Ζεύς” λέει ο κάθε Θεσμόδουλος Βολευτής, “Έχουμε χρέος και καθήκον Ιερό να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες!”
  “Μάθανε ότι… αναπαραγόμαστε, πλακώσανε και οι Ρομά!!” Του απαντάμε εμείς!!!
  Καταρχήν αν σε κόπτει τόσο, πάρε καναδυό σπιτάκι σου, κακόμοιρους 25χρονους μουσουλμάνους και άστους εκεί με τα παιδιά και την γυναίκα σου όσο εσύ λείπεις, βάλε και κάμερες και πούλα μετά τα δικαιώματα στο Σειρηνάκη, εξυπνάκια!!
Ας δούμε λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα, μακριά από κατευθυνόμενα τελεβίζια, αυτιάδες και φερέφωνα του συστήματος!

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Επιδιώκουν την κόπωσή μας. Δεν θα τους το κάνουμε το χατήρι!


Ας δούμε το θέμα της Σημαίας και των Σημαιοφόρων από μια άλλη σκοπιά.
Πρώτα, τα κόμματα που τώρα -υποκριτικά- διαμαρτύρονται, άλλαξαν τους κανονισμούς για να μπορούν να κρατούν τη Σημαία και αλλοδαποί. Μετά, οι εκπαιδευτικοί που τώρα -για μια ακόμη φορά δεν αντιδρούν- ξεκίνησαν να πριμοδοτούν την βαθμολογία των αλλοδαπών και να βγάζουν μερικούς από αυτούς πρώτους. 
Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το σχέδιο (περίπτωση Οδυσσέα Τσενάι κλπ). Όταν έφτασαν στα όριά τους και συνειδητοποίησαν πως τα Ελληνόπουλα παραμένουν στην πλειοψηφία τους οι πρώτοι των μαθητών, παρά το γεγονός ότι οι αλλοδαποί μαθητές των σχολείων έχουν ξεπεράσει το 20%, προχώρησαν στο δεύτερο στάδιο. Την κλήρωση.

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Αφιερωμένο στον Έλληνα ήρωα ΤΑΣΟ ΙΣΑΑΚ που δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1996 από τους Τούρκους


Φυλακισμένος έμεινες στο αγκαθωτό το σύρμα 
Μα η ψυχή σου πρόλαβε να φύγει εκεί ψηλά 
Ελεύθερη να τριγυρνά στον τόπο που εγεννήθεις
 Και οι προδότες φρόντισαν να πάρει η Τουρκιά